Αρχείο για 2 Μαΐου, 2009

geocities.jpgΣτο e-mail μου έφθασε μία ειδοποίηση από το geocities ότι αναστέλλει τη λειτουργία του. Ορίστε το διαδίκτυο αρχίζει να αποκτά παρελθόν. Η πρώτη μου ιστοσελίδα σε λίγο καιρό θα πάψει να υπάρχει, όπως και των πρώτων επιμορφωτών που είχαν αξιοποιήσει αυτό το χώρο.
Το Geocities ιδρύθηκε το 1994 ως μια κοινότητα web hosting όπως μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο της wikipedia.

Το geocities επέτρεπε σε οποιονδήποτε να έχει ιστοσελίδα.

Δωρεάν.

Το θέμα είναι ότι επέτρεψε μια ολόκληρη γενιά να δημιουργήσει επάνω στον ψηφιακό καμβά του web.Το 1997 έβαλε το εκατομμυριοστό του μέλος. Υπήρξε το 5ο πιο δημοφιλές website στην εποχή του.

Τέλος εποχής λοιπόν.Η Yahoo ανακοίνωσε ότι δεν δέχεται πλέον νέους χρήστες και τους επόμενους μήνες θα κλείσει τους υφιστάμενους λογαριασμούς δίνοντας ευκαιρία να μετακινηθούν τα δεδομένα.

Comments 0 σχόλια »


Η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV) με την υποστήριξη των Φαρμακευτικών Εργαστηρίων La Roche-Posay σας προσκαλούν να εξετασθείτε προληπτικά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μελανώματος και την Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος. Καλέστε από σήμερα στο 800 11 11 2 22 και κλείστε ΔΩΡΕΑΝ δερματολογικές εξετάσεις από 11 – 15 Μάιου.

Χιλιάδες συνάνθρωποί μας ετησίως έρχονται αντιμέτωποι με τη θλιβερή διαπίστωση ότι «εκείνη η ελιά» έχει από καιρό -δυστυχώς- μετατραπεί σε μελάνωμα. Γι αυτό ας το προωθήσουμε σε όλους… είναι σημαντικό!

Comments 0 σχόλια »

samsaysspend.jpgΟ Φώτης Γεωργελές πάντα καίριος σχολιάζει τα ελληνικά πράγματα: “Κατά έναν περίεργο τρόπο σ’ αυτή τη χώρα έχουμε πιστέψει ότι η ζωή είναι εύκολη. Ότι δεν χρειάζεται να δουλεύουμε σκληρά, δημιουργικά, ότι πρέπει να κάνουμε πράγματα καλύτερα και φτηνότερα από τους άλλους, ότι πρέπει να εκπαιδευόμαστε και μάλιστα διαρκώς γι’ αυτό. Ότι πρέπει να επενδύουμε και να πληρώνουμε τις ζημιές μας. Στις δημοσκοπήσεις εκφράζουμε την αποδοκιμασία μας στην κυβέρνηση, στα κόμματα, στις συζητήσεις κατηγορούμε το πολιτικό σύστημα. Αυτή η γενική από όλους αποδοκιμασία νομίζω ότι είναι το πιο αποπροσανατολιστικό στοιχείο της κατάστασης, στην πραγματικότητα τη διαιωνίζει. Στ’ αλήθεια δεν θέλουμε να αλλάξει, απλώς είμαστε θυμωμένοι γιατί δεν μπορεί πια να μας παρέχει όσα μέχρι τώρα μας εξασφάλιζε.
Έχουμε αυτό το πολιτικό σύστημα γιατί αυτό είναι το οικονομικό και κοινωνικό μας επίπεδο. Η ρηχή οικονομική ανάπτυξη αντιπροσωπεύεται από ένα πολιτικό σύστημα χαμηλής ποιότητας και αυτό το πολιτικό σύστημα με τη σειρά του μπλοκάρει την οικονομική ανάπτυξη. Ένας φαύλος κύκλος που δεν θέλουμε να τον αντιμετωπίσουμε, απλώς μεταφέρουμε το κόστος του λογαριασμού συνεχώς προς τους νεότερους που θα παραλάβουν τη χρεοκοπία.
Τα κόμματα της δημαγωγίας λένε ότι φταίει η «πλουτοκρατία», τα μέσα ενημέρωσης του λαϊκισμού ότι φταίνε οι «νεοφιλελεύθερες οδηγίες του ανάλγητου Αλμούνια». Ακούγονται ευχάριστα γιατί είναι βολικά. Σ’ αυτή τη χώρα θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλοι μπορούμε να γινόμαστε δημόσιοι υπάλληλοι, να μας πληρώνει το κράτος κι αν όχι, τουλάχιστον να επιδοτεί τα αγροτικά προϊόντα μας, να παίρνουμε πρόωρες συντάξεις, να μας διασφαλίζει τον κατώτατο μισθό στα 1.500 καθαρά με υπουργική απόφαση και να «απαγορεύει» τις απολύσεις. Να εξασφαλίζει «μόνιμη δουλειά» στους φοιτητές που σπουδάζουν σε σχολές όπου «δεν είναι συνδεδεμένη η γνώση με την παραγωγή». Θέλουμε δηλαδή μια δικιά μας επινόηση του συχωρεμένου του υπαρκτού σοσιαλισμού, αλλά με την απαίτηση να μη ζούμε όπως ζούσαν στην Αλβανία, να ζούμε όπως ζουν στο Μαϊάμι. Πώς διάολο μπορεί να γίνει αυτό το θαύμα; “

Comments 0 σχόλια »

Τον Ιούνιο του 2007 η Ακρόπολη ήταν ένα από τα φαβορί για να κατακτήσει μια θέση ανάμεσα στα Επτά Θαύματα του Σύγχρονου Κόσμου. Εκατό εκατομμύρια ψηφοφόροι όμως είχαν ανατρέψει τα προγνωστικά, αφήνοντας τον αρχαίο ναό εκτός… νυμφώνος. Την «τιμή» της Ελλάδας καλείται να σώσει τώρα ο Όλυμπος, που είναι υποψήφιος σε έναν παρόμοιο διαγωνισμό: τα Επτά Θαύματα της Φύσης.
Η κατοικία των δώδεκα θεών της αρχαιότητας και υψηλότερο βουνό της Ελλάδας έχει περάσει στη δεύτερη φάση του διεθνούς διαδικτυακού διαγωνισμού, που όπως και ο πρώτος- για την ανάδειξη των επτά θαυμάτων του σύγχρονου κόσμου- διοργανώνεται από το ίδρυμα «Νew 7 wonders». Για τους περισσότερους φορείς, αυτού του είδους οι διαγωνισμοί αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε να αναδείξουν τα μνημεία και τα φυσικά κάλλη της περιοχής τους, με απώτερο σκοπό να γραφτούν στις σελίδες της σύγχρονης ιστορίας και να προσελκύσουν τουρίστες. Το ίδιο φαίνεται ότι ισχύει και για τη Νομαρχία Πιερίας, που στόχο έχει να προβάλει τις ομορφιές της περιοχής και να υπενθυμίσει σε όλους τους πολίτες του κόσμου ότι ο Όλυμπος είναι ένα μνημείο- σύμβολο της Ελλάδας με μεγάλη ιστορία.Από τον Ιούνιο του 2008, οπότε και άρχισε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη των Επτά Θαυμάτων της Φύσης, τα «ποντίκια» των χρηστών του Διαδικτύου έχουν πάρει φωτιά και σύμφωνα με τους διοργανωτές μέχρι το 2011 αναμένεται να έχουν ψηφίσει περίπου 1 δισ. άνθρωποι από όλον τον κόσμο. Στην πρώτη φάση- ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου έλαβαν μέρος περίπου 1.000 φυσικά τοπία τα οποία προτάθηκαν από πολίτες και φορείς από σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου. Ανάμεσα στις αρχικές υποψηφιότητες βρίσκονταν ακόμα τρία ελληνικά τοπία απαράμιλλης ομορφιάς. Τα Μετέωρα, το απολιθωμένο δάσος της Λέσβου και η Σαντορίνη, που μπορεί μεν να επιλέχθηκαν ανάμεσα στα 261 θαύματα της δεύτερης φάσης, αλλά δεν ξεπέρασαν τον Όλυμπο σε ψήφους- μόνο ένα μνημείο από κάθε χώρα ή συνδυασμό χωρών μπορεί να συνεχίσει στον διαγωνισμό. Η συνέχεια του διαγωνισμού αναμένεται ιδιαίτερα σκληρή για το βουνό των θεών, καθώς ανάμεσα στις υπόλοιπες υποψηφιότητες δεσπόζουν το Γκραντ Κάνιον στις ΗΠΑ, η έρημος της Ατακάμα στη Χιλή, ο Αμαζόνιος που διασχίζει εννιά χώρες στη Λατινική Αμερική, ο Βεζούβιος στην Ιταλία, το όρος Σινά στην Αίγυπτο, η Καππαδοκία στην Τουρκία, τα νησιά Μπόρα Μπόρα στη Γαλλική Πολυνησία.

Τα Νέα

Αν θέλετε να δείτε πως εξελίσσεται η ψηφοφορία

Comments 0 σχόλια »

Ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η αλήθεια σε αριθμούς» και θέμα τη διάσημη ιστοσελίδα εγκυκλοπαιδικών γνώσεων Wikipedia γυρίζει ο αμερικανός σκηνοθέτης  Σκοτ Γκλόσερμαν.

Λέει μάλιστα ότι η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια όπου ο καθένας μπορεί να καταθέσει το άρθρο του κρύβει πράγματα που λίγοι γνωρίζουν.

Η ιστοσελίδα με τις 250 γλώσσες, σχεδόν 41.600 λήμματα στα ελληνικά, περίπου 2,8 εκατομμύρια άρθρα στα αγγλικά και 200 εκατομμύρια επισκέπτες την ημέρα έχει ελεύθερο χαρακτήρα, καθώς όλοι, ανεξαρτήτως του αν είναι ειδικοί ή όχι, μπορούν να καταθέσουν το άρθρο τους.

Αυτό ακριβώς είναι που εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία και την ποιότητα των άρθρων της καθώς δεν λείπουν οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις λογοκλοπής αλλά και διάδοσης ψευδών ειδήσεων.

Comments 0 σχόλια »

serres.jpgΗ ιστοσελίδα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών παρουσιάζει εδώ και καιρό αρκετές καινοτομίες. Εκτός από τις κριτικές για ελληνική και ξένη λογοτεχνία, τα σεμινάρια που διοργανώνει και τα εκδοτικά νέα, φιλοξενεί τον συγγραφέα του μήνα και τον blogger του μήνα.

Σε καθημερινή βάση η εν λόγω βιβλιοσελίδα περιλαμβάνει σε ον λάιν κατάσταση άρθρα από 45 λογοτεχνικά blogs. Κατά συνέπεια, ανά πάσα στιγμή στην ίδια ηλεκτρονική σελίδα συστεγάζονται οι βιβλιοφιλικές ιστοσελίδες: La Vie Est Belle Et Gacile, Γράμμα στο Χαρτί, Το Εργαστήρι, Λογοτεχνικά Επίκαιρα, Nautilus, Κριτικόχρωμα, Αυτοβιογραφικά, Anagno-stria, Tabaccorri, Ανάγνωση, Golem, Λέσχη Ανάγνωσης Ανω Τούμπας, Σταυρούλα Σκαλίδη, Πανδοχείο, Κουσούρια, Βιβλιομανία, Θεόδωρος Γρηγοριάδης «Χάρτες Γραφής», Κριτικός Τύπος, Δημήτρης Αθηνάκης, Ex Libris, Βιβλιολόγιο, Ficciones, Εντευκτήριο, Librofilo, Βιβλιοκαφέ, Εαρινή Συμφωνία, Γιάννης Ζελιαναίος, Τοις Εντευξομένοις, Alexis Stama-tis, Μάνος Κοντολέων, Dimitrios Mamaloukas, Exwtico, Ημερολόγια Ανάγνωσης, Ε-Βιβλία!, Kafeini, Βιβλία και ξερό ψωμί, Μαυρουδής Κώστας, Λεία Βιτάλη, Ασπρο στο μαύρο, Φιλοσοφία στην Αθήνα, Χωρίς άλλη αναβολή, Θεοδόσης Βολκώφ, Ταξιδεύοντας, Motive and opportunity – Κίνητρο και Ευκαιρία.

Comments 0 σχόλια »

depressed1.jpgΠοια είναι τα χαρακτηριστικά της πάθησης και πώς μπορείτε να τα ξεχωρίσετε από εκείνα της εφηβείας. Ποια παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.
Εξαιρετικά δύσκολη είναι η διάγνωση της κατάθλιψης στην εφηβεία. Μελαγχολία και ευερεθιστότητα είναι κοινά χαρακτηριστικά και στην κατάθλιψη και στην εφηβεία. Μόνον ειδικός μπορεί να διακρίνει τη διαφορά, αλλά οι γονείς πρέπει να έχουν τα μάτια τους… τέσσερα:

Επιθετικότητα, επαναλαμβανόμενοι θυμοί, «κοπάνες» από το σχολείο, κάμψη των επιδόσεων στα μαθήματα και αλλαγές στη διατροφή και στο βάρος των εφήβων πρέπει να τους κινητοποιούν. Επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι κατάθλιψη έχουν ένα στα πέντε παιδιά στις ηλικίες 12 έως 17 ετών.

Τον κώδωνα κινδύνου κρούει η κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια στο «Αιγινήτειο» νοσοκομείο κ. Ιλια Θεοτοκά. Οι ψυχολογικές διαταραχές της εφηβείας – σημειώνει- προκύπτουν, όταν οι νέοι δεν μπορούν να χειριστούν τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα τους και οι γονείς είναι ανέτοιμοι να χειριστούν την κατάσταση.

Σύμφωνα με την κ. Θεοτοκά, η εφηβεία συνδέεται με την εμφάνιση των χαρακτηριστικών του φύλου. Αυτό σημαίνει αναπτυξιακή και συναισθηματική ωριμότητα, φυσιολογική δυνατότητα αναπαραγωγής, κοινωνική αίσθηση ταυτότητας, ατομικής και ομαδικής.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο στο Έθνος

Comments 0 σχόλια »

fb.jpgΜια υπάλληλος ελβετικής ασφαλιστικής εταιρίας απολύθηκε από την εργασία της γιατί «σέρφαρε» στη δημοφιλή σελίδα Facebook του διαδικτύου, ενώ είχε δηλώσει ότι ήταν ασθενής, ανακοίνωσε ο εργοδότης της.

Η γυναίκα δήλωσε ότι δεν μπορεί να εργαστεί μπροστά στον υπολογοστή γιατί πρέπει να αναπαυτεί και να μείνει κλινήρης στο σκοτάδι, αλλά εντοπίστηκε να «σερφάρει» στο Facebook, γεγονός που όπως ανακοίνωσε η ασφαλιστική εταιρία Nationale Suisse κατέστρεψε την αξιοπιστία της υπαλλήλου απέναντι στην εταιρία.

«Πρόκειται για κατάχρηση εμπιστοσύνης, καθώς η δραστηριότητα που ανέπτυσσε στο Facebook, οδήγησε στην καταγγελία της συμβάσεως εργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας.

Η γυναίκα δήλωσε στην εφημερίδα 20 Minuten ότι «σέρφαρε» στο Facebook από το κρεβάτι της χρησιμοποιώντας το iΡhone της και κατηγορεί τους εργοδότες της ότι κατασκόπευαν εκείνη και άλλους εργαζομένους στέλνοντας μυστηριώδη φιλικά μηνύματα στην προσωπική της σελίδα για να την αναγκάζουν να δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο.

Η ελβετική ασφαλιστική εταιρία απέρριψε τις καταγγελίες της κατασκοπείας και ανακοίνωσε ότι η δραστηριότητα της υπαλλήλου στο Facebook εντοπίστηκε από συνάδελφό της το Νοέμβριο, πριν η δημοφιλής κοινωνική σελίδα του διαδικτύου αρχίσει να παρακολουθείται από την εταιρεία.

Καθημερινή

Ηθικό δίδαγμα: να μην παίζετε με τα γκατζετάκια σας όταν δηλώνετε ασθένεια.  

Comments 0 σχόλια »

langley.jpg«Στον Όμηρο βρήκα τόπο να πατήσω», λέει ο Μάικλ Λόνγκλεϊ, ο ποιητής που μαζί με τον νομπελίστα Σέιμους Χίνι και τον Ντέρεκ Μαχόν συγκροτούν την «αγία τριάδα» της ιρλανδικής ποίησης. Αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι του εαυτού του στην Ελλάδα. Την Ελλάδα του Ομήρου, τον οποίο χρησιμοποίησε ως βάση για να μιλήσει για σύγχρονους δαίμονες.

Για να περιγράψει τον θάνατο του πατέρα του έγραψε ένα ποίημα που βασίζεται στη συνάντηση του Οδυσσέα με τον Λαέρτη. Για να υμνήσει τον έρωτα- ιδίως τον έρωτα για τη σύντροφό του, κριτικό λογοτεχνίας Έντνα Λόνγκλεϊ- βασίστηκε στη Ραψωδία ψ της Οδύσσειας, όπου συναντώνται Οδυσσέας και Πηνελόπη έπειτα από χρόνια και ακολουθεί η διαδικασία της αναγνώρισης. Και όταν θέλησε να μιλήσει για την επικείμενη τότε- τον Αύγουστο του 1994- κατάθεση των όπλων του ΙRΑ δημοσίευσε στους «Ιrish Τimes» ένα ποίημα με τίτλο «Ανακωχή», που περιγράφει τη συνάντηση του Αχιλλέα με τον Πρίαμο που πήγε γονυκλινής να ζητήσει το σώμα του νεκρού Έκτορα.

«Η “Ιλιάδα” είναι το αριστούργημα της ευρωπαϊκής ποίησης», λέει ο Λόνγκλεϊ, που βρέθηκε στην Ελλάδα προσκεκλημένος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μετάφρασης (ΕΚΕΜΕΛ). «Είναι το σπουδαιότερο ποίημα που έχει γραφτεί για τον πόλεμο και τον θάνατο. Όποιος ποιητής τη διαβάσει δεν μπορεί να μείνει ίδιος μετά. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα γράφει καλύτερα», συμπληρώνει χαμογελώντας.

«Είναι κάπως σαν τον Μπαχ. Η μουσική άλλαξε μετά τον Μπαχ, αλλά δεν έγινε ποτέ καλύτερη».

Ο Μάικλ Λόνγκλεϊ, την ποίηση του οποίου ανθολόγησε και μετέφρασε ο ποιητής Χάρης Βλαβιανός, θεωρεί ότι συμβάλλει με τον τρόπο του να ξανασυστηθεί ο Όμηρος στο κομμάτι εκείνο του αγγλόφωνου κοινού που δεν τον έχει διαβάσει. «Ζούμε σε μια περίοδο που οι ελληνικές και οι λατινικές σπουδές είναι παντού σε ύφεση», λέει. «Πάντως τα ελληνικά αντιστέκονται. Ίσως γιατί ισχύει αυτό που λέει ο Χίνι, ότι “η ελληνική τραγωδία είναι η εκπληκτικότερη μηχανή εξήγησης των ανθρώπινων παθών”. Άλλωστε οι αρχαίοι είναι αυτοί που έθεσαν πρώτοι όλα τα μεγάλα ερωτήματα».

Τα Νέα

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων