Αρχείο για 26 Μαΐου, 2009

Εγκαίνια ανάλογα των εκθεμάτων του νέου μουσείου της Ακρόπολης στις 20 Ιουνίου ανακοινώθηκαν και από τη σελίδα του μουσείου.

Οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του μουσείου θα διαρκέσουν για μία εβδομάδα.

Η αποκάλυψη των εκθεμάτων  θα γίνει με τρόπο αναπάντεχο και το καλλιτεχνικό γεγονός της βραδιάς θα είναι νέες τεχνολογίες που θα προβάλουν τις σημαντικές αρχαιότητες του μουσείου.

wikipedia

Θα συγκρατηθώ να μη γκρινιάξω για την ιστοσελίδα του μουσείου…

Comments 0 σχόλια »

Ο Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, Πρόεδρος Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών  επιχειρηματολογεί στην εκπομπή “Μεγάλοι Έλληνες” του ΣΚΑΪ, στο δίλημμα Αριστοτέλης ή Πλάτων.

Comments 0 σχόλια »

ert2.jpg«Ενα συρτάρι εβένινον εκεί των αναμνήσεων κρύβει το χρυσάφι»…

Διαβάσαμε στο ΒηMagazino: Το τεράστιο αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποιείται. Μαζί του και η νεότερη ιστορία του τόπου. Στα εργαστήρια της Αγίας Παρασκευής η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και όλα δείχνουν τη νέα εποχή.

Τρία εκατομμύρια τετρακόσιες χιλιάδες μέτρα φιλμ. Τρεις χιλιάδες ώρες κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων, 300.000 ρεπορτάζ ειδήσεων, 50.000 βίντεο και αθλητικές μεταδόσεις, 110.000 ώρες ταινιών, σειρών, ντοκυμαντέρ, 130.000 μαγνητοταινίες με εκπομπές μουσικής, θεάτρου και λόγου στο ραδιόφωνο, 130.000 δίσκοι και 26.000 CD, 1.600 θεατρικά έργα, 300.000 φωτογραφίες και 15.000 αρχεία στη μουσική βιβλιοθήκη. Νούμερα που προκαλούν ίλιγγο αλλά και γλυκές αναμνήσεις, οπτικές και ακουστικές. Xρόνια που πέρασαν με τίτλους, ήχους και εικόνες. Αριθμοί που φέρνουν δέος αλλά και δίψα για έρευνα και ανακάλυψη. Η πολύφερνη νύφη ιδιωτικών καναλιών και μη, ταλαιπωρημένη κατά τα παλαιότερα χρόνια και με διαρκώς αυξανόμενη συναισθηματική και όχι μόνο αξία: το αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Η οπτικοακουστική ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, η σύγχρονη ιστορία οπτικοποιημένη.

Ολα καλά αλλά μήπως να κοιτάξουμε λίγο και την αναζήτηση; γιατί επιστρέφει τόσο άσχετα αποτελέσματα;

Comments 0 σχόλια »

death_computer.jpgΤι άλλο σας χαρίζει το διαδίκτυο; Αλιεύσαμε από τον Ελεύθερο Τύπο: Διαδικτυακή αθανασία υπόσχεται να εξασφαλίσει στους χρήστες του ίντερνετ η εταιρεία Legacy Locker αναλαμβάνοντας να κρατήσει «ανοιχτούς λογαριασμούς» ανάμεσα στον εκλιπόντα και στο θαυμαστό χώρο του κυβερνοχώρου, προκειμένου να μην αφήσει δυσαναπλήρωτο κενό στην «ψηφιακή» του ζωή. Ο ίδιος ο χρήστης λοιπόν, επικοινωνεί με την εταιρεία ορίζοντας τους «διαδικτυακούς κληρονόμους» του, οι οποίοι μετά το θάνατο του καλούνται να διαχειριστούν τους λογαριασμούς και τις συναλλαγές του κάνοντας το καλύτερο για την υστεροφημία του στο διαδίκτυο.

Μην το καθυστερούμε λοιπόν, ας ορίσουμε τους διαδικτυακούς κληρονόμους μας…

Legacy Locker

Comments 0 σχόλια »

web2009.jpgΟσοι έζησαν τον πυρετό του χρηματιστηρίου με τις dot.com που ξεφύτρωναν σα μανιτάρια ίσως θυμούνται μερικά από τα ονόματα που έχουν διαγραφεί γιατί απλά τερμάτισαν το σύντομο βίο τους. Οι κυκλωμένες έχουν πουληθεί.

Δείτε την εικόνα σε μεγάλο μέγεθος.

Η σύγχρονη, «πραγματική» θεωρία κυκλικής επιχειρηματικής πορείας σωρεύει ένα «βουνό» μαθηματικών πάνω από μοντέλα, με κύριο αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση της «καταστροφικότητας» της «δημιουργίας». Η σύγχρονη θεωρία καταφέρνει να συνδυάσει τεχνολογικούς κύκλους ευημερίας και ύφεσης με αγορές σε διαρκή κάθαρση.

Πώς επιτυγχάνεται αυτό το κόλπο; Όταν ένα πιθανό τεχνολογικό «σοκ» αυξάνει τους πραγματικούς μισθούς, οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν περισσότερο, συμβάλλοντας στην αύξηση της παραγωγής. Στον απόηχο ενός αρνητικού «σοκ», οι εργαζόμενοι αυξάνουν το χρόνο εκτός εργασίας, συντελώντας στη μείωση της παραγωγής.

Ο καπιταλισμός έχει συμβάλει στη βελτίωση των ανθρωπίνων συνθηκών, δήλωσε ο οικονομολόγος Τζόσεφ Σουμπέτερ, μέσω «ενός διαρκούς «ξεσπάσματος» δημιουργικών καταστροφών», τις οποίες παρομοιάζει με τη δαρβίνεια διαδικασία της φυσικής επιλογής για τη διασφάλιση της «επιβίωσης του πιο δυνατού».

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων