Αρχείο για Ιούλιος, 2016

Έχετε σκεφτεί ποτέ να αποθηκεύσετε το σύνολο των εμπειριών σας σε ένα σκληρό δίσκο; Στο 3ο επεισόδιο του Black Mirror, οι άνθρωποι έχουν ενσωματωμένα τσιπάκια μνήμης που καταγράφουν κάθε στιγμή της ζωής τους, την οποία στη συνέχεια μπορούν να προβάλουν στις διάφορες οθόνες και να μοιραστούν με τους φίλους τους. Στον κόσμο αυτό, όπως είναι λογικό, οι «οργανικές μνήμες» θεωρούνται ασήμαντες και αναξιόπιστες. Η συνέχεια επί της οθόνης…

Comments 0 σχόλια »


Στη κοινωνία του μέλλοντος του δευτέρου  επεισοδίου, οι άνθρωποι κάνουν ποδήλατο για να τροφοδοτήσουν με ενέργεια τις τεράστιες οθόνες που βρίσκονται παντού. Τρώνε τυποποιημένα τρόφιμα, διασκεδάζουν με ανόητες εκπομπές, αγοράζουν με εικονικά νομίσματα εικονικά αγαθά για τον εικονικό τους χαρακτήρα και αναγκάζονται να πληρώνουν για να ΜΗΝ βλέπουν το πορνό και τις διαφημίσεις που τους επιτίθενται από παντού. Μόνη διέξοδος για μια καλύτερη ζωή ένας ριάλιτι διαγωνισμός ταλέντων.

Comments 0 σχόλια »

Το Black Mirror, είναι μία σειρά του BBC δημιούργημα του ευφυούς Charlie Brooker, αποτελείται από δύο σεζόν των τριών επεισοδίων, ενώ τη συνέχεια θα δούμε στο NETFLIX.  Η σειρά μας ταξιδεύει σε ένα δυστοπικό, φουτουριστικό σύμπαν αλλά τόσο κοντά στο παρόν μας.

Στο πρώτο επεισόδιο The National Anthem μία λαοφιλής πριγκίπισσα πέφτει θύμα απαγωγής και ο πρωθυπουργός της Αγγλίας αντιμετωπίζει ένα δίλημμα. Είτε θα υποκύψει στη φριχτά ταπεινωτική για εκείνον απαίτηση του απαγωγέα είτε η αγαπημένη όλων γαλαζοαίματη θα εκτελεστεί. Θέμα του η δύναμη του ίντερνετ στη μετάδοση πληροφοριών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων