polishplumber.jpgΔιαβάζω στο Βήμα:

Να μπορούν να διδάσκουν οι καθηγητές των άλλων κρατών-μελών της ΕΕ στα ελληνικά σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά) με τους ίδιους ακριβώς όρους και προϋποθέσεις που διδάσκουν και οι έλληνες καθηγητές ζητεί από την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μετά τις προσφυγές κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την απελευθέρωση των υπηρεσιών και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, αλλά και την καταδίκη για τη μη εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, συμπεριλαμβανομένων και των σωμάτων ασφαλείας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε στα συναρμόδια υπουργεία Αιτιολογημένη Γνώμη (ένα στάδιο πριν από την παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) απαιτώντας: Πρώτον, να μη ζητείται από τις ελληνικές Αρχές η άριστη και άνετη χρήση της ελληνικής γλώσσας από τους εκπαιδευτικούς των άλλων κρατών-μελών που επιθυμούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους στην Ελλάδα. Δεύτερον… διαβάστε τη συνέχεια στο Βήμα

Και καλά ο πολωνός υδραυλικός ήταν κι ευειδής αν μας έρθει καμία φράου Χέλγκα; Φαντάζομαι τα μούτρα της ΟΛΜΕ, τι φρίκη θα τραβήξουν καλοκαιριάτικα. Κι αυτό πάλι ότι δε χρειάζεται να μιλούν τη γλώσσα μας; Πώς θα συνενοούμαστε, στη νοηματική; Δεν θα κάνουν γραφική εργασία; Οταν έρχονται οι γονείς να πληροφορηθούν για την πρόοδο του τέκνου τους θα χρειάζονται μεταφραστή; Ομολογώ ότι δεν βλέπω την ώρα να κοπιάσουν. Θέλω να καταγράψω τα στάδια της ήττας που θα πάθουν καθώς θα εισέρχονται στη νεοελληνική πραγματικότητα του σχολείου. Θα γραφεί νέο συλλογικό έργο: “Οι Έλληνες και το παράλογο” 

Αμ το άλλο, είμαστε κλειστό επάγγελμα και δεν το ήξερα; Ωστε ανήκουμε στους προνομιούχους; Για κοίτα…

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων