Αρχείο για Οκτώβριος, 2013

Στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Αθηνών, ένας μαθητής από τη Συρία επιχειρεί να διαβάσει φωναχτά μέσα στην αίθουσα το «Όσο μπορείς» του Κ. Π. Καβάφη. Μια αλληγορική ιστορία για το ταξίδι του κάθε ανθρώπου μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή. Με αφορμή στο «Όσο μπορείς» του Αλεξανδρινού ποιητή, ο Γρηγόρης Ρέντης (σκηνοθεσία) και η παιδοψυχίατρος / σκηνοθέτης και επικεφαλής της Εφηβικής Σκηνής της Στέγης, Σοφία Βγενοπούλου (σενάριο), γύρισαν μια ταινία μικρού μήκους, η οποία συγκινεί με το μήνυμά της. Το έργο του Κ. Π. Καβάφη για άλλη μια φορά υπερπηδά τα στεγανά του ελλαδικού πολιτισμικού χώρου, καθώς ενώνει τα διακριτά μέλη της τάξης σε ένα κοινωνικό σύνολο, το οποίο χαρακτηρίζεται από πραγματική αλληλεγγύη. H ταινία θα προβληθεί σε σχολεία σε όλη τη χώρα και σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Comments 0 σχόλια »

Ειδική Μνεία σε Ελληνική Ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος του Αnimαsyroς 6.0 έλαβε η «Αποδημία» της Κατερίνας Αθανασοπούλου, για τον καλλιτεχνικό τρόπο χρήσης του τρισδιάστατου animation, με σκοπό να υποστηρίξει μια λυρική οπτική ενός κοινωνικό πολιτικού θέματος.

Comments 0 σχόλια »

Η ταινία, σε σκηνοθεσία Joris Clerte, Pierre-Emmanuel & Luet, Marc Chevalier, απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Εκπαιδευτικής Ταινίας στο Φεστιβάλ Αγών 2012. Μέσα από ολιγόλεπτα επεισόδια, οι «ειδικοί της αρχαιολογίας» εξηγούν πώς οι επιστήμονες καταλήγουν σε συμπεράσματα, ερμηνεύοντας στοιχεία που οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε ως ανεξιχνίαστα ή χωρίς σημασία.

Περισσότερα

Comments 0 σχόλια »

Στο Φοιτητικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ Αniμasyros, το Μέγα Βραβείο δόθηκε στην ταινία «Reality 2.0» του Victor Orozco Ramirez από τη Γερμανία και το Μεξικό. Η ταινία τιμήθηκε γιατί κατάφερε να δείξει με έναν διαφορετικό τρόπο τι μπορεί να πετύχει ένα ντοκιμαντέρ animation, απεικονίζοντας ένα προσωπικό πολιτισμικό σοκ και μια βίαιη κοινωνική πραγματικότητα με μινιμαλιστικό αλλά αποτελεσματικό τρόπο.

Comments 0 σχόλια »

Το Μέγα Βραβείο του Διεθνούς Διαγωνιστικού Προγράμματος του 6ου Αniμasyros 6.0 απέσπασε η ισπανική ταινία «Sangre de Unicornio» (Το αίμα του μονόκερου) του Alberto Vasquez. Όπως δήλωσε η κριτική επιτροπή, “Το αίμα του μονόκερου” ξεχώρισε για τη φρέσκια και ξεχωριστή οπτικοακουστική γλώσσα που συνδυάζει μια προκλητική αλλά αστεία τελικά αφήγηση. Για τη δημιουργία ενός νέου μύθου που μας κάνει να ξαναφανταστούμε την γέννηση της ανθρωπότητας.

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων