Αρχείο για Απρίλιος, 2008

copy2Η πρώτη δήλωση που έκανε ο Ρούπερτ Μέρντοχ σαν αγόρασε τη «Wall Street Journal» ήταν ότι θα ανοίξει τον δικτυακό τόπο της εφημερίδας για να δοθεί δωρεάν στους online αναγνώστες. «Αντί να έχουμε ένα εκατομμύριο συνδρομητές» δήλωσε, «θα μπορούμε να επιτύχουμε 10-15 εκατομμύρια αναγνώστες από κάθε γωνιά της γης». Λίγους μήνες πριν οι «New York Times» ανακοίνωναν ότι η συνδρομητική υπηρεσία τους «TimesSelect» επίσης σταματούσε. Η προσπάθειά τους να πουλήσουν μέρος του περιεχομένου της εφημερίδας ηλεκτρονικά είχε αποτύχει και γι? αυτό θεώρησαν ότι είναι σοφότερη επιχειρηματική κίνηση να δίνουν όλες τις πληροφορίες δωρεάν, αντί να επιχειρούν ματαίως να τις πουλούν. Και οι δύο εταιρείες διαπίστωσαν ότι τα έσοδα των συνδρομών ήταν ελάχιστα μπροστά στα έσοδα που θα μπορούσαν να έχουν από την online διαφήμιση, μια αγορά που ανεβαίνει με αλματώδεις ρυθμούς. Συνέχεια »

Comments 0 σχόλια »

educationΗ ποιότητα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε μια χώρα δεν εξαρτάται ούτε από τις κρατικές δαπάνες, ούτε από το μέγεθος της τάξης, ούτε από τον «προοδευτικό» χαρακτήρα των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων!

Εξαρτάται από έναν και μοναδικό παράγοντα: την ποιότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού. Τα επιτυχημένα εκπαιδευτικά συστήματα στον κόσμο είναι εκείνα που καταφέρνουν να εντάσσουν στο διδακτικό τους προσωπικό τους πιο ταλαντούχους. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η έρευνα την οποία έκανε η γνωστή εταιρεία συμβούλων McKinsey. Στόχος της ογκώδους έρευνας -που πραγματοποιήθηκε τα έτη 2000 με 2007- ήταν να εντοπίσει τους παράγοντες εκείνους που παίζουν τον καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας παιδείας. Συνέχεια »

Comments 0 σχόλια »

meshΑυτές τις ημέρες τηρώντας τις πασχαλινές επιταγές για εγκράτεια αγόρασα μία νέα συσκευή κινητής τηλεφωνίας. Κι άρχισε το δράμα του εγχειριδίου χρήσης. Πως θα μεταφέρω τις επαφές μου στη νέα συσκευή. Μετά από ν προσπάθειες να επικοινωνήσουν οι συσκευές μεταξύ τους κατέφυγα στα μεγάλα όπλα. Συνέδεσα και τις δύο συσκευές με τον υπολογιστή και τα αντίστοιχα προγράμματα. Τελικά μετά από 4 ώρες μάχης παραδόθηκα. Εκτύπωσα τον κατάλογο κι άρχισα την χειροπρακτική. Όταν λοιπόν διάβασα ότι 10,000 Αμερικανοί θα δοκιμάσουν πρώτοι το Mesh, το καινούργιο προϊόν της Microsoft που έρχεται να δώσει μια άλλη νοοτροπία στο πως διαχειριζόμαστε τον ψηφιακό μας κόσμο, φυσικά ζήλεψα. Συνέχεια »

Comments 0 σχόλια »

question markΣτην ανάδειξη του σημαντικότερου Έλληνα όλων των εποχών στοχεύει η νέα φιλόδοξη συμπαραγωγή του ΣΚΑΪ και του ΒΒC, η οποία πρόκειται να αρχίσει να προβάλλεται τον Ιανουάριο του 2009. Μέσω της ιστοσελίδας greatgreeks μπορούμε να ψηφίζουμε. Αναζητούμε λοιπόν την μεγαλύτερη προσωπικότητα από τον χώρο της πολιτικής, των τεχνών, της επιστήμης, της διανόησης ή όποιο άλλο χώρο μας εκφράζει.

Από τις 16 Απριλίου μέχρι και τις 7 Μαΐου μπορούμε να καταχωρίσουμε τη ψήφο μας.

Υπάρχει ανταπόκριση του κοινού και ο σταθμός κατακλύζεται από ερωτήματα: “Μπορώ να ψηφίσω τον Ατατούρκ που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη; Ο Ιουστινιανός και ο Μ. Κωνσταντίνος ήταν Έλληνες ή Ρωμαίοι αυτοκράτορες;” Αφήστε τα ερωτήματα για το Μέγα Αλέξανδρο που έχουν φέρει τους τηλεφωνητές του ΣΚΑΙ σε απόγνωση…

Η ιστορία είναι πάντα ένα ακανθώδες ζήτημα για τους Έλληνες, μεγάλους και μικρούς…

Ο Κωστής Παπαγιώργης σχολιάζει:

www.lifo.gr

Comments 0 σχόλια »

killer sheepΚαι ο καιρός συμμάχησε φέτος με τα αμνοερίφια κι όσοι ετοιμάζονται για το ψήσιμο θα χρειαστούν  ομπρέλες και αδιάβροχα.

Ηθικό δίδαγμα: ακόμα και τα πρόβατα μπορούν να οδηγηθούν στον πόλεμο…

Ο βοσκός αποκαλύπτει: http://eevoskos.blogspot.com

Comments 0 σχόλια »

sheep ΄Αγριο έθιμο το νεοελληνικό Πάσχα.

Αρχίζει με το βομβαρδισμό για την τιμή των αμνοεριφίων στα τηλεπαράθυρα και τα τσιγκέλια να στάζουν αίμα. Συνεχίζει με την υστερία της πασχαλινής εξόδου και τις εικόνες με το αίμα στην άσφαλτο. Ακολουθεί το πολύ αντρουά έθιμο με τις “μπαλωθιές” στην τελετή της Ανάστασης – μέσα στην κατάνυξη πάντα. Κι εδώ κάποιοι ακρωτηριασμοί είναι στο πρόγραμμα.

Φινάλε το τρελό κέφι πάνω από τον οβελία υπό τους ήχους του “Πάμε Χαβάη”.

Αφιερωμένο εξαιρετικά λοιπόν (ποτέ δεν είναι αργά για να γλιτώσετε από τα τριγλυκερίδια): 

Comments 0 σχόλια »

twitter_logo.jpgΜε αυτό το big bang που παρατηρείται στα blogs του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου οι υπηρεσίες του twitter μπορεί να αξιοποιηθούν.

Τι είναι όμως το twitter;

Γιατί μπορεί να μας ενδιαφέρει;

Τι νέο και διαφορετικό προσφέρει σε σχέση με τα ιστολόγια ή τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ένα ακόμα καλό, επεξηγηματικό βίντεο 2,5 λεπτών με ελληνικούς υπότιτλους από το Common Craft.

http://dotsub.com/

για τους πολύ μελετηρούς υπάρχει και το wiki του twitter

http://twitter.pbwiki.com/

Comments 0 σχόλια »

e-inkΗ ημέρα που η εφημερίδα θα βρίσκεται μονίμως τυλιγμένη στην τσέπη μας και θα «φορτώνει» την καινούργια της έκδοση με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να μην είναι και τόσο μακριά. Αυτό τουλάχιστον επαγγέλλονται οι δημιουργοί του ηλεκτρονικού χαρτιού, μιας τεχνολογίας η οποία δεν θεωρείται πια φουτουριστική
Σε λίγα χρόνια, όπως όλα δείχνουν, δεν αποκλείεται να θεωρούμαστε «προϊστορικοί» γιατί ζήσαμε το ξεφύλλισμα της χάρτινης, εκτυπωμένης εφημερίδας. Η ανάγνωση ενός καλού βιβλίου, όπως την εννοούμε σήμερα, θα αποτελεί παρελθόν καθώς τα πρώτα «ηλεκτρονικά χαρτιά» έχουν ήδη κάνει δυναμική εμφάνιση, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μελλοντική μεταφορά του Τύπου σε εύκαμπτες, ψηφιακές οθόνες-σελίδες! Το μόνο που θα έχουν να κάνουν οι αναγνώστες του μέλλοντος θα είναι να συνδεθούν με το Διαδίκτυο και να φορτώσουν την τελευταία ψηφιακή «έκδοση» του αγαπημένου τους εντύπου.

Η ιστορία του ηλεκτρονικού μελανιού (e-ink) όμως δεν είναι νέα. Ως ιδέα άρχισε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 από τον δρα Νικ Σέριντον, φυσικό του Κέντρου Ερευνών Palo Alto (PARC), της γνωστής εταιρείας Xerox, ο οποίος εφηύρε το Gyricon.

Περισσότερα στο Κυριακάτικο Βήμα:

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15340&m=H01&aa=1

Comments 0 σχόλια »

shipΤο σενάριο έχει ως εξής: ενώ είστε πνιγμένος στη δουλειά ο συνάδελφός σας που είναι αδειούχος (πάντα εξασφαλίζει την καλύτερη περίοδο) σας τηλεφωνεί ενώ βρίσκεται εν πλω για να σας ρωτήσει να βρείτε το όνομα της βραχονησίδας δεξιά ή του φορτηγού με το οποίο διασταυρώνεται οσονούπω. Θα ήταν υποχρεωμένος αν τον ενημερώνατε επακριβώς για το τι ώρα «δένει» το καράβι του.

Κι εσείς που είστε ανώτερος άνθρωπος με ένα κλικ στο http://syros-observer.aegean.gr/ais μπορείτε να δείτε την κίνηση των πλοίων στις ελληνικές θάλασσες και να λύσετε τις απορίες του. Συνέχεια »

Comments 1 σχόλιο »

bumblebeerex_468x362.jpg Μια παράξενη «ασθένεια» εξαφανίζει τις μέλισσες στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, πλήττοντας σοβαρά τις αγροτικές οικονομίες και απειλώντας το 80% των φυτών του πλανήτη που εξαρτώνται από αυτές για να γονιμοποιηθούν. Ισχυρά φυτοφάρμακα, μεταλλαγμένα φυτά, κινητά, παράξενοι ιοί ή λίγο απ’ όλα είναι πιθανόν οι αιτίες που αναζητούν οι επιστήμονες. Ακόμη κι αν η φράση του Αϊνστάιν πως «όταν εξαφανιστούν οι μέλισσες η ανθρωπότητα θα έχει ακόμα 4 χρόνια ζωής» δεν μπορεί να εκληφθεί κατά γράμμα, οι μέλισσες αποτελούν σημαντικότατο δείκτη περιβαλλοντικής ισορροπίας και η εξαφάνισή τους είναι -άλλο ένα- καμπανάκι κινδύνου.

Οι βιολόγοι συνηθίζουν να λένε ότι μία στις τρεις μπουκιές που βάζουμε στο στόμα μας οφείλεται στην επικονίαση των φυτών από τις μέλισσες. Επόμενο είναι, λοιπόν, η ανησυχία να έχει κατακλύσει μελισσοκόμους και Αρχές για τη μικρή, πλην σαφή, απώλεια μελισσών που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες και στη χώρα μας.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο έντονο όσο στο εξωτερικό. Στις ΗΠΑ το φαινόμενο της μαζικής «εξαφάνισης» των μελισσών έχει λάβει δραματικές διαστάσεις, με ορισμένες πολιτείες να καταγράφουν απώλειες της τάξης του 90%.

Λέτε να προκύψουν νέα επαγγέλματα όπως επικονιαστής; Ο πλανήτης μας χτυπάει το καμπανάκι κινδύνου εδώ και αρκετό καιρό πλην όμως εμείς κωφεύουμε. Φαίνεται οτι είχαν δίκιο οι Μάγια που τελείωναν το ημερολόγιό τους στο 2012…

Comments 2 σχόλια »

burglar1.gifΧρησιμοποιείτε το ίδιο κλειδί για το σπίτι, το αυτοκίνητο και τη θυρίδα σας στην οποία φυλάτε τα γερμανικά ομόλογα; Τότε γιατί έχετε τον ίδιο κωδικό για πολλές διαφορετικές υπηρεσίες στο Ίντερνετ; Μήπως δεν είναι το ίδιο;

Είναι προφανές ότι δε θέλετε να βάλετε σε κόπο τον κακόμοιρο χάκερ. Πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα αναφέρει ότι πολλοί χρήστες κάνουν χρήση του ίδιου κωδικού ώστε να μη χρειάζεται να θυμούνται πολλούς διαφορετικούς, ενώ 70% των Βρετανών ερωτηθέντων και 49% των Αμερικανών δεν γράφουν πουθενά τους κωδικούς τους.

Μόνο 7% των ερωτηθέντων είπαν ότι αλλάζουν τακτικά τους κωδικούς τους, ή χρησιμοποιούν ειδικό λογισμικό μετατροπής κωδικών.

Αν θέλετε να σοβαρευτείτε: http://wolfram.org/writing/howto/password.html

Comments 0 σχόλια »

monalisa.jpgΑπλά θα πρέπει να πεταχτείτε ως την Κορέα και συγκεκριμένα στην Alive Art Gallery της Seoul όπου δημιούργησαν μια έκθεση με γνωστά έργα με τα οποία μπορείς να επικοινωνήσεις. Αν λοιπόν είχατε μπροστά σας τη Mona Lisa του Da Vinci και μπορούσατε να τη ρωτήσετε κάποια πράγματα τι θα ήταν αυτά;

Δείτε και το σχετικό video

Comments 0 σχόλια »

hitlerb.jpg“Είναι αξιολύπητο, αλλά στο βιβλίο της Ιστορίας για τη Γ ‘ Λυκείου επιχειρείται ένα λίφτινγκ του αιμοσταγούς Χίτλερ εις ό,τι αφορά τη θρυλούμενη ελληνοφιλία του…”

γράφει ο Στάθης στην “Ε” της 18ης Απριλίου

ολόκληρο το άρθρο του:

www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=866926

και καταλήγει:

“Το ερώτημα είναι: τι δουλειά έχει στα σχολικά βιβλία μια τόσο βάναυση παραχάραξη της πραγματικότητας, μάλιστα από ιστορικούς -και με το συμπάθιο που εκφέρω γνώμη.

Πώς γίνεται στα σχολικά βιβλία αίφνης να «συνωστίζονται» απόψεις εν πρώτοις ανιστόρητες και κατά δεύτερον κραυγαλέες, ως προς την ιδεολογική τους σκοπιμότητα. Είτε από τη μια πλευρά, την αποδομητική (της «νεωτερικότητας»), είτε από την άλλη πλευρά της αναπαραγωγής στερεοτύπων, πάμε άριστα στη μυθολόγηση της ιστορίας (και κατά προέκταση στην ιδιοτελή πολιτική της χρήση) και πάντως, είτε από τη μια μπάντα είτε από την άλλη, πάμε με τις μπάντες.”

Comments 1 σχόλιο »

recycle

Εχετε υπολογίσει ποτέ πόσα κιλά παλιά ραδιόφωνα, πικ απ, τηλεοράσεις υπολογιστές και άλλες παλιές οικιακές ηλεκτρικές συσκευές πετάτε στα σκουπίδια κάθε χρόνο;

Σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό αναλογούν περισσότερα από 15 κιλά «ηλεκτρονικά σκουπίδια» τον χρόνο ή περίπου 4 κιλά για κάθε κάτοικο αυτής της χώρας.  Σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις, στις τεχνολογικά ανεπτυγμένες χώρες, σε κάθε πολίτη αναλογούν περισσότεροι από τρεις τόνοι τεχνολογικών σκουπιδιών που θα παράγονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, με ρυθμό περίπου 40 κιλά κάθε χρόνο. Σήμερα το 70% αυτής της ποσότητας αντιστοιχεί στις μεγάλες οικιακές συσκευές (ψυγεία, κουζίνες κτλ.). Οσο όμως μεγαλώνει ο ρόλος των ψηφιακών μικροσυσκευών στη ζωή μας και όσο επιταχύνεται ο ρυθμός αντικατάστασής τους τόσο θα αυξάνεται το μερίδιο των μικροσυσκευών στο ηλεκτρονικό σκουπιδαριό.

Εχετε γεμίσει άχρηστες συσκευές και δεν ξέρετε τι να τις κάνετε; Αν έχετε οικολογικές ανησυχίες ίσως το www.electrocycle.gr/ είναι μία κάποια λύση… Συνέχεια »

Comments 0 σχόλια »

41diabazw.jpg

Ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα 14/4 οι μικρές λίστες των λογοτεχνικών βραβείων τού περιοδικού Διαβάζω για την εκδοτική παραγωγή τού 2007. Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 12 Μαΐου 2008 στο Νέο Μουσείο Μπενάκη.

Αν θέλετε να δείτε τις λίστες απέχετε ένα μόνο κλικ:

http://diarryexcerpts.blogspot.com/2008/04/blog-post.html

Comments 0 σχόλια »

ooo.png

Είναι διαθέσιμη η ελληνική έκδοση 2.4 της σουίτας εφαρμογών γραφείου OpenOffice.org και μπορείτε να την κατεβάσετε απο εδώ( http://el.openoffice.org/about-downloads.html ). Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει ελληνικά μενού, ελληνικό έλεγχο ορθογραφίας, συλλαβισμό, θησαυρό συνωνύμων και αρχεία βοήθειας στα ελληνικά.
http://www.ellak.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=6763&Itemid=1

Comments 0 σχόλια »

zigk.jpg

«Δεν πρόκειται να απολογηθώ για το βιβλίο μου. Τα όρια μεταξύ λογοτεχνίας και πορνογραφίας είναι σαφή και εύληπτα, ακόμα και για τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Αλλά βέβαια η ηθικολογία χρειάζεται το πορνό, διψάει για ?αμαρτία?, γιατί έτσι μόνο μπορεί να ορίσει τον εαυτό της». Οι φράσεις ανήκουν στη συγγραφέα Ερση Σωτηροπούλου, που γίνεται μάρτυρας μιας ακόμη επίθεσης στο βραβευμένο με κρατικό βραβείο μυθιστορήματος βιβλίο της «Ζιγκ-ζαγκ στις νεραντζιές» (εκδ. Κέδρος). Μετά την ερώτηση του βουλευτή Πέτρου Τατούλη το 2001 στη Βουλή, αυτή τη φορά ο Κωνσταντίνος Πλεύρης κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του υπουργείου Παιδείας για να αποσυρθεί το βιβλίο της Ερσης Σωτηροπούλου από τις σχολικές βιβλιοθήκες. Την αίτηση εξέτασε ο δικαστής Δημήτρης Γαβαλάς, οπότε, την 1/8/2007 εξεδόθη απόφαση προσωρινής απόσυρσης του βιβλίου από τις σχολικές βιβλιοθήκες μέχρις ότου εκδικαστεί η αγωγή του αιτούντος. «Μνημείο συντηρητισμού και πνευματικής οπισθοδρόμησης» χαρακτηρίζουν οι εκδόσεις «Κέδρος» την απόφαση, ενώ η Εταιρεία Συγγραφέων χαρακτηρίζει την απόφαση «αυτονοήτως καταδικαστέα και προκλητική». Συνέχεια »

Comments 0 σχόλια »

evo-2.jpg 

Η «αποβολή» του Δαρβίνου από το σχολείο

Η θεωρία της εξέλιξης των ειδών παραμένει άγνωστο κεφάλαιο για τους Ελληνες μαθητές, σχεδόν 150 χρόνια μετά τη διατύπωσή της Η θεωρία αυτή αποτελεί τη βάση όλων των βιολογικών επιστημών. Χωρίς αυτήν, λένε οι ειδικοί, απλώς ο κόσμος μας δεν είναι κατανοητός. Γιατί, λοιπόν, οι Ελληνες μαθητές δεν τη διδάσκονται; Ο λόγος για τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών μέσω της φυσικής επιλογής, η οποία σχεδόν 150 χρόνια μετά τη διατύπωσή της από τον Δαρβίνο και πολλές δεκαετίες μετά την υιοθέτησή της από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, παραμένει εξοβελισμένη από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναφορά σε αυτήν γίνεται μόνον στο τελευταίο κεφάλαιο του εγχειριδίου Βιολογίας της Γ΄ Γυμνασίου, το οποίο συνήθως δεν διδάσκεται λόγω έλλειψης χρόνου, καθώς και στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου της Γ΄ Λυκείου Γενικής Παιδείας, το οποίο όμως… μυστηριωδώς εξαιρείται κάθε χρόνο από την εξεταστέα ύλη και κατά συνέπεια η διδασκαλία του παραλείπεται.

άρθρο της Λίτσας Γιάνναρου στην Κυριακάτικη Καθημερινή

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_13/04/2008_266322

Comments 2 σχόλια »

web 2.0

«Εκπαίδευση 2.0» για 58 σχολεία και 145 καθηγητές

Ως web 2.0 έχει χαρακτηριστεί το κοινωνικό Διαδίκτυο, όπου δημιουργοί του περιεχομένου που βρίσκει κανείς στα διάφορα web sites είναι οι ίδιοι οι καταναλωτές του, δηλαδή οι χρήστες τους. Οπως συμβαίνει με μια σειρά από ιδέες που γέννησε το Ιντερνετ, και αυτή μεταφέρεται πλέον στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το σχολικό δίκτυο καινοτομίας, μια πρωτοβουλία 58 σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 145 καθηγητών, υπό την εποπτεία της μορφωτικής και αναπτυξιακής πρωτοβουλίας, εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες ένα δίκτυο ιστοτόπων οι οποίοι λειτουργούν ακριβώς με αυτό το πνεύμα. Κωδικά θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε «Εκπαίδευση 2.0». Συνέχεια »

Comments 0 σχόλια »

 epim

Επιμόρφωση και νέο πρόγραμμα

Του Τασου Μικροπουλου*

Ενώ η δεδηλωμένη πρόθεση του υπουργείου είναι να αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες μέσω της οριζόντιας ένταξής τους, αυτό δεν γίνεται πραγματικότητα λόγω της ελλιπούς επιμόρφωσης δασκάλων και καθηγητών, όσο και του ίδιου του αναλυτικού προγράμματος. Αν γινόταν, θα έπρεπε να ανατραπεί το αναλυτικό πρόγραμμα και η λειτουργία του σχολείου όπως την ξέρουμε μέχρις στιγμής. Τα λάθη σήμερα είναι πολλά. Στα δημοτικά δεν υπάρχουν παντού εργαστήρια υπολογιστών και όπου υπάρχουν λειτουργούν μόνο σε ολοήμερα σχολεία και από  ανθρώπους της πληροφορικής αντί για δασκάλους, ενώ στα γυμνάσια και λύκεια είναι τεχνο-κεντρική η προσέγγιση. Υπάρχει αξιόλογο λογισμικό πλέον για όλα τα μαθήματα, το οποίο δεν μπορεί να αξιοποιηθεί γι’ αυτούς τους δύο λόγους. Θα αποδειχτεί παντελώς άχρηστη η τεχνολογία αιχμής, αν δεν μάθουμε τι να την κάνουμε και πώς να την αξιοποιήσουμε. Αυτό το δέχονται πια και αυτοί οι τεχνοκράτες που τη δημιουργούν.

* Ο καθηγητής Τ. Μικρόπουλος είναι διευθυντής του εργαστηρίου εκπαιδευτικών προσεγγίσεων των τεχνολογιών virtual reality του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100059_13/04/2008_266320

Να αγιάσει το στόμα σας κ. καθηγητά!

Οι τεχνοκράτες τι λένε αλήθεια; δηλώνουν ικανοποίηση από την απορροφητικότητα;

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων