sof1.jpg

Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το πρωί την πρότυπη «σχολική τάξη του μέλλοντος» στο Χαλάνδρι, συνοδευόμενος από τον υπουργό Παιδεία,ς Άρη Σπηλιωτόπουλο, και τον υφυπουργό, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στις νέες τεχνολογίες, στις σύγχρονες υποδομές και σημείωσε ότι η τάξη του μέλλοντος την οποία βλέπουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα περιέχει όλες τις απαραίτητες υποδομές για εφαρμογή εξατομικευμένης εκπαίδευσης, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογικά λύσεις.

Το χαρακτηριστικότερο στοιχείο είναι η χρήση του διαδραστικού πίνακα, ο οποίος προσφέρει απεριόριστες οπτικοακουστικές δυνατότητες και ενθαρρύνει τη συμμετοχή στο μάθημα. Οι μαθητές θα έχουν, είπε ο κ. Καραμανλής, στη διάθεσή τους ένα ηλεκτρονικό τετράδιο που εμπεριέχει το εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο θα πολλαπλασιάζεται και θα ανανεώνεται με τη χρήση των πολυμέσων.

Η αξιοποίηση της τεχνολογίας με τη σχεδίαση και την υλοποίηση της ψηφιακής τάξης, η οποία θα λειτουργεί με το κατάλληλο λογισμικό θα προσφέρει στους μαθητές πρωτοποριακές δυνατότητες ανακάλυψης και άσκησης των ιδιαίτερων δεξιοτήτων τους.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε, ότι πρέπει να προετοιμάσουμε τα παιδιά που αρχίζουν σήμερα το σχολείο για να μπορούν να ζήσουν στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που διαμορφώνεται από τις νέες τεχνολογίες, τους υπολογιστές, την ψηφιακή απεικόνιση, τις δορυφορικές επικοινωνίες.

Οι απόφοιτοι της τάξης του μέλλοντος θα έχουν καλλιεργήσει τις δεξιότητες εκείνες που θα τους εξοικειώσουν πλήρως με το ανταγωνιστικό περιβάλλον, στο οποίο πρόκειται να ζήσουν και να εργαστούν.

Η καινοτομία και η δημιουργικότητα είναι δυο βασικές προϋποθέσεις για την εξέλιξη της Ελλάδας του αύριο, είπε ο κ. Καραμανλής, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η αναπτυξιακή πορεία και ο πρωταγωνιστικός ρόλος μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η έρευνα και η τεχνολογία σε διεθνές επίπεδο, σημείωσε ο πρωθυπουργός μεταβάλλει ριζικά την εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα, τον τομέα των υπηρεσιών και τη γενικότερη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας. Η γνώση, η μάθηση, οι ανοιχτοί ορίζοντες, η εξωστρέφεια, συνιστούν βασικά υλικά οικοδόμησης της ισχυρής Ελλάδας που οραματιζόμαστε με ενεργό παρουσία στη συνολική ευρωπαϊκή προσπάθεια, είπε ο κ. Καραμανλής και συμπλήρωσε «γι’ αυτό το λόγο επενδύουμε στη νέα γενιά που αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο του τόπου μας. Το μέλλον ανήκει σε όσους προετοιμάζονται συστηματικά για αυτό, σε όσους προβλέπουν και εργάζονται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση με σταθερούς στόχους.

Η εκπαίδευση είναι άμεσα συνυφασμένη με το μέλλον της χώρας. Προετοιμάζουμε το σχολείο που θα ανταποκρίνεται στα σύγχρονα παγκόσμια δεδομένα, παρέχοντας στους μαθητές όλα τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν με αξιώσεις στις απαιτήσεις του διεθνούς δύσκολου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ένα σχόλιο στο “Πρότυπη σχολική τάξη του Μέλλοντος”
  1. […] Ριζαρείου Σχολής, στο Χαλάνδρι, έγινε η παρουσίαση της “πρότυπης σχολικής τάξης του μέλλοντος”.

  2.  

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων