blog_dog2.gifΚαθώς η ελληνική μπλογκόσφαιρα ζει το δικό της big – bang, αναγκαζόμαστε να επινοήσουμε “μηχανισμούς επιβίωσης”. Έτσι, αγαπητέ άγνωστε blogger, δεν διαβάζω το blog σου (και σκασίλα σου μεγάλη βέβαια) εφόσον:

1) Γράφεις τεράστιους τίτλους 2 και 3 σειρών κι όταν ο ανύποπτος αναγνώστης πατήσει το enter ανακαλύπτει ότι όλο το ποστ ήταν?.ο τίτλος! Φαντάζεστε να κυκλοφορούσαν εφημερίδες μόνο με τίτλους;

2) Ξεκινάς να βρίζεις από τον τίτλο και συνεχίζεις ακάθεκτος και στο post. Πολύ αντιαισθητικό. Άλλωστε το βρίσιμο είναι πιο “αποδοτικό” στον προφορικό λόγο γιατί συνοδεύεται με ανάλογες χειρονομίες.

3) Έχεις μπλέξει το blogging με την ιστοσελίδα. ΟΚ, είναι πιο εύκολο αλλά μήπως να το ψάξεις λίγο; Υπάρχουν και εργαλεία για την αυτόματη δημιουργία ιστοσελίδας. Το web 2.0 αναφέρεται στη συμμετοχικότητα, προσκαλεί τη συζήτηση. Αυτό θέλεις να πετύχεις βάζοντας ανακοινώσεις της χοροεσπερίδας του σχολείου σου;

4) Ο τίτλος του κειμένου σου μοιάζει με πολεμικό ανακοινωθέν. Γεμάτος ιαχές και ουρλιαχτά, σε σημείο που ο έρημος αναγνώστης ψάχνει να βρει πυρηνικό καταφύγιο.

5) Γράφεις ανορθόγραφα κι αυτό με ταλαιπωρεί (και δεν εννοώ τα 1-2 λαθη που σε όλους μας ξεφεύγουν). Βαρέθηκα να διαβάζω ρήματα στο τρίτο ενικό με κατάληξη Ε αντι για ΑΙ.

6) Γράφεις στα greeklish????εντάξει, εδώ αρνούμαι και να επιχειρηματολογήσω. Λυπάμαι, δε θα συναντηθούμε ποτέ.

7) Αντιγράφεις ασύστολα, ανερυθρίαστα και φυσικά παραλείπεις να αναφερθείς στην πηγή (Κι αυτό το post είναι αντιγραφή, σας αφήνω να το ανακαλύψετε)

και τέλος

7) Με κούρασαν οι εκατοντάδες επίδοξοι δημοσιογράφοι που κατέκλυσαν το τελευταίο χρόνο τη μπλογκόσφαιρα. Άκουσέ μας και βγάλε την κόρνα απο το πληκτρολόγιο.

Ο Πετεφρής συνοψίζει: Κι όταν παραθυρίζοντας στον υπολογιστή του κόσμου τα πεζογραφήματα, η γραμματοσειρά δείχνει στην οθόνη ότι απογειώνεται, ότι θρυμματίζεται, ότι αποκτά το ύφος της ποίησης, πρέπει να θυμάμαι ότι πρόκειται στην ουσία για μαλλιά που συνεχίζουν να μεγαλώνουν μέσα στο φέρετρο του νεκρού, για έναν αντικατοπτρισμό στην έρημο, για μία υπεροψία και μέθη.

5 σχόλια στο “7+1 λόγοι που δε διαβάζω το blog σου”
  1. Προς terracomputerata ,

    Εκεί που κάνω την αυτοκριτική μου για την παρουσία μου στα BLOG του ΠΣΔ , ήρθε και έδεσε αυτό το άρθρο σου. Τι να πώ πάλι ,πόσο δίκαιο έχεις; Με τις ελάχιστες γνώσεις που έχω στους Η/Υ , έμπλεξα και με ιστολόγιο.
    Τι λες , δώσμου μερικές συμβουλές για να βελτιωθώ ή να την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια;(Αν θες και αν έχεις χρόνο φυσικά)

  2. Ο/Η terracomputerata λέει:

    Δε νομίζω ότι είμαι ειδική στο θέμα κι εγώ ανακαλύπτω το θαυμαστό κόσμο του blogging μαζί σου. Νομίζω απλά ότι βλέποντας τα blogs που σου αρέσουν θα ξεσηκώσεις σχέδια. Δημιουργική προσαρμογή, ας πούμε. Σίγουρα να μην την κάνεις. Το blogging σε γλιτώνει από τα χρήματα της ψυχανάλυσης. Τα γράφεις κι έχεις την εντύπωση ότι αλλάζεις τον κόσμο. Keep on blogging!

  3. Προς terracomputerata ,

    Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου! Θα με βοηθήσουν πολύ στην τελική απόφαση που θα πάρω για το blogging .

  4. […] 7+1 λόγοι που δεν διαβάζω το blog σου: Τι πρέπει να μην αποφεύγετε στο blogging. […]

  5. Μπράβο στην ” Επιμόρφωση Φιλολόγων Β΄Επιπέδου”για το ιστολόγιό της. Είναι πολύ ενδιαφέρον. Η συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων κάνει καλό!

  6.  

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων