Δημοσιεύθηκε στην Featured

Καλή σχολική χρονιά!

καλη σχ χρ

Με πολύ όρεξη, κέφι και χαρά ξεκίνησε και φέτος η νέα σχολική χρονιά στο σχολείο μας. Φέτος είμαστε Τετάρτη (δ’) τάξη και ήδη έχουμε χωριστεί και σε ομάδες

Η μέρα άρχισε με παιχνίδια γνωριμίας και δραστηριότητες που ενδυνάμωσαν τη συνεργασία, την υπευθυνότητα την ομαδική δουλειά και παραμέρισαν το “εγώ”.

Έτσι, πάντα με στόχο την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης, όλοι μας καθίσαμε σε κύκλο και παρουσιάσαμε τον εαυτό μας στους άλλους. Στο κέντρο υπήρχαν δυο “μαγικά” κουτάκια.

κουτιά

Κατόπιν πήραμε χρωματιστά χαρτάκια μέσα από ένα απ’ αυτά καi αφού γράψαμε τα θετικά συναισθήματα που μας δημιουργήθηκαν φτιάξαμε την πρώτη ομαδική μας εργασία που ήταν το “λουλούδι των συναισθημάτων”.

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

Μετά αφού κόλλησα στον καθένα ένα χρωματιστό αυτοκόλλητο στην πλάτη, προσπαθήσαμε όλοι, μέσα από νοήματα και κινήσεις να χωριστούμε σε ομάδες με το ίδιο χρώμα. Δημιουργήθηκαν τρεις ομάδες. Τα παιδιά στη συνέχεια έφτιαξαν το “συμβόλαιο” της ομάδας, δηλαδή έβαλαν τους κανόνες και στη συνέχεια τους ανακοίνωσαν και στις άλλες δυο ομάδες. Από αυτούς τους κανόνες φτιάξαμε και το “συμβόλαιο” της τάξης μας. Πέντε κανόνες που πρότειναν τα ίδια τα παιδιά και δεσμευτήκαμε όλοι μας να τους εφαρμόζουμε.

0007RIMG0006RIMG0004

Τέλος, φτιάξαμε το δέντρο των “θέλω” και “δεν θέλω”. Το κάθε παιδί έγραψε τι θέλει πάνω σε ένα λουλούδι και τι δε θέλει σε ένα φύλλο και τα κόλλησε στο δέντρο.

ΔΕΝΤΡΟ ΘΕΛΩ

Έτσι έκλεισε και η πρώτη μας μέρα στο σχολείο. Καλή Αρχή!

Συντάκτης:

Δάσκαλος στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων “Αριστείδης Παππάς”


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *