↑ Επιστροφή σε Μαθηματικά

Εκτύπωσέ το Σελίδα

Ενότητα 9

 

Το μάθημα στο βιβλίο 
του μαθητή

 

 

58. Οι αριθμοί μέχρι το 100 – Χρήμα

 

 

1. Βασικός στόχος του κεφαλαίου αυτού είναι η οργάνωση και η επέκταση των γνώσεων των μαθητών στους αριθμούς μέχρι το 100. … Στο πλαίσιο του κεφαλαίου αυτού θα επιδιώξουμε να συστηματοποιήσουμε τις γνώσεις αυτές και να τις συνδέσουμε με τη γενικότερη λογική της λειτουργίας του δεκαδικού συστήματος της αρίθμησης.

Με άλλα λόγια, στόχος μας είναι να μάθουν οι μαθητές να διακρίνουν τις μονάδες και τις δεκάδες των αριθμών και να τους διατάσσουν στη σειρά.

2. Μεταξύ των στόχων αυτού του μαθήματος περιλαμβάνεται η εξοικείωση των μαθητών με τα νομίσματα των 100 ευρώ και λεπτών, έτσι ώστε να μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για την εμπέδωση των αριθμών. Στο πλαίσιο παιγνιωδών δραστηριοτήτων οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν ανταλλαγές νομισμάτων (π.χ. τα 20 ευρώ είναι ίσα με δύο νομίσματα των 10 ευρώ, 10+10=20 κτλ) Κατ’ αυτόν τον τρόπο εμπεδώνουν οι μαθητές και τα αθροίσματα των δεκάδων, εκτελώντας προσθέσεις του τύπου 20+10, 20+20, 50+10 κτλ. Για τον σχηματισμό των νομισμάτων μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τον πολλαπλασιασμό: τα 50 ευρώ είναι ισοδύναμα με πέντε νομίσματα των 10 ευρώ, 5 φορές το 10 ίσον 50

πηγή: Μαθηματικά Α τάξης, βιβλίο δασκάλου

 

 

 

 

 

Σχημάτισε τον αριθμό  που σου ζητά το παιχνίδι (πράσινο κουτάκι) .

Σκέψου και σύρε με το ποντίκι μέσα στον πίνακα

πόσες Δεκάδες και πόσες Μονάδες χρειάζεσαι για να τον φτιάξεις .

 

 

 

 

Συλλογή από συνδετήρες/jele.gr  

 

 

 

 

 

ο κουμπαράςΟ κουμπαράς – Χρήματα/jele.gr

 

 

 

 

 

 

**************************

 

 

 

 

Το μάθημα στο βιβλίο 
του μαθητή

59. Πολλαπλασιασμός και διαίρεση

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο πολλαπλασιασμός

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/vpapagiann/?page_id=2346

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων