Εκτύπωσέ το Σελίδα

Σχετικά με μένα…

kyriosΤο όνομά μου είναι Βασίλης Παπαγιάννης και είμαι δάσκαλος στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων…

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/vpapagiann/?page_id=2

4 comments

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

 1. Δέσποινα

  Καλησπέρα σας.Φέτος έχω Α’ τάξη και κάθε φορά που έχω πρωτάκια ,προβληματίζομαι σχετικά με το αν και πόσο πρέπει να επιμένουμε στο σωστό κράτημα μολυβιού.Φοβάμαι μήπως τα πιέσω πολύ κι έχω αρνητικό αποτέλεσμα…Θα ήθελα τη γνώμη σας και το τι κάνετε εσείς.Ευχαριστώ!

  1. Βασίλης Παπαγιάννης

   Καλή αρχή με τα πρωτάκια σας! Σίγουρα το κράτημα του μολυβιού είναι ένα από τα πιο βασικά, πιστεύω, που πρέπει να μάθουν τα πρωτάκια. Στο νηπιαγωγείο το κράτημα απλά δείχνεται από τις νηπιαγωγούς (από όσο ξέρω τουλάχιστον). Νομίζω ότι πρέπει να το δείχνουμε στα παιδιά και να επιμείνουμε μέχρι το σημείο που δεν θα τα «φορτώνει» με περισσότερο άγχος. Στην τάξη μου είχα 4-5 παιδιά που κρατούσαν λάθος το μολύβι. Φέτος στη Β τάξη τα δύο διορθώθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα συνεχίζουν το ίδιο «λάθος». Σε όλα είχα δώσει τα ειδικά μαξιλαράκια. Βέβαια σημαντικός είναι και ο ρόλος του γονιού που βλέπει το παιδί του να κρατάει λάθος το μολύβι και δεν το διορθώνει, από άγνοια ή από αδιαφορία. Γενικά εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να δείχνουμε το σωστό κράτημα, χωρίς να το επισημαίνουμε συνέχεια και κυρίως μπροστά σε όλη την τάξη. Μικρές «αόρατες» συμβουλές και υποδείξεις, μπορεί να ενεργοποιήσουν έναν μαθητή πιο εύκολα. Αν και δεν είμαι ειδικός, σας ευχαριστώ που με ρωτήσατε. Καλή συνέχεια.

 2. Χατζηλουδη Μαρια

  Μπράβο για την υπέροχη σελίδα σας! Την ανακάλυψα τυχαία αλλα ειναι θησαυρός γιατί ειναι περιεκτική, τακτοποιημενη και με χρησιμο υλικο! Καλη συνεχεια στο εργο σας!

  1. Βασίλης Παπαγιάννης

   Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!Εύχομαι και σε εσάς καλή και δημιουργική συνέχεια.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων