↑ Επιστροφή σε Γλώσσα

Εκτύπωσέ το Σελίδα

Καλά χριστούγεννα, καλή χρονιά

 

 

 

 

 Η γέννηση του Χριστού

 

Το μάθημα στο ψηφιακό βιβλίο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η γέννηση του Χριστού μέσα από την τέχνη

 Αποτέλεσμα εικόνας για Η γέννηση του χριστού

 

 

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Η γέννηση του χριστού

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Η γέννηση του χριστού

 

 

 

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

 

Η ιστορία της γέννησης του Χριστού

(Ευαγγελιστής Λουκάς)

Τότε που γεννήθηκε ο Ιωάννης,  ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Καίσαρας Αύγουστος έβγαλε διαταγή να απογραφούν όλοι οι κάτοικοι της απέραντης αυτοκρατορίας του. Έπρεπε λοιπόν όλοι να πάνε στην πόλη απ’ όπου κατάγονταν, για να απογραφούν. Έτσι ο Ιωσήφ ξεκίνησε από τη Ναζαρέτ, όπου έμενε, να πάει στη Βηθλεέμ, απ’ όπου καταγόταν, μαζί με τη Μαρία που ήταν έγκυος.

Όταν έφτασαν στη Βηθλεέμ, δεν υπήρχε κατάλυμα για να μείνουν. Όλα ήταν γεμάτα από τους πολλούς ταξιδιώτες, που είχαν ήδη έρθει για την απογραφή. Για να περάσουν το κρύο βράδυ, φιλοξενήθηκαν σ’ έναν στάβλο. Εκείνο το βράδυ συμπληρώθηκαν οι ημέρες της εγκυμοσύνης της Μαρίας και γέννησε τον γιο της τον πρωτότοκο και μονογενή, που ήταν Υιός Θεού σύμφωνα με την αγγελία του αρχαγγέλου Γαβριήλ. Τον τύλιξε σε σπάργανα, δηλαδή κουρέλια από ύφασμα, και τον έβαλε στο παχνί των ζώων, για να ζεσταθεί με την ανάσα τους.

Στους λόφους και τα υψώματα γύρω από τη Βηθλεέμ ξαγρυπνούσαν μερικοί βοσκοί φυλάγοντας τα κοπάδια τους. Ξαφνικά παρουσιάζεται μπροστά τους άγγελος λουσμένος σε λαμπρό και υπέροχο φως. «Μη φοβάστε!», τους λέει. «Σας φέρνω την πιο χαρούμενη είδηση, όχι μόνο για σας, αλλά και για όλον τον κόσμο. Γεννήθηκε σήμερα στην πόλη του Δαβίδ, ο Σωτήρας του κόσμου, ο Χριστός, ο Κύριος. Κι αυτό θα είναι σημάδι για να τον αναγνωρίσετε. Θα βρείτε βρέφος νεογέννητο, τυλιγμένο σε σπάργανα και τοποθετημένο σε μια φάτνη».

Κι ενώ ακόμα τους μιλούσε ο άγγελος, εμφανίστηκε πλήθος αγγέλων που κατέβαιναν από τον ουρανό και υμνούσαν τον Θεό λέγοντας: «Δόξα ἐν ὑψίστοις Θεῷ καί ἐπί γῆς εἰρήνη, ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία».

Εκστατικοί οι βοσκοί είπαν μεταξύ τους: «Ας πάμε ως τη Βηθλεέμ κι ας δούμε αυτό που μας μήνυσε ο άγγελος και μας φανέρωσε ο Κύριος». Βρήκαν στον στάβλο τη Μαρία και το βρέφος στη φάτνη κι έπεσαν στα γόνατα και το προσκύνησαν. Κι η Μαρία αυτά τα γεγονότα τα κρατούσε στο μυαλό και στην καρδιά της.

 

 

Κάλαντα

Picture

Σχετική εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Διαβάζουμε…

 

Πού πήγαν τα Χριστούγεννα;

 

 

 

 

 

 

 Βλέπουμε…

 

 

 

 

 

 

  «Ένα δέντρο μια φορά» του Ευγένιου τριβιζά

 

 

 

****************************

 

 

Δραστηριότητες από τη σχολική χρονιά 2016 -2017

 

 

Κάνουμε χριστουγεννιάτικες κατασκευές!

 

 

Ξεκινήσαμε τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές μας με τι άλλο… με μια όμορφη κάρτα η οποία πάνω της είχε ένα δεντράκι που το φτιάξαμε ολομόναχοι! Κάποιοι το στόλισαν και με αυτοκόλλητα στολίδια!

 

 

TREE

TREE2

 

 

Συνεχίσαμε με μαριονέτες από την αγαπημένη μου χαρτοσακούλα. Χιονάνθωποι, Άι Βασίληδες και τάρανδοι ήταν οι επιλογές των παιδιών και ευτυχώς προλάβαμε και τις ολοκληρώσαμε!

 

 

AI-BASILHS TARANDOI XIONANUR

 

 

Για το τέλος μας έμεινε το καλύτερο και το πιο νόστιμο! Κουραμπιέδες!

Βέβαια τη ζύμη την είχα ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ και τα πρωτάκια μου έπλασαν τους κουραμπιέδες, τους έβαλαν στο ταψί και (για να θυμηθούμε λίγο και τα μαθηματικά μας) τους μέτρησαν για να είναι σίγουροι ότι δε θα χάσουν κανέναν!

KOYR2

KOYR4KOYR3 KOYR1

 

 

Μετά ήρθε η ώρα για το ψήσιμο. Ευτυχώς που το κυλικείο μας είχε φούρνο και μας τον παραχώρησε. Όλο ανυπομονησία είδαμε τους κουραμπιέδες να χάνονται στο εσωτερικό του φούρνου και η αγωνία μας ξεκίνησε! Πάλι καλά που δεν κράτησε πολύ, γιατί μετά από λίγη ώρα η κυρία Ιωάννα μάς τους έφερε στην τάξη. Βέβαια ζήτησε και τα ψηστικά της (2 κουραμπιέδες!)

 

 

KOYR5KOYR6 KOYR11

 

 

Έφτασε η ώρα που όλοι περιμέναμε! Η άχνη άρχισε να πέφτει και να καλύπτει τα μικρά στόγγυλα μπαλάκια μεταμορφώνοντάς τα σε κάτι το μαγικό! Και να τα κατορθώματά μας!

 

 

KOYR9

 

 

Πήραμε από 2 κουραμπιέδες ο καθένας και τους βάλαμε στο πλαστικό κουτάκι για να τους πάμε στο σπίτι. Μερικοί όμως, οι πιο ανυπόμονοι, έφαγαν τον έναν αμέσως! Τι άλλο μπορώ να πω.

 

 

Και του χρόνου!!!!!!

 

 

KOYR7

 

 

Τελευταία άφησα την πόρτα μας!

 

 

Είκοσι μικροί – και ένας λίγο πιο μεγάλος –  Άι Βασίληδες σας εύχονται:

 

 

Καλή Πρωτοχρονιά και ο καινούργιος χρόνος να σας χαρίσει όλα όσα του ζητήσετε!

 

 

Χρόνια πολλά!

 

 

PORTA

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/vpapagiann/?page_id=1800

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων