Αρχείο για Ιανουάριος 11th, 2009

hacker_2.jpgΗ διεθνής οικονομική κρίση θα αποτελέσει τη βάση πολλών νέων ηλεκτρονικών επιθέσεων κατά το νέο έτος, σύμφωνα με τη λίστα των αναμενόμενων τάσεων για το 2009 που παρουσίασε η εταιρεία ηλεκτρονικής ασφαλείας Symantec.
Eκτός από αύξηση των επιθέσεων τύπου phishing για την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων των χρηστών, η εταιρεία αναμένει αύξηση των κακόβουλων επιθέσεων που σχετίζονται με οικονομικά ζητήματα, όπως e-mail που υπόσχονται δυνατότητα εύκολης απόκτησης μίας υποθήκης ή αναχρηματοδότησης.

Σύμφωνα με την Symantec, αναμένεται επίσης αύξηση σε απάτες που έχουν στόχο ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους λόγω της κρίσης, πλαστών προσφορών εργασίας από το σπίτι με στόχο τους ανέργους και απατηλών ιστοσελίδων εύρεσης εργασίας. H λίστα της Symantec με τους βασικούς τομείς ασφαλείας που οι χρήστες θα πρέπει να προσέξουν το 2009, περιλαμβάνει επίσης:

Eκρηξη των παραλλαγών malware, καθώς τα κακόβουλα προγράμματα λογισμικού είναι πλέον περισσότερα από τα νόμιμα προγράμματα. Προηγμένες απειλές διαδικτύου, λόγω της αύξησης των υπηρεσιών που διατίθενται μέσω του Internet, αλλά και της τάσης ομογενοποίησης των προγραμμάτων πλοήγησης στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια. Aύξηση των spam μηνυμάτων που εκτιμάται ότι θα ανέλθουν μεταξύ 75% και 80% επί του συνόλου της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. H εταιρεία εκτιμά ότι η αύξησή τους σχετίζεται και με την οικονομική κρίση.

Comments 0 σχόλια »

podcast.jpgΦαίνεται πως υπάρχουν και καλές ειδήσεις έστω κι αν αυτές περιορίζονται σε θέματα μουσικής. Μετά την εξάλειψη του DRM από το iTunes, σειρά έχει το νέο που μας φέρνει το radiobubble: μετά από συζητήσεις τους με την ΑΕΠΙ προκύπτει ότι η διαδικασία για να δημιουργείς εκπομπές με μορφή podcast που να περιέχουν εμπορική μουσική, δεν είναι ούτε τόσο περίπλοκη, ούτε τόσο οικονομικά επαχθής. Έτσι, το radiobubble που ανέβαζε τις εκπομπές του στην ιστοσελίδα του, για να παίζονται μόνο με τον ενσωματωμένο στη σελίδα player, θα έχει την δυνατότητα να τις προσφέρει και με μορφή podcast (διαθέσιμες δηλαδή για download).

Το νέο έχει ενδιαφέρον και για τους επίδοξους podcaster που θέλουν να δημιουργήσουν εκπομπές (και) με εμπορική μουσική. Φιλοξενώντας τες στο radiobubble, θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση αφού τους καλύπτει η σύμβαση του radiobubble με την ΑΕΠΙ.

Αν λοιπόν το ραδιοεραστιτεχνικό σας παρελθόν σκιρτά μέσα σας, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!http://radiobubble.gr

Comments 0 σχόλια »


Το Διαδίκτυο έχει γίνει τόσο σημαντικό για την καθημερινότητα μας που αν κάποια στιγμή έπαυε να υπάρχει, ο κόσμος δεν θα ήταν ποτέ πια ο ίδιος.

Έχετε αναρωτηθεί όμως πως δημιουργήθηκε το Internet και ποιά ήταν η πορεία του για να φτάσει στην σημερινή του μορφή; Το παραπάνω εξαιρετικό βιντεάκι διάρκειας 8 λεπτών απαντάει ακριβώς σε αυτό το ερώτημα, παρουσιάζοντας την διαδρομή του Internet από το 1957 μέχρι σήμερα και τα γεγονότα που συντέλεσαν στην εξέλιξη του.

Comments 0 σχόλια »

katanomh.jpgΗ ελληνική κοινωνία, η οικογένεια και οι εκπαιδευτικές πρακτικές εμφανίζονται απροετοίμαστες απέναντι σε μια νέα πραγματικότητα. Σε αρκετά σχολεία στην καρδιά της Αθήνας η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών αποτελείται από παιδιά αλλοδαπών. Το στοίχημα που οφείλει η παιδεία μας να κερδίσει δεν είναι η προσαρμογή αυτών των αλλοδαπών μαθητών αλλά η δική της προσαρμογή της στα νέα δεδομένα.

Η ένταξη των παιδιών των μεταναστών στα σχολεία είναι καθοριστική για την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία. Η ηλικία εισόδου τους στην χώρα μας, η κουλτούρα, το οικογενειακό περιβάλλον και η ενδεχόμενη ρατσιστική αντιμετώπιση μέσα στο χώρο του σχολείου δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο αυτές τις ευαίσθητες κατηγορίες μαθητών.

Οι αλλοδαποί μαθητές να καταλήγουν αναλφάβητοι όχι μόνο στην ελληνική γλώσσα, αλλά ακόμα και στην μητρική τους. Το κράτος δεν μπορεί να διαχειριστεί την ανάγκη των παιδιών αυτών να γνωρίζουν σωστά τη μητρική τους γλώσσα αλλά και οι γονείς τους δεν διαθέτουν ούτε τον απαραίτητο χρόνο ούτε και τις γνώσεις ώστε να ασχοληθούν με την εκπαίδευση των παιδιών τους. Αφενός οι γονείς αδυνατούν να στηρίξουν τη μαθησιακή διαδικασία των παιδιών τους και αφετέρου οι εκπαιδευτικές υποδομές και το σχολείο ως φορείς κοινωνικοποίησης οδηγούν σε αρκετές περιπτώσεις – χωρίς πρόθεση -στην γκετοποίηση των αλλοδαπών μαθητών, στους οποίους τελικά αποτυπώνεται μια συγκεχυμένη εθνική, γλωσσική, πολιτισμική και κοινωνική ταυτότητα και μένουν μετέωροι σε δύο διαφορετικούς κόσμους.

Αυτή η σύγχυση μπορεί εύκολα να οδηγεί τα αλλοδαπά παιδιά στην εγκατάλειψη του σχολείου, από μικρή κιόλας ηλικία, ενισχύοντας όχι απλά την εθνική και πολιτισμική διάσταση αλλά και τον κοινωνικοοικονομικό διαχωρισμό.

Άραγε τα κενά στην εφαρμογή μέτρων για την σωστή εκμάθηση και της μητρικής γλώσσας των αλλοδαπών μαθητών οφείλονται στην εκπαιδευτική και θεσμική αμέλεια ή πηγάζουν από ένα συναίσθημα απειλής; Η διγλωσσία και η ετερότητα φοβίζουν ή και ενοχλούν πολλές ελληνικές οικογένειες, καθώς πιστεύουν ότι είναι αυτά τα στοιχεία που θα αποτελέσουν παράγοντες επιβράδυνσης στην εκπαίδευση των δικών τους παιδιών. Συνέχεια »

Comments 0 σχόλια »

empire.jpg

Αν θέλετε να ενημερώσετε τη συλλογή σας από DVD, πριν χρειαστεί να περάσετε σε Blu-Ray, τότε 15.000 αναγνώστες του  Empire  και 150 από τους γνωστότερους κριτικούς αποπειρώνται να σας δώσουν μία όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική απάντηση στο ερώτημα των καλύτερων ταινιών όλων των εποχών.

www.empireonline.com

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων