Αρχείο για Ιανουάριος 27th, 2009

graduation.jpgΚι ενώ η αγωνία είχε κορυφωθεί και τα μηνύματα πηγαινοέρχονταν, μόλις ανακοινώθηκαν στο πληροφοριακό σύστημα του έργου  επιμόρφωση Β επιπέδου (MIS) τα αποτελέσματα πιστοποίησης των εκπαιδευτικών. Κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να εισέλθει στο MIS με τους κωδικούς του και στην επιλογή «Διαχείριση Αιτήσεων Πιστοποίησης- Προβολή αποτελεσμάτων πιστοποίησης» να δει το τελικό αποτέλεσμα της πιστοποίησής του.

http://b-epipedo.cti.gr/esepB

Συγχαρητήρια, τρέξτε για κορνίζες…

Σίγουρα αυτά θα τα λάβετε πιο σύντομα από του Α΄επιπέδου που έκαναν τέσσερα χρόνια για να αποκτήσουν χειροπιαστή μορφή.

Comments 0 σχόλια »

xatzop.jpgΕπιμένουν τα ΝΕΑ να θεωρούν εξαιρετικά ευφυή την πρόταση για το Kindle. «Εάν το ηλεκτρονικό βιβλίο έμπαινε στα σχολεία θα αποτελούσε χρήσιμο εργαλείο για τους μαθητές, τονίζουν μιλώντας στα «ΝΕΑ» εκπαιδευτικοί και ειδικοί του Ίντερνετ(ειδικοί ιντερνετολόγοι;). Και αυτό διότι στα ελληνικά σχολεία επικρατεί ηλεκτρονικός Μεσαίωνας, αφού τα περισσότερα διαθέτουν υπολογιστές παλιάς τεχνολογίας και άλλα δεν διαθέτουν αίθουσες υπολογιστών, ενώ σε ελάχιστα χρησιμοποιείται το Ίντερνετ κατά την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ας μπούμε στο τριπάκι να το συζητήσουμε… Γιατί να αγοράσουμε αυτή τη συσκευή αφού κοστίζει σύμφωνα με το δημοσίευμα 276 ευρώ και όχι ένα οποιοδήποτε netbook ίσης αξίας στο οποίο μπορούμε να εγκαταστήσουμε οποιαδήποτε εκπαιδευτική εφαρμογή; Σοβαρολογούμε ότι η ανάγνωση των αρχείων pdf μεταμορφώνει την εκπαίδευση;

Νομίζω ότι ο γελοιογράφος των Νέων έχει πιάσει καλύτερα το νόημα από το δημοσιογράφο…

Comments 0 σχόλια »

internet-population.jpgΣύμφωνα με την comScore τον περασμένο Δεκέμβρη ο αριθμός των παρεπιδημούντων στο διαδίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο ξεπέρασε το ψυχολογικό φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου. Τους περισσότερους χρήστες μας δίνει η Κίνα με περίπου 180 εκατομμύρια ανθρώπους, όπως είναι άλλωστε λογικό βάση και του πληθυσμού της, για την οποία ωστόσο είναι γνωστά τα προβλήματα λογοκρισίας όσο αφορά την ελευθερία του διαδικτύου. Δεύτερη μεγαλύτερη χώρα η Αμερική με περίπου 163 εκατομμύρια ανθρώπους ενώ την τριάδα κλίνει, σε μεγάλη απόσταση από τις δύο πρώτες, η Ιαπωνία με 60 εκατομμύρια χρήστες. Αν πάντως όλοι αυτοί οι αριθμοί σας φαίνονται μεγάλοι θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε πως αντιστοιχούν μόλις μεταξύ του 15% και του 22% του παγκοσμίου πληθυσμού, συνεπώς έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας.

Οι 15 μεγαλύτερες χώρες σε πληθυσμό στο διαδίκτυο:

China: 179.7 million
United States: 163.3 million
Japan: 60.0 million
Germany: 37.0 million
United Kingdom: 36.7 million
France: 34.0 million
India: 32.1 million
Russia: 29.0 million
Brazil: 27.7 million
South Korea: 27.3 million
Canada: 21.8 million
Italy: 20.8 million
Spain: 17.9 million
Mexico: 12.5 million
Netherlands: 11.8 million

[via]

Comments 0 σχόλια »

yppo.jpgΑυτές τις ημέρες έφτασε στο σχολείο μου ένα πακέτο cd-dvd με υποστηρικτικό υλικό για τη διδασκαλία. Έχει αναγνώσεις κειμένων, ντοκιμαντέρ. Το βιβλιαράκι που το συνοδεύει έχει τη φωτογραφία του προηγούμενου υπουργού πολιτισμού. Ποιος ξέρει όμως πότε ανατέθηκε η συγκεκριμένη δράση, αφού φανερά τα κείμενα τα οποία υποστηρίζουν τα συγκεκριμένα cd περιλαμβάνονται στα προηγούμενα διδακτικά βιβλία όχι μόνο του Γυμνασίου αλλά και του Λυκείου. Και τα βιβλία του Λυκείου έχουν αλλάξει εδώ και αρκετά χρόνια. Οπερ σημαίνει αυτή η προσπάθεια πρέπει να ξεκίνησε εδώ και τουλάχιστον μία εξαετία. Και έφτασαν το 2009.

Θα μου πείτε τουλάχιστον έφτασαν. Άλλες δράσεις δεν έφτασαν ποτέ στα σχολεία.  Έλα ντε, τι γκρινιάζουμε πάλι;

Όσο κι αν έψαξα στο δικτυακό τόπο του ΥΠ.ΠΟ. δε στάθηκε δυνατό να εντοπίσω κάτι σχετικό. Παρατήρησα μόνο ότι ενώ η σελίδα ανανεώνεται, το copyright έχει σταματήσει στο έτος 2007.

Comments 0 σχόλια »

hack-this.jpgΤο Darkmarket ήταν το site που στον υπόκοσμο του διαδικτύου αποκαλούν carder site. Φανταστείτε κάτι σαν το eBay αλλά για εγκληματίες. Το Darkmarket ήταν το σημείο όπου οι κλέφτες ταυτοτήτων (identity thieves) μπορούσαν να αγοράσουν και να πουλήσουν αριθμούς κλεμμένων πιστωτικών καρτών, διαδικτυακές ταυτότητες αλλά και εργαλεία για τη δημιουργία πλαστών πιστωτικών καρτών. Στα τέλη του 2006, ο Mularski, ο οποίος είχε ανέβει στις βαθμίδες με το ψευδώνυμο Master Splynter, είχε μόλις γίνει administrator του site. Ο Mularski, όχι μόνο είχε τον έλεγχο των τεχνικών πληροφοριών που ήταν διαθέσιμες, αλλά και τη δύναμη να δημιουργήσει ή να «σπάσει» του εγκληματίες με το να τους δίνει ή να τους αρνείται πρόσβαση στο site. O Master Splynter όμως  ήταν στην πραγματικότητα ένας μυστικός πράκτορας για το FBI, ο οποίος κατάφερε να εισχωρήσει, περισσότερο από κάθε άλλο πράκτορα , στα έγκατα της διαδικτυακού υπόκοσμου. Συνεργαζόμενος με αστυνομικές υπηρεσίες σε Γερμανία, Αγγλία, Τουρκία και άλλες χώρες, διεξήγαγε μια εκπληκτική έρευνα, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η σύλληψη 59 εγκληματιών και η αποφυγή κλοπής 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

via

Comments 0 σχόλια »

 

obama1475.jpg

Σας είχαμε παρουσιάσει πριν λίγο καιρό, το project της Google με τους πίνακες στο Prado στο οποίο οι φωτογραφίες έχουν ανάλυση 14.000 megapixel (1.400 φορές μεγαλύτερη ανάλυση από μια κάμερα 10 megapixel).
Η φωτογραφία που βλέπετε είναι ένα στιγμιότυπο από την ομιλία στην ορκωμοσία του Obama, τραβηγμένη με ανάλυση 1.474 megapixels. Είναι εκπληκτικό το πόσο μπορείτε να ζουμάρετε στην φωτογραφία και το πόσες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε.

Έτσι να κάποιος ισχυρίζεται ότι παραβρέθηκε στην ορκωμοσία, ο ιστορικός του μέλλοντος με λίγο ζουμ θα μπορεί να το διαπιστώσει. Που ακριβώς είπαμε ότι καθόσουν;

gigapan.org


Comments 0 σχόλια »

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων