Αρχείο για Ιανουάριος 9th, 2009

totalprestige.jpgΣτις μέρες μας το Facebook θεωρείται η μεγαλύτερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως. Τι γίνεται όμως με τους εκατομμυριούχους; Διατηρούν λογαριασμούς και προφίλ σε παρόμοιες σελίδες social networking; Η απάντηση είναι το Τotal Prestige.com, μια διαδικτυακή επιχείρηση που μονοπωλεί το ενδιαφέρον των πλουσίων στον κυβερνοχώρο. Μεγιστάνες του πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία, επιχειρηματίες αλλά και δημοφιλείς ηθοποιοί συναντιούνται στο site και ανταλλάσσουν απόψεις για τις δουλειές τους, μιλούν για τα ταξίδια τους, πωλούν την Aston Martin τους ή απλώς γνωστοποιούν στα υπόλοιπα μέλη της ιστοσελίδας το φιλανθρωπικό τους έργο.

Οπως λένε οι υπεύθυνοι, πρόκειται για ένα διαδικτυακό τόπο στον οποίο έχουν θέση μόνο διακεκριμένα μέλη της κοινωνίας. Προσωπικότητες που έχουν πετύχει επαγγελματικά μέσω των προσωπικών επιτευγμάτων και της κοινωνικής θέσης τους και έχουν να επιδείξουν έργο.

Facebook για πλούσιους άρθρο στον Ελεύθερο Τύπο

Comments 0 σχόλια »

varotsis.jpgΟ κ. Ν. Βαρότσης, αντιπρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης αρθογραφεί στο Βήμα για  τους «Εξι μύθους για την κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια»:

Είναι γεγονός ότι η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία είναι τραγική. Διαφθορά, συναλλαγή σε όλα τα επίπεδα, αυθαιρεσία, κατάχρηση της οποιασδήποτε έστω και μικρής εξουσίας ασκούμε, έλλειψη οράματος για το μέλλον και δυσοίωνες προοπτικές. Και όσα συμβαίνουν σήμερα στα πανεπιστήμια μπορεί να ερμηνεύονται από κάποιους σαν σημάδια αμφισβήτησης του συστήματος, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για συμπτώματα των ίδιων ασθενειών που μαστίζουν την κοινωνία μας. Αυτό που επιβάλλεται να κάνουμε ως πανεπιστημιακοί είναι να δώσουμε το παράδειγμα ώστε να δημιουργηθούν στα ανώτατα ιδρύματα θύλακοι μειωμένης εντροπίας, οι οποίοι στο πλαίσιο της όποιας αυτονομίας μας ορίζεται, να βρίσκονται έστω και λίγα βήματα μπροστά από τον κοινωνικό χώρο που μας περιβάλλει, μικρές οάσεις, παραδείγματα προς μίμηση για τα νέα παιδιά.

Θα πρέπει να δώσουμε στους νέους την ελπίδα μιας νέας κατεύθυνσης μέσα στο πανεπιστήμιο. Να μιλήσουμε δηλαδή τη γλώσσα της ειλικρίνειας και της αλήθειας, έστω κι αν ακούγεται σκληρή, να πάψουμε να χαϊδεύουμε αφτιά, είτε αυτά είναι τα δικά μας είτε είναι των άλλων. Να μην ανεχόμαστε συμβιβασμούς στην αξιοκρατία. Να δείχνουμε πρώτοι εμείς ότι απαιτούμε την αλλαγή και τη βελτίωση και να μην οχυρωνόμαστε πίσω από προνόμια και κεκτημένα, και να σεβόμαστε χωρίς συμβιβασμούς και σκοπιμότητες την εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός, ο οποίος και μας πληρώνει από το υστέρημά του: να παρέχουμε δηλαδή στα παιδιά του τα περισσότερα δυνατά εφόδια ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τη ζωή με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Comments 0 σχόλια »

interactive.jpgΤη θέση του μαυροπίνακα πήρε ειδικός διαδραστικός πίνακας στο δημοτικό σχολείο Λεχόβου Φλωρίνης. Κιμωλίες και σπόγγοι έδωσαν τη θέση τους σε μολύβι-ποντίκι που λειτουργεί με τεχνολογία blue tooth, τα συμβατικά βιβλία σε ηλεκτρονικά βιβλία, ενώ με τη βοήθεια ενός συνδεδεμένου με το Ιντερνετ υπολογιστή πραγματοποιούνται εικονικές εκδρομές σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Το εγχείρημα του διευθυντή και δασκάλου του σχολείου κ. Στ. Πασπάλη ενθουσίασε μαθητές και γονείς.

Με κόστος μόλις 1.200 ευρώ που κάλυψε το ίδιο το σχολείο, εξοστρακίστηκαν απ’ τη σχολική τάξη οι κιμωλίες και οι σπόγγοι, και τη θέση τους πήραν ένα διαδραστικό μολύβι που λειτουργεί με τεχνολογία blue tooth, ένας υπολογιστής και ένας προβολέας (προτζέκτορας). Με τη βοήθεια μιας ισχυρής και γρήγορης σύνδεσης στο Διαδίκτυο μέσω δορυφόρου, κάνουν εικονικές εκπαιδευτικές εκδρομές όποτε το απαιτούν τα μαθήματά τους, δηλαδή σχεδόν καθημερινά!

Παρελθόν ο μαυροπίνακας στο Λέχοβο Φλώρινας άρθρο της Ζώγιας Κουταλιάνου στην Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

vista_7_1.jpgΚατά τη διάρκεια της κεντρικής του ομιλίας στη διεθνή έκθεση Consumers Electronics Show 2009, στο Λ. Βέγκας, ο Steve Ballmer, Chief Executive Officer της Microsoft, ανακοίνωσε τη διάθεση της δοκιμαστικής (beta) έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Windows 7, καθώς και τη διάθεση της νέας έκδοσης του Windows Live, της πλατφόρμας υπηρεσιών και εφαρμογών για την επικοινωνία στο διαδίκτυο. Τα νέα Windows 7 και το Windows Live διευκολύνουν ακόμα περισσότερο την επικοινωνία, την κοινή χρήση αρχείων και τη διεκπεραίωση εργασιών.

Η δοκιμαστική αυτή έκδοση θα είναι διαθέσιμη και μέσω της ιστοσελίδας www.Microsoft.com/windows7 από τις 9 Ιανουαρίου για όσους καταναλωτές επιθυμούν να τη δοκιμάσουν.Παράλληλα, η Microsoft ανακοίνωσε και την παγκόσμια διάθεση της σουίτας Windows Live, που προσφέρει αποτελεσματικότερη οργάνωση στο διαδίκτυο, μέσω ενός διαδικτυακού τόπου και ενός λογαριασμού (username & password). Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανανεωμένο Windows Live – στο οποίο περιλαμβάνεται και το ιδιαίτερα δημοφιλές Windows Live Messenger – με το Windows Live Mail και το Windows Live Photo Gallery, συνεργάζεται με πάνω από 50 από τις πιο δημοφιλείς διαδικτυακές υπηρεσίες.

Comments 0 σχόλια »

Σαν σήμερα γεννιέται η Σιμόν ντε Μποβουάρ (γαλλικά: Simone de Beauvoir, 9 Ιανουαρίου 1908 – 14 Απριλίου 1986). Ήταν μια Γαλλίδα συγγραφέας, φιλόσοφος και φεμινίστρια. Υπήρξε σύντροφος του διάσημου υπαρξιακού φιλοσόφου Ζαν-Πωλ Σαρτρ.Το γνωστότερο έργο της υπήρξε «Το Δεύτερο Φύλο», μια φεμινιστική υπαρξιακή ανάλυση της γυναικείας ύπαρξης και της καταπίεσης των γυναικών.

http://el.wikipedia.org/wiki/

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων