Αρχείο για 24 Ιανουαρίου, 2009

 obama8.jpg

Οι πρώτες μεταφράσεις του λόγου που εκφωνήθηκε κατά την ορκωμοσία του νέου πλανητάρχη από bloggers:

http://scholarios.com/speechobam

nonlinearcomplexity

Comments 0 σχόλια »

Πριν από περίπου ένα χρόνο προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου για τα ψηφιακά νεκροταφεία στην Κίνα. Στην πόλη Γκουιγιού, στις νοτιοανατολικές ακτές της Κίνας, το 90% των κατοίκων υποφέρει από ποικίλα προβλήματα υγείας, καθώς εκεί καταλήγουν λαθραία εκατομμύρια υπολογιστές από κάθε γωνιά της γης. Στην περιοχή λειτουργούν 5.500 επιχειρήσεις εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών αποβλήτων υπό καθεστώς παντελούς απουσίας υγειονομικών ελέγχων. Περιττό να πούμε ότι η εισαγωγή όλων αυτών των ηλεκτρονικών αποβλήτων γίνεται παράνομα, καθώς τυπικά απαγορεύεται από τις κινεζικές αρχές. Και γιατί όλος ο δυτικός κόσμος στέλνει τα ηλεκτρονικά σκουπίδια του στην άλλη άκρη της Γης; Για τα χρήματα! Αν αναλογιστεί κανείς τη χαώδη διαφορά στα ημερομίσθια ενός Κινέζου εργάτη και ενός εργάτη που δουλεύει σε ευρωπαϊκό κέντρο ανακύκλωσης, οι εξηγήσεις περιττεύουν.

Σκοτώνουν τις συσκευές όταν γεράσουν; Athens Voice

Comments 0 σχόλια »

te_eu_com.jpgΣτις 11 Ιανουαρίου, με την καταχώρηση ενός ονόματος από ένα Γερμανό πολίτη στο διαδικτυακό χώρο «.eu», συμπληρώθηκαν τρία εκατομμύρια εγγραφές στο συγκεκριμένο τομέα (domain). Δυόμιση χρόνια μετά τα εγκαίνια του χώρου αυτού, στις 7 Δεκεμβρίου 2005 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε την ικανοποίησή της.
Μεταξύ των χώρων ανωτάτου επιπέδου των ευρωπαϊκών χωρών (com, org, net κλπ.), ο «.eu» είναι ο τέταρτος πλέον δημοφιλής και παγκοσμίως καταλαμβάνει την ένατη θέση. Ο χώρος. eu προωθεί μια ξεχωριστή ευρωπαϊκή διαδικτυακή ταυτότητα και έτσι βοηθάει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να αποκομίσουν τα πλήρη οφέλη της ενιαίας αγοράς. Πολυεθνικές εταιρίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις, καθώς και μεμονωμένοι Ευρωπαίοι, υιοθέτησαν τον «.eu» για να σηματοδοτήσουν την παρουσία τους στον παγκόσμιο ιστό.
«Τα τρία εκατομμύρια ονόματα. eu αντανακλούν την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων χρηστών του Διαδικτύου στον χώρο «.eu», δήλωσε η κα Βίβιαν Ρέντινγκ, Επίτροπος αρμόδια για την κοινωνία της πληροφορίας και τα μέσα επικοινωνίας. «Το επίτευγμα αυτό, ελάχιστους μόλις μήνες πριν από την τρίτη επέτειο του χώρου, δείχνει ότι ο. eu έχει σαφώς κερδίσει την προτίμηση του κοινού: όλο και περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου αρπάζουν την ευκαιρία να εκδηλώσουν διαδικτυακά την ευρωπαϊκή τους ιδιότητα. Ιδιαίτερα χαίρομαι που διαπιστώνω ότι αυξημένος αριθμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει υιοθετήσει τον «.eu» ως αναπόσπαστο τμήμα της επαγγελματικής του ταυτότητας και προσβλέπω στον πολλαπλασιασμό των εταιριών, που θα επωφελούνται από τον «.eu» στο μέλλον».
Φτάνοντας τα τρία εκατομμύρια ονόματα ο χώρος. eu έχει εδραιωθεί, συγκαταλεγόμενος στους δέκα μεγαλύτερους χώρους ανωτάτου επιπέδου ανά τον κόσμο, παράλληλα με τους «.com», «.net» και «.org». Από τότε που εγκαινιάστηκε ο χώρος το 2006, αυξάνονται σταθερά οι καταχωρίσεις σε αυτόν. Επιπλέον, τα ονόματα «.eu» χαίρουν υψηλής φήμης. Πρόσφατη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για το EURid, το Μητρώο για Ονόματα Τομέα «.eu» στο Διαδίκτυο, δείχνει ότι οι χρήστες όχι μόνο θεωρούν τον «.eu» ως αμιγώς ευρωπαϊκή διαδικτυακή ταυτότητα, αλλά επίσης πιστεύουν ότι τα ονόματα «.eu» είναι καινοτόμα και σύγχρονα.
Τα περισσότερα ονόματα χώρου «.eu» έχουν καταχωριστεί στις χώρες της ΕΕ με τους μεγαλύτερους πληθυσμούς και την υψηλότερη διείσδυση διαδικτύου. Η Γερμανία εξακολουθεί να ηγείται με ποσοστό 30%, ακολουθούμενη από τις Κάτω Χώρες (14%), το Ηνωμένο Βασίλειο (12%), τη Γαλλία (8%) και την Πολωνία (6%).
Ο χώρος «.eu» δίνει τη δυνατότητα καταχώρισης σε όλους όσους κατοικούν στην ΕΕ και στις οργανώσεις με επίσημη έδρα στην ΕΕ. Η διαχείριση των μητρώων «.eu» (της βάσης δεδομένων που περιέχει όλες τις καταχωρίσεις ονομάτων «.eu”) έχει ανατεθεί στο EURid, έναν ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

πηγή : www.typos.com.cy

 

Comments 0 σχόλια »

fail.jpgΗ Ελλάδα βαθμολογείται κάτω από τη βάση στις νέες τεχνολογίες. Για μια ακόμα χρονιά η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καινοτομία, την έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών κατατάσσει την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις. Η χώρα βρίσκεται στη 18η θέση μεταξύ των 27 της κρατών-μελών της Ενωσης με μοναδικό σημείο βελτίωσης τις ευρυζωνικές συνδέσεις στο Διαδίκτυο. Συνολικά, οι επιδόσεις της Ελλάδας στο πιο κρίσιμο συστατικό της ανταγωνιστικότητας, την καινοτομία, είναι κάτω του μέσου όρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Οπως διαπιστώνει η έρευνα της Ε.Ε., η ευρεσιτεχνία σε προϊόντα και διαδικασίες παραγωγής καθώς και οι επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες παραμένουν η «αχίλλειος πτέρνα» της Ελλάδας.

Κάτω από τη βάση σε καινοτομία και έρευνα άρθρο στην Καθημερινή

Κι αν η κοπελίτσα της φωτογραφίας ψάχνει που να τοποθετήσει τη δισκέτα της, υπάρχουν εν έτει 2009 υπεύθυνοι μηχανοργάνωσης γνωστού υπουργείου του Αμαρουσίου που έχουν μείνει στην εποχή των ταινιών διάτρησης… Oh yes!

Comments 0 σχόλια »

irinurpfmr.jpg

Σας θυμίζουν κάτι τα: BTW, LOL, ΟΤ; Είτε είστε καινούργιος στο τσατ είτε κάνετε τσατ καιρό, θα έχετε σίγουρα πέσει αρκετές φορές σε απαντήσεις ή ερωτήσεις στις οποίες χρησιμοποιούνται αρχικά (συνήθως) αγγλικών λέξεων. Αυτά τα αρχικά, γνωστότερα ως διαδικτυακή αργκό, χρησιμεύουν ώστε να λέμε γρήγορα και χωρίς να καταλαβαίνουν οι περισσότεροι γύρω μας τι ακριβώς συζητάμε. Στο www.internetslang.com θα βρείτε μια εκτενή λίστα με τα συνηθέστερα ακρώνυμα που συναντάμε στα τσατ, στα bloggs και στα φόρουμ του Διαδικτύου. Μέχρι στιγμής η λίστα περιλαμβάνει περισσότερες από 1.800 καταχωρίσεις και συμπληρώνεται διαρκώς. Ενα site που αργά ή γρήγορα θα χρειαστείτε οπωσδήποτε.

Από τη στήλη της Μαρίας Μυστακίδου στην Ελευθεροτυπία

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων