Αρχείο για Ιανουάριος 5th, 2009

Ενα πολύ ωραίο εργαλείο εμφανίζεται όλο και πιο συχνά -διαρροή από τα εργαστήρια του google- το οποίο σίγουρα θα χρησιμεύσει σε όσους αναζητούν υλικό για εργασίες κλπ.Με το timeline view, το google μας δείχνει πως κατανέμονται οι χρονολογικές αναφορές του θέματος που ζητάμε.

Για παράδειγμα αν ψάξουμε τη λέξη internet θα μας βγάλει το παρακάτω timeline image

timeline.jpg

και μετά ακολουθούν ανά χρονολογία τα αποσπάσματα με τις αναφορές στο internet και στη συγκεκριμένη χρονιά.

Comments 0 σχόλια »

razzies_edu.jpg

Ανακοινώθηκαν τα Χρυσά Βατόμουρα της εκπαίδευσης  2008!

* Επιμόρφωση Β΄επιπέδου εκπαιδευτικών
* Επιμόρφωση Β΄επιπέδου επιμορφωτών
* Επιμόρφωση Β΄επιπέδου (οργάνωση)
* Βιβλίο μαθηματικών Ε΄δημοτικού
* Τα σεμινάρια εισαγωγικής επιμόρφωσης Α’ Φάσης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών
* Το νέο λογότυπο του υπουργείου
* ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3699/2008 Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
* Η εξαγγελία δημιουργίας Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας στο Αγρίνιο ακριβώς μετά την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελληνίων
* Ο δικτυακός τόπος (και το έργο) του Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, www.oepek.gr, για το σύνολο της δράσης εντός του 2008
* Ο δικτυακός τόπος της εκπαίδευσης, για τον οποίο χρειάζεται ο επισκέπτης να περάσει από 2 σελίδες με διαφημίσεις πριν φτάσει στην κύρια σελίδα (κατάμεστη και αυτή από διαφημίσεις) www.alfavita.gr
* Η χριστουγεννιάτικη κάρτα που έστειλε το Γραφείο Δικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης του ΥΠΕΠΘ) με την υποσημείωση στο τέλος: «Οποιεσδήποτε απόψεις που διατυπώνονται ανήκουν αποκλειστικά στον αποστολέα..»
* Τα εκπαιδευτικά λογισμικά τύπου «Ξεφτέρης» που στάλθηκαν με κατεπείγοντα τρόπο στα σχολεία, αν και δε συμβαδίζει ο σχεδιασμός τους με τις σύγχρονες θεωρίες μάθησης.

Λήξη ψηφοφορίας στις 30 Ιανουαρίου 2009. Μπορείτε να επιλέξετε μέχρι 3 επιλογές.

http://salnk.eduportal.gr/

Comments 2 Σχόλια »

propaganda1.jpgΤις τελευταίες μέρες το internet έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο πεδίο μάχης και προπαγάνδας στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ισραήλ, Χαμάς, Παλαιστίνιοι κλπ προσπαθούν να κατακτήσουν κάθε web 2.0 εφαρμογή του διαδικτύου αλλά και τη κοινή γνώμη. Το επίσημο κανάλι του γραφείου τύπου των Ισραηλινών δυνάμεων στο youtube έχει χτυπήσει κόκκινο με εκατοντάδες χιλιάδες άτομα να το έχουν επισκεφτεί από τη Δευτέρα που άνοιξε. Βρίσκεται ήδη στην κορυφή των καναλιών με τους περισσότερους συνδρομητές αυτό το μήνα.
Το προξενείο του Ισραήλ στη Νέα Υόρκη έφτιαξε ένα λογαριασμό στο twitter για να μας ενημερώνει για τα τελευταία νέα. Κι εκεί το ενδιαφέρον χτύπησε κόκκινο με πάνω από 3,000 άτομα να το ακολουθούν σε λίγες μόνο μέρες. Δεν είναι όμως μόνο οι επίσημοι φορείς που έχουν μπει σε αυτό το παιχνίδι. Ο καθένας με έναν υπολογιστή και μια σύνδεση στο internet μπορεί να βάλει το δικό του λιθαράκι.

Οι Dan Peguine και Arik Fraimovich δημιούργησαν  το Qassamcount. Με το πάτημα ενός κουμπιού δανείζετε το facebook status σας στον ιερό σκοπό ενημέρωσης του πλανήτη για τις επιθέσεις με πυραύλους Qassam που δέχεται από τη Χαμάς το Ισραήλ. Οπότε υπάρχει νέο χτύπημα το status σας στο Facebook αλλάζει.

Comments 0 σχόλια »

explor.jpgΨάξτε όλα όσα σας ενδιαφέρουν και ανακαλύψτε απαντήσεις επιστημονικά τεκμηριωμένες για (σχεδόν) όλα τα ζητήματα. Ο ιστότοπος είναι εύχρηστος και εξαιρετικά ευχάριστος στην πλοήγηση, ιδανικός για μαθητές και σπουδαστές, αλλά και για όλους όσοι αγαπούν και ψάχνουν τη γνώση. Θα βρείτε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως η προέλευση και η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, οι κλιματικές αλλαγές, το ηλιακό μας σύστημα, τα ρομπότ, οι γλωσσικές εξελίξεις ανά τους αιώνες, τυχαίες ανακαλύψεις που άλλαξαν τα επιστημονικά δεδομένα και πολλά άλλα θέματα. Επίσης, θα βρείτε χρήσιμα links, online δραστηριότητες και εκθέσεις κ.λπ. Μπορείτε να εγγραφείτε μέλος και να λαμβάνετε μέσω e-mail όλα τα νεότερα.  Θα το βρείτε και στο Second Life. Από τα καλύτερα του είδους. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

www.exploratorium.edu

Από τη στήλη της Μαρίας Μυστακίδου στην Ελευθεροτυπία

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων