Αρχείο για Ιανουάριος 6th, 2009

solution.jpgΑποτελεί πλέον άτυπο έθιμο, με την αλλαγή του χρόνου, οι περισσότεροι να θέτουμε στόχους για το νέο έτος. Δηλώσεις όπως: να κόψω το κάπνισμα, να χάσω κιλά, να βοηθάω τους γύρω μου, είναι συνηθισμένες λίγο προτού εκπνεύσει ο παλιός ο χρόνος και ξεχνιούνται μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Ειδικά για την τελευταία περίπτωση, να βοηθάμε τους γύρω μας δηλαδή, δημιουργήθηκε το www.iam-thesolution.org που φιλοδοξεί να σας κάνει να μείνετε πιστοί στις δεσμεύσεις σας.
Ο ιστότοπος σας καλεί να γραφτείτε μέλη και να δηλώσετε εγγράφως πώς ακριβώς σκέφτεστε να βοηθήσετε όσους έχουν την ανάγκη σας (άστεγους, ορφανά κ.λπ.). Στη συνέχεια, πρέπει να ενημερώνετε τη φόρμα που σας δίνεται με τις κινήσεις που κάνατε προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι ανάγκη να δώσετε χρήματα κάπου. Μπορείτε να δωρίσετε σε ιδρύματα παλιά ρούχα, παιχνίδια ή να δουλέψετε εθελοντικά. Στόχος του site είναι να σας υπενθυμίζει την απόφασή σας να βοηθήσετε το σύνολο και να μην ξεχαστείτε με τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

Από τη στήλη της Μαρίας Μυστακίδου στην Ελευθεροτυπία

Comments 0 σχόλια »

 display3d.jpg

Τρισδιάστατες οθόνες για υπολογιστές είναι μάλλον απίθανο να δούμε το 2009, σίγουρα, όμως, θα υπάρξουν εξελίξεις και στη συγκεκριμένη αγορά. Οι νέοι επεξεργαστές αναμένεται να προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις, ενώ από τα πιο «καυτά» θέματα θα είναι η αύξηση της δημοτικότητας των solid state drive (SSD), οι οποίοι είναι μέσα αποθήκευσης χωρίς μηχανικά μέρη που ετοιμάζονται να αντικαταστήσουν τους γνωστούς σκληρούς δίσκους.

Οι SSD δίσκοι προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή και υψηλότερες ταχύτητες, είναι, όμως, ακριβοί και η χωρητικότητά τους είναι μικρότερη -προς το παρόν- σε σχέση με τους σκληρούς δίσκους. Μένοντας στον χώρο της αποθήκευσης, το 2008 είδαμε τα πρώτα USB drives με 64 GB, οπότε το 2009 μάλλον θα ανέβουμε στα 128 GΒ.

Ακόμη, το 2009 η AMD, o δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών ετοιμάζει την οικογένεια Fusion. Το ενδιαφέρον στα προϊόντα Fusion είναι πως πρόκειται για chips που έχουν έναν «κανονικό» επεξεργαστή (CPU) και έναν επεξεργαστή για κάρτες γραφικών (GPU). Ο συνδυασμός έχει ως αποτέλεσμα καλύτερες επιδόσεις και μικρότερου μεγέθους συστήματα που επίσης είναι μία από τις τάσεις της νέας χρονιάς.

Ορισμένοι αναλυτές αναμένουν τις πρώτες τρισδιάστατες τηλεοράσεις (3D)! Από τη στιγμή που άρχισαν να κυκλοφορούν οι πρώτες ταινίες που προσφέρουν 3D απεικόνιση μέσα σε μία κινηματογραφική αίθουσα, δεν είναι και πολύ μακριά η ημέρα που θα δούμε κάτι αντίστοιχο και στο σαλόνι μας. Μοιάζει δύσκολο να δούμε εμπορικό μοντέλο, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται.

Comments 0 σχόλια »

elvenizel.jpgAνεξάρτητα από το αν με την κατασίγαση των πολιτικών παθών ο Ελευθέριος Βενιζέλος ζει στη μνήμη πολλών ως ο μέγιστος Eλληνας πολιτικός του 20ού αιώνα, ο γενικότερος απολογισμός του έργου του θα μπορούσε κάλλιστα να ανήκει και στον ίδιο, όπως τον διατύπωσε σε μία συνεδρίαση της Βουλής απαντώντας στον πολιτικό του αντίπαλο Αλέξανδρο Παπαναστασίου, που τον χαρακτήρισε μοιρολάτρη «…Ποτέ δεν υπήρξε μοιρολάτρης διότι ποτέ δεν επερίμενε από την μοίραν να ίδη την χώρα του προηγμένην, αλλά έθεσε εις την υπηρεσία της όλο το πυρ το οποίον είχε μέσα του, κάθε δύναμιν ψυχική και σωματικήν…»

Αφιέρωμα στο Έθνος

Comments 0 σχόλια »

 car_brands.jpg

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί από που βγήκε το όνομα κάθε κατασκευαστή αυτοκινήτου και τι σημαίνει; Ήρθε η ώρα να απαντηθεί κάθε απορία σας? Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με μερικές από τις πιο διάσημες μάρκες αυτοκινήτων και την ερμηνεία τους…

BMW – Big Money Waste

CHEVROLET – Can Hear Every Valve Rattle On Long Extended Trips

FIAT – Fix It Again Tomorrow

FORD – Found On Road Dead

HONDA – Hold On, Not Done Accelerating

JEEP – Just Enough Engine Power

KIA – Killed In Action

MAZDA – Made At Zoo by Demented Apes

MG – Mostly Garaged

PORSCHE – Piece Of Rusty Scrap, Cost Highly Expensive

SUBARU – Still Usable But All Rusty Underneath

TOYOTA – The One You Ought To Avoid

VW – Virtually Worthless

Comments 0 σχόλια »

googlebooks_fd.jpg
Φαινόταν πολύ σπουδαία ιδέα τότε. Το 2004, η Google υπέγραψε μια συμφωνία με πέντε μεγάλες ερευνητικές βιβλιοθήκες για να ψηφιοποιήσει όλα τα βιβλία των συλλογών τους. «Αποστολή της Google είναι να οργανώσει την παγκόσμια πληροφόρηση, και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με βιβλιοθήκες για να κάνουμε αυτή την αποστολή πραγματικότητα», δήλωσε ο συνιδρυτής της εταιρείας Λάρι Πέιτζ. Το εγχείρημα φαινόταν σαν ενθαρρυντικό πρώτο βήμα προς έναν κόσμο όπου όλη η γνώση θα ήταν προσβάσιμη online, συνεχώς. Δεν ήταν όμως όλοι το ίδιο ενθουσιασμένοι με αυτό το αγγελικό όραμα του μέλλοντος, όπως το είχε συλλάβει η Google. Συγγραφείς είχαν την τόλμη να επιμείνουν να πληρωθούν για τα ψηφιοποιημένα κείμενά τους, που θα χρησιμοποιούνταν για να πουλάει η Google διαφημίσεις ή που θα τα αναρτούσαν τελικά σε ένα ενδεχόμενο «Αναγνωστήριο Google». Η Ενωση Συγγραφέων έκανε αγωγή και τελικά συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με την Google, με αποτέλεσμα μια περίπλοκη συμφωνία για πληρωμή πνευματικών δικαιωμάτων που περιμένει την έγκρισή της από τις δικαστικές αρχές.

Άρθρο της International Herald Tribune στην Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

world-of-warcraft-logo1.jpgΕπιστήμονες του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ πιστεύουν ότι τα διαδικτυακά παιχνίδια, όπως τα δημοφιλή World of Warcraft και Second Life, μπορούν να τροποποιηθούν ώστε να χρησιμοποιούνται από καθηγητές για διδακτικούς λόγους. Η οικολογία, η φυσική και τα μαθηματικά είναι τρία από τα θέματα που εύκολα μπορούν να διδαχθούν μέσω παιχνιδιών. Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο είδος παιχνιδιών είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για τους νέους, κάνει ακαδημαϊκούς και επιστήμονες να πιστεύουν ότι θα φέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.Πηγή: Harvard University

Comments 0 σχόλια »

ve3dvia_logo.jpgΣε μια από τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις της υπηρεσίας Virtual Earth, προχωρά η Microsoft προσθέτοντας νέα φωτογραφικά δεδομένα και οδικών χαρτών, που στο σύνολο τους φτάνουν τα 48 Terabytes. Στην αναβάθμιση αυτή περιλαμβάνονται και δεδομένα από την Ελλάδα με εντυπωσιακά ομολογουμένως αποτελέσματα.

Το Virtual Earth απεικονίζει όπως και το Google Earth σχεδόν όλη τη Γη μέσα από εκατομμύρια φωτογραφίες δημιουργώντας έναν διαδραστικό άτλαντα μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σας.

Η νέα αναβάθμιση του Virtual Earth προκαλεί αίσθηση με τη μεγαλύτερη εστίαση που έχουμε δει ποτέ σε αντίστοιχη εφαρμογή μέσω της λειτουργίας Bird?s Eye, αφήνοντας αρκετά πίσω το Google Earth. Αν και το Bird?s View εμφανίζει σχετικά πρόσφατες φωτογραφίες, αντιθέτως η εναέρια εμφάνιση περιοχών δείχνει να υπολείπεται σε ενημέρωση εμφανίζοντας δεδομένα άνω των 3 ετών.

http://maps.live.com

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων