Δημοσιεύθηκε στην Featured, Α΄ τάξη

Κρατάμε σωστά το μολύβι μας;

 

 

4291603-girl-holding-pencil

 

 

Γνωρίζουμε όλοι ότι το σωστό κράτημα του μολυβιού είναι μια σημαντική συνήθεια που τα παιδιά πρέπει να κατακτήσουν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Νηπιαγωγείο. Αρκετά συχνά όμως πολλοί γονείς αντιλαμβάνονται ότι το παιδί τους έμαθε να κρατά λάθος το μολύβι, όταν είναι πλέον πολύ αργά. Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι το παιδί θα μάθει να κρατάει σωστά το μολύβι του στην πρώτη τάξη του Δημοτικού.

Παρόλο που όπως αναφέραμε παραπάνω πρέπει να αποφεύγουμε να πιέζουμε τα παιδιά όταν είναι μικρά, η συνεχής αναφορά και υπόδειξη του σωστού τρόπου κρατήματος του μολυβιού δεν θα πρέπει να παραβλέπεται.

Όταν το παιδί μας είναι στο νηπιαγωγείο και αντιληφθούμε ότι δεν κρατάει σωστά το μολύβι,  θα πρέπει να σιγά σιγά , με υπομονή και επιμονή να του δείχνουμε συνεχώς τον σωστό τρόπο.

Για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει πρώτα εμείς οι ίδιοι να γνωρίζουμε πώς κρατιέται το μολύβι, (πολλοί ενήλικες δεν κρατούν ούτε αυτοί με τον σωστό τρόπο το μολύβι – στυλό) και να προσπαθήσουμε αφού πρώτα ενημερωθούμε, να το μάθουμε και στα παιδιά μας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Συντάκτης:

Δάσκαλος στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων “Αριστείδης Παππάς”


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *