Δημοσιεύθηκε στην Featured, Διάφορα, Δραστηριότητες, Ευέλικτη

Επίσκεψη στο μνημείο του υψώματος 731 και στο εργοστάσιο “ΤΡΙΚΚΗ”

9

Το σχολείο μας προγραμμάτισε για τη φετινή σχολική χρονιά μια σειρά από εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Μια από αυτές ήταν και η επίσκεψη στο μνημείο του Υψώματος 731.

Η τάξη μας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940, την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, μαζί με την Ε” και τη Στ”, επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο χώρο του μνημείου από την κ. Ευαγγελία Μπουντούρη, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, η οποία μας μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης αυτού του μνημείου, το σχήμα του και τους συμβολισμούς του.

Επίσης μας τόνισε ότι είμαστε το πρώτο σχολείο που επισκέπτεται το μνημείο και η παρουσία μας εκεί αποτελεί το καλύτερο μνημόσυνο για τους νεκρούς που έπεσαν στο ύψωμα 731.

 

Δείτε στιγμιότυπα από την επίσκεψή μας στο μνημείο…

Στη συνέχεια κι ενώ ο καιρός άρχισε να μας τα χαλάει λίγο, επισκεφθήκαμε το εργοστάσιο γάλακτος “ΤΡΙΚΚΗ”. Εκεί ενημερωθήκαμε για τη διαδιασία της παραγωγής, ρωτήσαμε και μάθαμε με αριθμούς την ημερήσια παραγωγή σε λίτρα, σε τι χρησιμεύουν και πώς δουλεύουν τα μηχανήματα, είδαμε ζωντανά  όλη τη διδικασία και στο τέλος κεραστήκαμε και ένα σοκολατούχο γαλατάκι!

Για τα δυο τμήματα της Δ’ τάξης η επίσκεψη αυτή ήταν ιδιαίτερα σημαντική γιατί το θέμα μας στην Ευέλικτη ζώνη είναι το “Γάλα.” Φανταστείτε λοιπόν πόσες πληροφορίες συγκεντρώσαμε!

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψή μας…

Εικόνα 069 Εικόνα 061β Εικόνα 062 Εικόνα 063 Εικόνα 065β Εικόνα 067

Συντάκτης:

Δάσκαλος στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων “Αριστείδης Παππάς”


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *