display3d.jpg

Τρισδιάστατες οθόνες για υπολογιστές είναι μάλλον απίθανο να δούμε το 2009, σίγουρα, όμως, θα υπάρξουν εξελίξεις και στη συγκεκριμένη αγορά. Οι νέοι επεξεργαστές αναμένεται να προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις, ενώ από τα πιο «καυτά» θέματα θα είναι η αύξηση της δημοτικότητας των solid state drive (SSD), οι οποίοι είναι μέσα αποθήκευσης χωρίς μηχανικά μέρη που ετοιμάζονται να αντικαταστήσουν τους γνωστούς σκληρούς δίσκους.

Οι SSD δίσκοι προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή και υψηλότερες ταχύτητες, είναι, όμως, ακριβοί και η χωρητικότητά τους είναι μικρότερη -προς το παρόν- σε σχέση με τους σκληρούς δίσκους. Μένοντας στον χώρο της αποθήκευσης, το 2008 είδαμε τα πρώτα USB drives με 64 GB, οπότε το 2009 μάλλον θα ανέβουμε στα 128 GΒ.

Ακόμη, το 2009 η AMD, o δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών ετοιμάζει την οικογένεια Fusion. Το ενδιαφέρον στα προϊόντα Fusion είναι πως πρόκειται για chips που έχουν έναν «κανονικό» επεξεργαστή (CPU) και έναν επεξεργαστή για κάρτες γραφικών (GPU). Ο συνδυασμός έχει ως αποτέλεσμα καλύτερες επιδόσεις και μικρότερου μεγέθους συστήματα που επίσης είναι μία από τις τάσεις της νέας χρονιάς.

Ορισμένοι αναλυτές αναμένουν τις πρώτες τρισδιάστατες τηλεοράσεις (3D)! Από τη στιγμή που άρχισαν να κυκλοφορούν οι πρώτες ταινίες που προσφέρουν 3D απεικόνιση μέσα σε μία κινηματογραφική αίθουσα, δεν είναι και πολύ μακριά η ημέρα που θα δούμε κάτι αντίστοιχο και στο σαλόνι μας. Μοιάζει δύσκολο να δούμε εμπορικό μοντέλο, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων