Αρχείο για Οκτώβριος 29th, 2008

blu-ray_logo.jpgΠώς τα καταφέρνουν να μας τα παίρνουν συνέχεια; Είχαμε τις συλλογές μας σε βινύλιο, περάσαμε σε cd, μετά σε DVD, τώρα τι να κάνουμε; το blu-ray μας κλείνει σαγηνευτικά το μάτι. Το αιώνιο βασανιστικό ερώτημα πως θα διασώσουμε τα αρχεία μας. Οι δίσκοι ΒluRay με χωρητικότητα που φτάνει στα 50 GΒ επιτρέπουν την αποθήκευση πολύ μεγάλου όγκου αρχείων σε έναν και μόνο δίσκο. Το μόνο που θα πρέπει να έχει υπόψη του κανείς είναι ότι για την ώρα, η ταχύτητα εγγραφής παραμένει αρκετά χαμηλή και δεν ξεπερνά το 4x- 6x, τιμές μικρές όταν θέλει κάποιος να κάψει αρχεία με συνολικό όγκο 40 GΒ-50 GΒ.

Είναι όμως μία μέση λύση αν δε θέλετε να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη για μία συσκευή για το σαλόνι σας να τη βάλετε στον υπολογιστή σας σε πιο συμφέρουσα τιμή. Είδα ότι υπάρχουν ήδη εξωτερικές συσκευές (πάντα λίγο πιο ακριβές από τις εσωτερικές). Εκτός από τη φορητότητά τους, σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι προσφέρουν μεγάλη ευελιξία ως προς την προβολή ταινιών απ΄ ευθείας σε κάποια τηλεόραση ή βιντεοπροβολέα. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξει κανείς είναι ότι οι καλύτερες λύσεις στην κατηγορία χρησιμοποιούν θύρες FireWire και όχι USΒ, καθώς η αυξημένη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων που υποστηρίζουν είναι απαραίτητη για δίσκους με τόσο μεγάλη χωρητικότητα.

Comments 0 σχόλια »

ms-innovative.jpgΙδού ευκαιρία λαμπρή για τους αποφοιτήσαντες του Β΄επιπέδου. Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Microsoft Ελλάς διοργανώνει τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων / Καθηγητών, ο οποίος εντάσσεται στην ευρύτερη εκπαιδευτική πρωτοβουλία της, «Συνεργάτες στη Μάθηση».

Ο διαγωνισμός αυτός προσβλέπει στην ανάδειξη Ελλήνων εκπαιδευτικών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία και τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας ως αναπόσπαστο μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Παράλληλα, μέσα από το διαγωνισμό, ενθαρρύνεται η προώθηση και ανταλλαγή βέλτιστων εκπαιδευτικών πρακτικών τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και η δημιουργία κοινοτήτων εκπαιδευτικών μέσα από την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.

Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν αναπτύξει διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας προγράμματα λογισμικού όπως τα Word, Excel, PowerPoint, Movie Maker, Producer κ.λπ. Συνέχεια »

Comments 11 Σχόλια »

free-stuff.jpgΣε καιρούς χαλεπούς η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε το κατιτίς μας.

Πρώτον, γνωρίζετε ότι μπορείτε να μειώσετε τον μηνιαίο τηλεπικοινωνιακό λογαριασμό χρησιμοποιώντας κάποιο πρόγραμμα ιντερνετικής τηλεφωνίας; για ψάξτε για το Skype.

Δεύτερον, αναπτύξτε την οικολογική σας συνείδηση και μην τυπώνετε σε χαρτί τα e-mails καθώς και όποια άλλη πληροφορία μπορείτε να διαβάσετε επί της οθόνης και να την αναμεταδώσετε ηλεκτρονικά.

Τρίτον, αξιοποιήστε το Internet για να αξιολογήσετε την τιμή και την ποιότητα προτού αγοράσετε οποιοδήποτε προϊόν. Είτε πρόκειται για προϊόν τεχνολογίας, είτε για κάποια οικιακή συσκευή, είτε για αυτοκίνητο, είτε ακόμη και για τα απλά αγαθά καθημερινής κατανάλωσης. Θα εκπλαγείτε από το πόσες χρήσιμες πληροφορίες θα βρείτε, και μάλιστα στα ελληνικά.Ψάξτε για τον Skroutz!

Τέταρτον, για να παρακολουθείτε καλύτερα τα οικονομικά σας, αξιοποιήστε το πρόγραμμα που άλλαξε τη μορφή και τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το περίφημο λογιστικό φύλλο (spreadsheet) πολλοί μπορεί να το γνωρίζουν ως Excel από το σχετικό προϊόν της Microsoft, αλλά σήμερα είναι διαθέσιμο και δωρεάν στο πακέτο OpenOffice. Είναι εύκολο να το χρησιμοποιήσετε και θα σας επιτρέψει όχι μόνο να παρακολουθείτε τα προσωπικά σας οικονομικά, αλλά και να βάλετε σε τάξη οτιδήποτε έχει σχέση με αριθμούς ή παίρνει τη μορφή της λίστας. (Π.χ., η λίστα με τα ψώνια από το σουπερμάρκετ, η λίστα με τις εκκρεμότητες για τον επόμενο μήνα).

Πέμπτον, αξιοποιήστε την πληροφόρηση που παρέχεται στο Internet για να εξοικονομήσετε χρόνο – και χρήμα – σε κάθε σας μετακίνηση. Με τους χάρτες της Αθήνας και των άλλων πόλεων που υπάρχουν online μπορείτε όχι μόνο να βρείτε την ακριβή τοποθεσία του προορισμού σας αλλά και να πάρετε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα φθάσετε εκεί. Παράλληλα, έχοντας και την άμεση πληροφορία για τον κυκλοφοριακό φόρτο των μεγάλων οδικών αρτηριών, μπορείτε να προσδιορίσετε την προσφορότερη ώρα για τη μετακίνησή σας. Τσεκάρετε αυτήν την προσφορά του Μετσόβιου στον πάσχοντα οδηγό.

Τέλος σας θυμίζουμε και αυτή τη διεύθυνση forfree

Comments 0 σχόλια »

prison.jpgΧτες στην τάξη μία μαθήτρια με πλησίασε για να ακουμπήσει τον πόνο της. Είχαν απελάσει τον αδελφό της. Τον συνέλαβαν μια νύχτα. Ήταν ερωτευμένος και δεν τον χώραγε το σπίτι του.

«Και να’σαι μόνος, σκοτεινός μέσα στη νύχτα και ακυβέρνητος σαν τ΄άχερο  στ’ αλώνι».

Τώρα το μέλλον του είναι  δύο χρόνια στράτευσης στην Αρμενία. Κι εκείνη είχε πολλές απορίες και πολύ συσσωρευμένο πόνο για την ηλικία της. Είχε επισκεφθεί τον αδερφό της στα κρατητήρια και είδε τις συνθήκες κράτησης. Με ρώτησε γιατί οι αστυνομικοί τους φέρονται λες και δεν απευθύνονται σε ανθρώπους.

Τι να της πω; για την κατάχρηση εξουσίας στην οποία υποκύπτουμε καθημερινά;

Σκεφτόμουν ότι πολλές φορές η πραγματικότητα αντιγράφει την τέχνη καθώς στο μυαλό μου είναι ακόμη η ταινία του Καντέ «Ανάμεσα στους τοίχους»και το περιστατικό με τη μητέρα του κινέζου μαθητή. Εδώ και αιώνες τραβάμε γραμμές και τις ονομάζουμε σύνορα, χτίζουμε τείχη, συντηρούμε το παγκόσμιο σύστημα. Αλλά οι άνθρωποι γίνονται άραγε πιο ευτυχισμένοι στο διάβα των αιώνων;

» τη σκέψη του πρόσφυγα τη σκέψη του αιχμαλώτου

τη σκέψη του ανθρώπου σαν κατάντησε κι αυτός πραμάτεια

δοκίμασε να την αλλάξεις, δεν μπορείς».

«Εύκολα τρίβεται ο άνθρωπος μες τους πολέμους,

ο άνθρωπος είναι μαλακός, ένα δεμάτι χόρτο».

Comments 1 σχόλιο »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων