Αρχείο για Οκτώβριος 1st, 2008

chainemail.jpgΑν και κατά κανόνα πρόκειται για ακίνδυνα μηνύματα, υπάρχουν και περιπτώσεις που τα chain mails αποτελούν το μέσο για να διαδοθεί ένας ιός ή ένα trojan. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που ένα chain mail είναι ακίνδυνο, το γεγονός ότι η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας φτάνει στα χέρια άγνωστων σε εσάς ανθρώπων, μέσω της ομαδικής αποστολής, είναι από μόνο του αρνητικό και μπορεί να φορτώσει το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο με μεγάλο όγκο spam μηνυμάτων. Αντίστοιχα, μπορεί να προκαλέσει υπερφόρτωση σε κάποιο δίκτυο ή να καθυστερεί το mail server κάποιου παρόχου, λόγω της αυξημένης κίνησης.

Για να αντιληφθεί κανείς πόση έκταση μπορεί να πάρει ένα chain mail στο internet σε ελάχιστο χρόνο, αρκεί να αναφέρουμε τα αποτελέσματα ενός πειράματος που έτρεξε σε αμερικανικό πανεπιστήμιο. Μετά την αρχική αποστολή ενός «πειραματικού» chain mail σε 23 άτομα, μέσα σε μια μόνο ημέρα οι απαντήσεις που ελήφθησαν ήταν 220. Τη δεύτερη ημέρα, έφτασαν απαντήσεις από 47 πολιτείες των ΗΠΑ και 25 χώρες, ενώ 14 ημέρες αργότερα κάθε 27 δευτερόλεπτα ερχόταν και μια απάντηση.

Μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες, το chain mail είχε απαντηθεί 160.179 φορές από άγνωστους ανθρώπους σε 189 χώρες του κόσμου.

Comments 0 σχόλια »

worldwide_telescope.jpgΠαράθυρο σε μια τρισδιάστατη περιήγηση στο σύμπαν ανοίγει η ολοκαίνουργια δικτυακή σελίδα που εγκαινίασε πριν από λίγες μέρες η Μicrosoft. Με μόνο οδηγό το ποντίκι του ηλεκτρονικού υπολογιστή, κάθε άνθρωπος που έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ θα μπορεί να μαθαίνει δωρεάν κάθε αστρονομική πληροφορία που υπάρχει για οποιοδήποτε αντικείμενο του Διαστήματος επιθυμεί.
Εδώ και λίγες μέρες, αστέρια, πλανήτες, αστερισμοί, κομήτες, διαστημική σκόνη μπορούν να παρουσιαστούν με εκπληκτικές λεπτομέρειες στην οθόνη του υπολογιστή μας. Η ηλεκτρονική διεύθυνση www.WorldWideΤelescope.org είναι το αποκορύφωμα της πολύχρονης δουλειάς δεκάδων ερευνητών της Μicrosoft: κάθε άνθρωπος που έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ, είτε είναι εξειδικευμένος επιστήμονας είτε όχι, μπορεί εντελώς δωρεάν να εξερευνήσει τα άδυτα του Σύμπαντος χωρίς να χρειαστεί να το κουνήσει καν από το σπίτι ή το γραφείο του.

Comments 0 σχόλια »

nobrain

Αθήνα, 29/9/08

Οι υπογράφοντες εκπαιδευτικοί ΠΕ04 συμμετέχουμε στο σεμινάριο β?επιπέδου κατάρτισης στις ΤΠΕ που οργανώθηκε από το ΥΠΕΠΘ για το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2008. Η ποιότητα του σεμιναρίου είναι εξαιρετική, ως προς το διδακτικό της μέρος, χάρη στην άψογη συνεργασία των επιμορφωτών και των επιμορφούμενων. Ωστόσο, η διοργάνωση του σεμιναρίου είναι εντελώς απαράδεκτη, σε βαθμό που προσβάλλει τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπειά μας. Με το παρόν ψήφισμα καταγγέλλουμε την απαράδεκτη διοργάνωση και απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των εύλογων αιτημάτων μας.

Συγκεκριμένα, το σεμινάριο διεξάγεται επί τρεις ώρες τη φορά, τέσσερις φορές την εβδομάδα, για δύο συνεχείς μήνες. Δεν προβλέπεται καμία ελάφρυνση του διδακτικού μας ωραρίου, την ώρα που τα σχολεία μας βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, και μάλιστα στην αρχή της χρονιάς, όπου επικρατούν, όπως πάντα, συνεχείς μεταβολές στο πρόγραμμα και στις αναθέσεις, καθώς και αυξημένες διοικητικές και διδακτικές απαιτήσεις. Δεν προβλέπεται κανενός είδους αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης, ούτε κανενός είδους οικονομικό κίνητρο για την υπερεργασία μας. Μη θέλοντας να πιστέψουμε ότι οι διοργανωτές δε γνωρίζουν τη δουλειά τους, αναγκαζόμαστε να υποθέσουμε ότι, ενώ εμείς φιλότιμα πασχίζουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της επιμόρφωσης, εκείνοι είτε μας θεωρούν ρομπότ, είτε απλώς μας περιφρονούν.

Κάθε λογικός άνθρωπος θα σχεδίαζε ένα επιμορφωτικό σεμινάριο λαμβάνοντας υπόψη τις αυτονόητες ανθρώπινες ανάγκες των επιμορφούμενων και των επιμορφωτών. Θα έπρεπε να μοιραστούν οι 96 ώρες του σεμιναρίου στη διάρκεια του σχολικού έτους, και όχι να συμπιεστούν απάνθρωπα μέσα σε ένα μόλις δίμηνο, μαζί με την προσωπική μας ζωή και τις αντοχές μας. Θα έπρεπε να προβλέπεται υπερωριακή αμοιβή ή άλλο οικονομικό κίνητρο, καθώς η επιμόρφωση δεν είναι χάρη που μας κάνει το ΥΠΕΠΘ, αλλά υποχρέωση του, και υποχρέωση-δικαίωμα των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τη συνείδησή μας, αλλά και το επίσημο καθηκοντολόγιο.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί και τα αντιπροσωπευτικά μας όργανα έχουμε κατ? επανάληψη υποβάλει στο ΥΠΕΠΘ υπεύθυνες προτάσεις για την επιμόρφωσή μας. Όμως, οι αρμόδιοι του ΥΠΕΠΘ αποφάσισαν και πάλι να αγνοήσουν τις προτάσεις αυτές, και μαζί τους την κοινή λογική. Δημιούργησαν ένα σεμινάριο για λίγους, δηλαδή όσους ελάχιστους αντέξουν στην απίστευτη, άμισθη δίμηνη ταλαιπωρία και συμπίεση του προσωπικού και οικογενειακού χρόνου μας. Με το δέλεαρ της απόκτησης μορίων αξιολόγησης, προσφέρουν επαγγελματική επιμόρφωση υπό μορφή χάρης, προνομίου, δωρεάν εμπορεύματος, για να πιστέψουμε ότι κερδίζουμε κιόλας. Όμως, όλοι οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει η αξιολόγηση-χειραγώγηση: μια διάτρητη διαδικασία, από την οποία δεν ξεχωρίζουν οι αξιότεροι. Χαρίζουμε, λοιπόν, τα μόρια-«κίνητρο» στους διοργανωτές.

Απαιτούμε:

1.       Αναδιοργάνωση του υπόλοιπου σεμιναρίου ώστε να γίνεται μία η δύο φορές την εβδομάδα, με αντίστοιχη απαλλαγή από διδακτικά καθήκοντα.

2.       Οικονομική αποζημίωση για τις ώρες υπερωριακής απασχόλησης. Η επιμόρφωση είναι εργασία, και όχι χόμπι, ούτε προνόμιο, ούτε εμπόρευμα.

Οι μετέχοντες εκπαιδευτικοί (ακολουθούν υπογραφές, στη διάθεση οποιουδήποτε τις ζητήσει)

Πηγή: Έδρα

Comments 0 σχόλια »

women.jpgΠρωτότυπη ερμηνεία της παρούσας οικονομικής κρίσης, που απειλεί το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα, προσφέρουν Βρετανοί ψυχολόγοι, που αποδίδουν το φαινόμενο στην κυριαρχία του ανδρικού φύλου.Η διόγκωση των τραπεζικών κερδών σε δυσθεώρητα επίπεδα αποτελεί αντικείμενο ανδρικής φαντασίωσης, ενώ άνδρες ήταν εκείνα τα στελέχη που εξασφάλισαν τα γιγάντια χρηματικά μπόνους από τις συναλλαγές αυτές. Οι διαπιστώσεις αυτές γεννούν το εύλογο ερώτημα, που διατυπώνεται σε άρθρο των χθεσινών «Times» του Λονδίνου: Τι θα γινόταν αν οι παγκόσμιοι οικονομικοί θεσμοί διοικούνταν από γυναίκες; Οι γυναίκες θα ήταν άραγε πιο ευαίσθητες στις ανθρώπινες επιπτώσεις και λιγότερο εστιασμένες στις χρηματικές απολαβές τους; Με άλλα λόγια, θα ήταν δυνατόν να αποφευχθεί η σημερινή οικονομική καταστροφή αν οι αγορές διέθεταν περισσότερα οιστρογόνα και λιγότερη τεστοστερόνη;

Λέτε να έχει δίκιο ο Ουλμπέκ που οραματίζεται έναν κόσμο μόνο με γυναίκες; (just kidding…)

Μια άλλη αγορά με? γυναίκες άρθρο στην Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

H Maria Thomas ελληνικής καταγωγής μίλησε στο πρόσφατο Web 2.0 Expo που έγινε πριν 2 βδομάδες στη Νέα Υόρκη για την παγκοσμιοποιημένη οικονομία και τον τρόπο που χτίζεται μία δικτυακή επιχείρηση. Αναφέρεται στους παππούδες της από τους οποίους διδάχθηκε πολλά για το εμπόριο και το ελληνικό φιλότιμο…

Η επιχείρησή της διακινεί σε όλο τον κόσμο χειροποίητα πράγματα, είναι η etsy, οπότε αν τα καταφέρνετε με τα χέρια σας ίσως θα ψάξετε τη Μαρία

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων