Αρχείο για 30 Οκτωβρίου, 2008

v_photo.jpgΑν η πολεοδομία επιμένει ότι τα 23 τετραγωνικά είναι υπεραρκετά για εσάς και την οικογένειά σας, τότε μία επίσκεψη στο δικτυακό τόπο http://designodyssey.co.uk/product.php θα σας πείσει ότι όλα είναι δυνατά, όταν οι σχεδιαστές έχουν τα κέφια τους. Επιλέξτε το βίντεο για να δείτε μία επίδειξη. Το ελβετικό WC της εταιρείας Design Odyssey LTD: Το WC αυτό έχει τη μορφή ενός τεράστιου ελβετικού σουγιά, όπου αντί για νυχοκόπτες ξεδιπλώνει λεκάνες, νιπτήρες, ντουζιέρες κ.α. Το ελβετικό WC είναι ιδανικό για μικρά διαμερίσματα, καθώς εξοικονομεί χώρο, συρρικνώνοντας ένα ολόκληρο μικρό δωμάτιο.

Comments 0 σχόλια »

Είναι από αυτά που βλέπεις και λες θέλω ένα τώρα!

Ολόκληρη η επιφάνεια ελέγχεται κατ’ αποκλειστικότητα δια της αφής – δεν υπάρχει ποντίκι ή πληκτρολόγιο.

Έτσι, αν ο χρήστης θέλει να ζωγραφίσει, αρκεί να βουτήξει τα δάχτυλά του μέσα στην ψηφιακή μπογιά. Αν πάλι θέλει να επεξεργαστεί φωτογραφίες, με τα δάχτυλά του μπορεί να τις περιστρέψει και να αλλάξει το μέγεθός τους.

Μπορεί να αντιγράψει αρχεία μουσικής σύροντάς τα με το δάχτυλό του.

Τι να κάνουμε που είναι Microsoft; να πούμε ότι δεν είναι καλό;

Comments 0 σχόλια »

Η πολεοδομία σας κάνει τη ζωή δύσκολη; η τεχνολογία σπεύδει προς αρωγή σας.  Αν σε κάποια παράθυρα του σπιτιού σας, ο κανονισμός δεν σας επιτρέπει να χτίσετε ένα μικρό μπαλκόνι, μην ανησυχείτε. Το αναδιπλούμενο μπαλκόνι δίνει την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να εμφανίζει και να εξαφανίζει το μπαλκόνι του όποτε αυτός επιθυμεί. Βρίσκεται εγκατεστημένο στη βάση ενός παραθύρου, είναι φτιαγμένο από ατσάλι και αλουμίνιο και με τη βοήθεια κάποιας μπάρας ανοίγει και κλείνει μπροστά από το παράθυρο.

Comments 0 σχόλια »

sick_earth.jpgΣχεδόν τρεις πλανήτες χρειαζόμαστε οι Έλληνες για να διατηρήσουμε τον σημερινό τρόπο ζωής μας.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει, μεταξύ άλλων, η έκθεση «Ζωντανός Πλανήτης 2008» της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, που μετρά τις επιπτώσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής στα οικοσυστήματα και τους φυσικούς πόρους.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έκθεσης, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 11η χειρότερη θέση ανάμεσα στις 148 χώρες που εξετάστηκαν, όσον αφορά στο οικολογικό της αποτύπωμα, έχοντας χειροτερέψει τη θέση της σε σχέση με το 2006, όταν και καταλάμβανε τη 17η θέση.

Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος Έλληνας πολίτης χρειάζεται 59 στρέμματα παραγωγικής έκτασης για να καλύψει τις ανάγκες του. Ταυτόχρονα, το εθνικό μας οικολογικό αποτύπωμα είναι υπερδιπλάσιο από τον ήδη ανησυχητικό παγκόσμιο μέσο όρο και σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο από τις δυνατότητες του πλανήτη.

Παράλληλα, οι ανάγκες μας για κατανάλωση ενέργειας αυξάνονται κατά 2,4% ετησίως, ενώ ιδιαίτερα δυσμενής είναι η θέση της χώρας μας και όσον αφορά την κατανάλωση νερού.

Με μέση ετήσια κατανάλωση 2.389 κυβικών μέτρων ανά κάτοικο, έχουμε το δεύτερο μεγαλύτερο «υδατικό αποτύπωμα» μετά τις ΗΠΑ, και διπλάσιο του παγκόσμιου μέσου όρου (1.243 κυβικά μέτρα / έτος / κάτοικο).

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η έκθεση του WWF καταδεικνύει ότι το οικολογικό αποτύπωμα της ανθρωπότητας έχει διπλασιαστεί από το 1961, ξεπερνώντας την ικανότητα αναγέννησης του πλανήτη κατά 30% περίπου.

«Ο τρόπος ζωής μας στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει κατά πολύ το οικολογικό μας όριο. Αυτό οφείλεται κυρίως στη στρεβλή νοοτροπία μας που αντιμετωπίζει το φυσικό περιβάλλον ως ανεξάντλητη πηγή πόρων», δήλωσε ο Διευθυντής του WWF Ελλάς, Δημήτρης Καραβέλλας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments 0 σχόλια »

Αν δείτε σήμερα ροζ κορδελίτσες δεν τις ξέχασαν από βαφτίσια… Είναι η ημέρα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Εδώ η ενημέρωση σώζει ζωές.

pink_ribbon.jpgΟ Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, “Άλμα Ζωής” απαρτίζεται από γυναίκες που έχουν ήδη βιώσει την εμπειρία του καρκίνου μαστού. Η πρωτοποριακή αυτή κίνηση, συνένωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, γυναίκες με καρκίνο μαστού που έσπασαν τη σιωπή τους, μίλησαν για τον καρκίνο τους, μοιράστηκαν σκέψεις και συναισθήματα, συνειδητοποίησαν πόσο βοηθητικό ήταν αυτό στην αποκατάστασή τους και έτσι θέλησαν να το προσφέρουν και σε άλλες γυναίκες, με οργανωμένο και επιστημονικό τρόπο.
Έτσι δημιουργήθηκε το πρώτο σώμα εκπαιδευμένων εθελοντριών.

‘Αλμα ζωής

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων