Αρχείο για 19 Οκτωβρίου, 2008

a-plus.jpgΟι Θεσσαλοί μαθητές και αυτοί της Δυτικής Μακεδονίας αριστεύουν στο σχολείο κατέχοντας τα «πανελλαδικά βαθμολογικά πρωτεία» και σύμφωνα με τους αριθμούς είναι οι πρωταθλητές των θρανίων. Τα παιδιά από την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, την Καστοριά, τα Γρεβενά, μαζί με τους Χιώτες συνομηλίκους τους, έχουν βρει τη συνταγή της σχολικής επιτυχίας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Είναι τα παραδείγματα στα οποία αξίζει να σταθεί κάποιος, γιατί σε γενικές γραμμές κυριαρχεί η μετριότητα με κύριο χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν από το τέλος της 12χρονης σχολικής διαδρομής οι περισσότεροι Ελληνες μαθητές δεν καταφέρνουν να επιτύχουν μέσον όρο «πάνω από 16» ? βαθμολογούνται από «μέτρια» έως απλώς «καλά» στη Β΄ Λυκείου. Ειδικότερα σύμφωνα με την έρευνα:

? Στη Β΄ γυμνασίου αριστεύουν τα κορίτσια των Γρεβενών και τα αγόρια της Καστοριάς.

? Στη Β΄ λυκείου αριστεύουν οι μαθητές της Χίου, τόσο στα κορίτσια όσο και στα αγόρια. Επίσης, εισέρχονται στο «δεκάρι» των νομών και με τους περισσότερους «πολύ καλούς» μαθητές.

? Με βάση τις περιφέρειες, η Θεσσαλία κερδίζει τις εντυπώσεις, αφού στις πρώτες δέκα θέσεις των αρίστων (νομοί) βρίσκουμε μαθητές τόσο του γυμνασίου όσο και του λυκείου από την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τη Λάρισα.

? Τέλος, και σε αυτή την έρευνα επιβεβαιώνεται ότι τα κορίτσια έχουν καλύτερες επιδόσεις από τα αγόρια. Ενδεικτικά, στη Β΄ γυμνασίου το 61,6% των κοριτσιών είχε μέσον όρο πάνω από 16, έναντι του 42,3% των αγοριών ενώ στη Β΄ λυκείου τα αγόρια απλώς μειώνουν τη διαφορά.

Οι πρωταθλητές των θρανίων Άρθρο του Απόστολου Λακασά στην Καθημερινή

Comments 2 σχόλια »

 google-royal.jpg

Το προφίλ της βασίλισσας Ελισάβετ θα «ποζάρει» για σήμερα στο λογότυπο της βρετανικής ιστοσελίδας της Google, λόγω επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει το βασιλικό ζεύγος στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην πρωτεύουσα της Αγγλίας.

Το «g» στο λογότυπο έχει αντικατασταθεί με μια εικόνα του προφίλ της βασίλισσας, ενώ οι σχεδιαστές δεν ξέχασαν να προσθέσουν και μια χρυσή κορώνα πάνω από το γράμμα «Ε» – για να μην ξεχνούν οι χρήστες περί τίνος πρόκειται!

Τα στελέχη της Google θα ενημερώσουν τη βασίλισσα και τον δούκα του Εδιμβούργου σχετικά με τις δραστηριότητες της εταιρείας ενώ θα γίνει επίδειξη της χρήσης του Google Earth στις προσπάθειες διάσωσης του δάσους του Αμαζονίου!

Τέλος, η αυτοκράτειρα του Ηνωμένου Βασιλείου θα αναγκαστεί να περάσει από ένα άκρως αγχωτικό τεστ, αφού θα κληθεί να «ανεβάσει» και να «σώσει» ένα βίντεο στο βασιλικό κανάλι του YouTube ?! God save the?Google!

Πηγή: PCW

Comments 0 σχόλια »

spore.jpgΤο Spore στην ουσία είναι ένα παιχνίδι ελεγχόμενης εξέλιξης όπου ο παίχτης δημιουργεί από το μηδέν νέα είδη ζωής, κοινότητες και πολιτισμούς με επεκτατικές διαθέσεις. Το Spore έχει πάρει τις διαστάσεις φαινομένου.

Ο οργανισμός του παίχτη ξεκινά σε μονοκυτταρική μορφή και εξελίσσεται όπως θέλει ο παίχτης, αρχικά σε μονοκυτταρικό επίπεδο και έπειτα σε πολυκυτταρικό. Σε πολυκυτταρικό επίπεδο ο οργανισμός αποκτά νοημοσύνη, αρχίζει να γίνεται κοινωνικός και εξερευνά τον κόσμο όλο και περισσότερο σε λογαριθμική κλίμακα δηλαδή από κει που ήταν μονοκυτταρικός και η αντίληψη του κόσμου του έφτανε σε επίπεδα της τάξης του 10-5, σιγά-σιγά φτάνει μέχρι και σε κλίμακα 1022, γεγονός που δίνει πολύ έντονα την εντύπωση “ανοιχτού τέλους” όπου δεν υπάρχουν αφύσικα όρια να περιορίζουν τον παίχτη όπως πχ. γίνεται σε άλλα ηλεκτρονικά παιχνίδια όπου ο παίχτης συναντά αόρατους τοίχους που δείχνουν το τέλους του κόσμου.

Ο Γουίλ Ράιτ έκανε ένα τεράστιο άλμα στη βιομηχανία ηλεκτρονικών παιχνιδιών με τη δημιουργία του Spore. Αντί να δημιουργήσει ένα παιχνίδι με τον κλασσικό σύγχρονο τρόπο όπου είναι καταδικασμένο να έχει τέλος και περιορισμούς, προτίμησε να θέσει μοναδικό περιορισμό την φαντασία του.

Το επιτελείο προγραμματιστών του Spore χρειάστηκε οκτώ χρόνια για να το ολοκληρώσει – αφού προηγουμένως εντρύφησε στο “εγωιστικό γονίδιο” του Ρίτσαρντ Ντόκινς. Αγοραστές του παιχνιδιού είναι κυρίως άνθρωποι πο δεν έχουν παίξει ποτέ βιντεοπαιχνία (μη με κοιτάτε – εγώ έχω παίξει πολύ) κυρίως γναίκες ή ενήλικες άνω των 30 (ΟΚ εδώ μπορείτε να κοιτάτε). Σε αυτούς πρωτίστως απευθύνεται η προσομοίωση ζωής, σε αυτούς που νιώθουν την ανάγκη να αποκτήσουν πλήρη έλγχο του περιβάλλοντος εξερευνώντας τα όρια της φαντασίας τους

Το Spore είναι το μοναδικό παιχνίδι που εμφανίζει τόσο έντονο αναδυτικό χαρακτήρα, και που καταφέρνει σε τόσο υψηλό επίπεδο να κάνει προσομοίωση της ζωής. Ήδη 1,6 εκατομμύρια διαφορετικά όντα παρελαύνουν στο δικτυακό τόπο του. Η επανάσταση που έφερε δεν αναφέρεται μόνο στο παιχνίδι αυτό καθ’αυτό, αλλά στον γενικότερο τρόπο δημιουργίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών, δηλαδή στη χρήση διαδικασιών – πράγμα που αναδεικνύει και ανοίγει τον ορίζοντα περαιτέρω για τους προγραμματιστές των παιχνιδιών.

Spore (ηλεκτρονικό παιχνίδι) Wikipedia

Επίσημο site του Spore

Comments 0 σχόλια »

Είναι το κουαρτέτο εγχόρδων που τους γνωρίσαμε από τις ταινίες του Aronofsky Requiem for a dream & The Fountain.  Για περισσότερα από 30 χρόνια το τετραμελές μουσικό σύνολο, που αποτελείται από τους David Harrington (βιολί), John Sherba (βιολί), Hank Dutt (βιόλα), Jeffrey Zeigler (τσέλο), προσφέρει εξαιρετικές μουσικές προσεγγίσεις, γεφυρώνοντας την κλασική και τη σύγχρονη μουσική. Στη συναυλία τους στο Παλλάς θα παρουσιάσουν την ιδιαίτερη μουσική τους συνάντηση με τον Γιώργο  Κουμεντάκη. Το έργο ?Point of No Return? βασίστηκε σε δύο τραγούδια από τις ηχογραφήσεις της Μαρίκας Παπαγκίκα, αρχές του 20ού αιώνα, στη Νέα Υόρκη, στο «Μανάκι μου, μανάκι μου» σε 9/8 και στον αμανέ «Σμυρνέικο μινόρε».

20 Οκτωβρίου στο θέατρο Παλλάς για μία και μοναδική συναυλία

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων