Αρχείο για 21 Οκτωβρίου, 2008

wind1.jpgΤο ΠΣΔ αντιμετωπίζει προβλήματα εδώ και καιρό. Οι άνθρωποι κάνουν ότι μπορούν ενώ δεν πληρώνονται για αρκετό χρονικό διάστημα. Σήμερα διαπίστωσα ότι απεργούν και οι ιστοσελίδες μας -βγαίνει ένα δυσοίωνο μήνυμα “Παρουσιάστηκε πρόβλημα: Ο δικτυακός τόπος που επιλέξατε δεν αντιστοιχεί σε κάποιο χρήστη” και τα blogs παρουσιάζουν παιδικές ασθένειες – δεν ανεβάζουν εικόνες.

Όσο η τροφοδότηση είναι εισαγόμενη από την Ε.Ε όλα βαίνουν καλώς. Αλλά η Ε.Ε. μας βοηθάει να φτιάξουμε υποδομές. Δεν υποσχέθηκε ότι θα μας τρέφει εφ΄όρου ζωής. Σώγαμπροι μπήκαμε;  Μόλις το ελληνικό δημόσιο πρόκειται να βάλει το χέρι στην τσέπη διαπιστώνει ότι έχει μόνο καβούρια.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί ότι και με τα υπουργεία – που μείναν χωρίς τηλέφωνο γιατί  ο πάροχός τους χρεωκόπησε.

Δείτε και το σχετικό πόστ συναδέλφου

όπως και του ESOS

Comments 1 σχόλιο »

container-sm.jpgΤα ελληνικά νηπιαγωγεία καθρεφτίζουν πέρα από το εκπαιδευτικό μας σύστημα και την κοινωνία μας. Επί δέκα σχεδόν χρόνια, η αδιαφορία επιτρέπει σε παιδιά ηλικίας τριών έως πέντε ετών να πηγαίνουν σε παιδικό σταθμό, ο οποίος στεγάζεται σε κοντέινερ στη Ν. Φιλαδέλφεια. Σε νηπιαγωγείο της Κυψέλης υπάρχουν 137 παιδάκια, στοιβαγμένα σε δύο τμήματα. Το 90% αυτών προέρχονται από 27 διαφορετικές χώρες.

Από την άλλη η νηπιαγωγός Κατερίνα Λ. περιγράφει τις συνθήκες που έζησε  σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία:

«Φυσικά δεν υπάρχουν δεύτερες κοπέλες. Πολύ σπάνια. Είχα παιδάκια 3,5 ετών να προσέχω και έπρεπε παράλληλα να μαγειρεύω στην κουζίνα. Εγώ μαγείρευα, εγώ έπλενα τα πιάτα, εγώ τάιζα τα παιδιά, εγώ τα άλλαζα. Αφήστε που τους δίναμε δύο φορές την εβδομάδα φρούτο και οι γονείς ήξεραν πως έτρωγαν φρούτο κάθε μέρα. Εργάστηκα σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία σε ‘καλές’ περιοχές στα νότια προάστια και με πολλά χρόνια λειτουργίας. Έπεφτε κατσαρίδα στο φαγητό και η διευθύντρια έλεγε να την βγάλουμε από το φαγητό και να συνεχίσουμε το μαγείρεμα», εξηγεί σα χείμαρρος η νηπιαγωγός, χωρίς να την διακόπτουμε.

«Αυτός που εργάζεται στο ιδιωτικό νηπιαγωγείο είναι κατά κύριο λόγο πιεσμένος από το διευθυντή του. Το’ χω ζήσει. Πιεζόμουν τόσο πολύ να βγάλω μια δουλειά που ουσιαστικά δεν ήταν αυτή που έπρεπε να βγει. Και μαζί με εμένα έπρεπε να πιέζω τα παιδιά για να μάθουν. Στην ουσία όμως δε γινόταν δουλειά, ήταν μονάχα για να λέμε στους γονείς ότι κάναμε όλα αυτά τα πράγματα. Ακόμα και τις χειροτεχνίες τις περισσότερες φορές τις κόβαμε εμείς για τα παιδιά και όταν οι γονείς τους μας ρώταγαν ‘το παιδί μου το έκανε αυτό;’ εμείς τους λέγαμε ψέματα».

«Στο πρώτο ιδιωτικό νηπιαγωγείο όπου εργάστηκα, τα μισά παιδιά ήταν παράνομα εγγεγραμμένα», υποστηρίζει από την πλευρά της η κα Κατερίνα. «Κάθε φορά που γινόταν κρατικός έλεγχος στο νηπιαγωγείο, παίρναμε γύρω στα 40 με 50 παιδιά μέσα στο σχολικό λεωφορείο και τα πηγαίναμε βόλτα στην παραλία, μέχρι να τελειώσει ο έλεγχος και να τα γυρίσουμε πίσω στο σχολείο».

Η προσχολική αγωγή σε… κοντέινερ έρευνα της Μαρίας Γαλίτση στην Καθημερινή

Comments 1 σχόλιο »

energypod.jpgΜετά την εισήγησή μου στη διεύθυνση του σχολείου μου για την εγκατάσταση Draculis Lift, ώστε να μπορούν τα τιμημένα γηρατειά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη διψασμένη για γνώση νεολαία, ετοιμάζω κι άλλη πρόταση. Επειδή ως γνωστόν τα τιμημένα γηρατειά θέλουν να κόβουν ένα υπνάκο συχνά πυκνά – άντε να βγάλεις τετράωρο συνεχόμενο- προτείνω την εγκατάσταση ειδικών καθισμάτων με ανατομικό σχεδιασμό στην αίθουσα καθηγητών.

Το EnergyPod από την Metronaps υπόσχεται να σας «αναπτερώσει» το ηθικό ακόμα και στο χώρο εργασίας σας, ενθαρρύνοντας την πραγματοποίηση ενός γρήγορου υπνάκου στη δουλειά. Οι ερευνητές της Ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ αποφάνθηκαν ότι: “η συμβολή του ύπνου στη δημιουργική διαδικασία, με τη σύντομη διακοπή στην επεξεργασία μιας ιδέας και την επανάληψή της είναι καθοριστικής σημασίας”.
Στην ουσία ο μηχανισμός αυτός αποτελείται από ένα κεκλιμένο, κινητό κάθισμα περιβαλλόμενο από μια ασπίδα η οποία εξασφαλίζει ένα «σχεδόν ιδιωτικό, ακουστικό και οπτικό περιβάλλον». Εκεί θα μπορούμε να χαλαρώνουμε υπό τους ήχους του Adagio του Albinoni ή του Lux Aeterna του Mozart .
Όταν έρθει η ώρα της αφύπνισης, μετά από 20 λεπτά, η καρέκλα αρχίζει να δονείται και να βομβαρδίζει το πρόσωπο σας με εκτυφλωτικό φως, φυσικά με πολύ διακριτικό τρόπο!

Νομίζω ότι ο ΟΣΚ θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί. Εσείς τι λέτε;

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων