Αρχείο για 19 Μαρτίου, 2009

spokeo.jpgΟι περισσότεροι νομίζουν ότι το διαδίκτυο ερευνάται μόνο απο τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του διαδικτύου. Υπάρχουν όμως κομμάτια του internet που τo Google δεν πλησιάζει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Harrison Tang, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Spokeo. To Spokeo, αποτελεί μία μηχανή αναζήτησης πληροφοριών που έχουμε αφήσει να κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο και όπως οι ανταγωνιστές του Pipl και CVGadget, έχει σχεδιαστεί προκειμένου να ψάξει πληροφορίες για φίλους ή εχθρούς αυτού που θα το χρησιμοποιήσει.

Για ένα σχετικά μικρό μηνιαίο χρηματικό ποσό, το Spokeo αναλαμβάνει να βρει πληροφορίες αλλά και να ελέγχει συνέχεια τις ψηφιακές κινήσεις των ανθρώπων που έχετε στο βιβλίο επαφών του email που του δίνετε. Μαζεύοντας μικρά κομμάτια, που μεμονωμένα φαίνονται ασήμαντα, δημιουργεί μία συνολική ψηφιακή ταυτότητα η οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ο πελάτης του όπως αυτός επιθυμεί.

Επιπλέον, αφού συλλέξει τις πληροφορίες και φτιάξει τα εικονικά προφίλ των «θυμάτων» μπορεί να προχωρήσει στην πώληση των στοιχείων αυτών καλύπτοντας την ενέργεια με το πέπλο του «marketing research». Έτσι, οι πελάτες παρόμοιων με το Spokeo υπηρεσιών, αποκτούν πρόσβαση σε χιλιάδες ή και εκατομμύρια προσωπικές πληροφορίες χρηστών του διαδικτύου, που τους βοηθούν προκειμένου να σχεδιάσουν τις προωθητικές τους στρατηγικές ανάλογα πάντα με τα πεδία ενδιαφέροντος τους.

Έτσι, βλέπουμε πως οι πληροφορίες που αφιλοκερδώς προσφέρουν τα εκατομμύρια των χρηστών του διαδικτύου, συγκεντρώνονται απο κάποιους, μεταπωλούνται και μετατρέπονται σε εκατομμύρια δολάρια. Αυτό που ίσως έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία είναι οτι οι εταιρείες συγκέντρωσης και μεταπώλησης πληροφοριών δεν κάνουν κάτι παράνομο. Απλά συλλέγουν Information που θα μπορούσε να βρεί για εσάς οποιοσδήποτε διέθετε την όρεξη και φυσικά το χρόνο για να κάτσει να ψάξει στο δίκτυο. Συνεπώς, απο τη στιγμή που επιλέγουμε και μοιραζόμαστε πληροφορίες στο internet, θα έπρεπε ίσως να μη σκεφτόμαστε που θα καταλήξουν οι πληροφορίες αυτές αλλά ποια είναι η αρχική τους «ποιότητα» και πως μπορούν να ανεβάσουν εν τέλει τις ψηφιακές μας μετοχές, αντί τελικά να γυρίσουν μπούμερανγκ.

PCW

Comments 0 σχόλια »

Μία σκηνή από την ταινία του 1984 των αδερφών Ταβιάνι που λάτρεψα…

Οι Ταβιάνι μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη ιστορίες του Λουίτζι Πιραντέλο, που καλύπτουν όλη την γκάμα της κινηματογραφικής αφήγησης, με πρωταγωνιστές κατοίκους της Σικελίας. Οι ιστορίες που απαρτίζουν την ταινία είναι: «Το κοράκι του Μιτζάρο», το οποίο είναι ένα είδος εισαγωγής και συνδετικής γέφυρας μεταξύ των ιστοριών, «Ο άλλος γιος», «Ο φεγγαροχτυπημένος», «Η αρρώστια του φεγγαριού», «Το πιθάρι», «Συνομιλία με τη μητέρα». Οι ιστορίες αναφέρονται στη μετανάστευση και τη διάλυση της οικογένειας, στον έρωτα και την επιρροή της φύσης στον ανθρώπινο νου, στην επιστροφή στην πατρίδα και τις παιδικές μνήμες. Οι εικόνες της ταινίας είναι ντυμένες μουσικά από τον Νίκολα Πιοβάνι.
Αν τη βρείτε, μην την χάσετε…

Comments 0 σχόλια »

daytip.jpgΤo www.daytipper.com είναι γεμάτο από συμβουλές και οδηγίες για το πώς να κάνετε διάφορα πράγματα. Από συνταγές μαγειρικής, κατασκευές και επισκευές στο σπίτι, μέχρι κηπουρική, καθαριότητα, οικονομικά, σχέσεις και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Το περιεχόμενο του daytipper εμπλουτίζεται καθημερινά από επισκέπτες, που θέλουν να μοιραστούν με άλλους, τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους. Οι δημοσιεύσεις είναι οργανωμένες σε κατηγορίες ενδιαφέροντος, για εύκολη αναζήτηση.


Comments 0 σχόλια »

titoli.jpgΤις προάλλες στην αίθουσα των καθηγητών πιάσαμε ένα προσφιλές μας θέμα. Αυτό της βαθμολογίας. Οπότε όταν έπεσα πάνω σε σχετικό δημοσίευμα από γειτονικό blog άρχισα τις προωθήσεις…

Το απολυτήριο Γενικού Λυκείου είναι – και οφείλει να είναι – πιστοποιητικό γνώσης αλλά στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται περίπου ως κοινωνικό δικαίωμα.
Είναι η κορυφαία στιγμή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, η στιγμή που μεταφέρει τον έφηβο από το επίπεδο του ανέμελου μαθητή στο επίπεδο του υπεύθυνου πολίτη. Δυστυχώς η στιγμή αυτή ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε στην Ελλάδα με την σοβαρότητα που της αξίζει.
Μοιράζοντας απολυτήρια Γενικού Λυκείου σε λειτουργικά αναλφάβητους δεν μειώνουμε τον αναλφαβητισμό. Απλά κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους ενώ ταυτόχρονα δίνουμε την δυνατότητα σε κάποιους οικονομικά εύπορους να «ολοκληρώσουν τις σπουδές» τους αγοράζοντας κι ένα πτυχίο από κάποιο τριτοκοσμικό «Πανεπιστήμιο», κάτι που προφανώς δεν θα συνέβαινε αν το απολυτήριο Γενικού Λυκείου παρέχονταν με περισσότερη φειδώ.
Στο παρελθόν ο νυν πρόεδρος του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μπαμπινιώτης, είχε γράψει ότι στην Ευρώπη ανά 10.000.000 κατοίκους χορηγούν 30.000 απολυτήρια Γενικού Λυκείου το χρόνο.
Εμείς χορηγούμε περίπου 80.000.

Comments 0 σχόλια »

louvre.jpgΕκθέματα του Λούβρου με τη ματιά του Ζαν-Λυκ Μουλέν σε ειδική έκδοση του «Βήματος» και του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων