Αρχείο για Μάρτιος 22nd, 2009

browser-war.jpgΤην έκδοση 8 του Internet Explorer ανακοινώνει η Microsoft, ενώ η Google ανακοίνωσε την αναβάθμιση του δικού της Web browser, του Chrome και τη διάθεση της έκδοσης 2.0.

Τη νέα έκδοση του Internet Explorer (ΙΕ8), που θα αποτελεί βασικό τμήμα του αναμενόμενου νέου λειτουργικού συστήματος Windows 7, θα μπορούν οι χρήστες να «κατεβάσουν» από το δικτυακό τόπο της Microsoft. Ο browser βρισκόταν υπό δημόσια δοκιμή (beta έκδοση) εδώ κι ένα χρόνο και ήρθε πλέον η στιγμή να δοθεί στο κοινό η τελική επίσημη έκδοση, σύμφωνα με τα πρακτορεία Reuters και Associated Press.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, ο ΙΕ8 (η πρώτη μεγάλη αναβάθμιση του Internet Explorer από τον Αύγουστο του 2006) θα «τρέχει» τόσο με τα Windows Vista, όσο και με τα Windows XP. Η έκδοση θα αντικαταστήσει τον ΙΕ7, που έχει μερίδιο αγοράς 72% έναντι 17% του Mozilla Firefox και περίπου 3% του Google Chrome. Άλλες εκτιμήσεις (δεν υπάρχει συναίνεση για τα διεθνή μερίδια αγοράς) δίνουν 67,4% στον ΙΕ, 22% στον Firefox και 1,2% στον Chrome.

Comments 0 σχόλια »

digital_revolution.jpgΕκπλήσσουν τα συμπεράσματα έρευνας, αναφορικά με τη χρήση του διαδικτύου, που διεξήχθη στο Χονγκ ΚονγκΊντερνετ, όπου ένας στους επτά νέους κατοίκους εκεί δηλώνει ότι η ζωή δεν θα είχε νόημα και δεν θα άξιζε αν δεν υπήρχε το Ίντερνετ.
Στην έρευνα συμμετείχαν 1800 ατόμα, ηλικίας 12 έως 25 ετών και από αυτούς το 14% απάντησε ότι δεν θα μπορούσαν να ζήσουν χωρίς το Ίντερνετ, ενώ το 80% χαρακτήρισε το διαδίκτυο ως απαραίτητο. Επίσης το ένα τέταρτο των ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησε ότι χρησιμοποιούν το Ίντερνετ πάνω από τέσσερις ώρες κάθε μέρα. Σημειώνεται ότι στο Χονγκ Κονγκ ζουν 7 εκατομμύρια άνθρωποι και το 77% των νοικοκυριών έχουν ευρυζωνικές συνδέσεις.(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ) Ελευθεροτυπία

Comments 0 σχόλια »

yasou.jpg«It sounds greek to me», λένε οι Αγγλοσάξονες, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται για πολλούς αλλοδαπούς τα ελληνικά δεν ηχούν πλέον «κινέζικα». Κέντρα εκμάθησης της ελληνικής ξετρυπώνουν σε κάθε γωνία της γης και λειτουργούν είτε αυτόνομα, είτε στο πλαίσιο πανεπιστημιακών τμημάτων ή σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Παιδείας. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι τρελοί που ξεκινούν όντας ενήλικες να μαθαίνουν μια τόσο δύσκολη γλώσσα; Μάλλον δεν υπάρχει συγκεκριμένο «προφίλ». Για άλλους είναι η νοσταλγία για μια μακρινή πατρίδα ή η περιέργεια για τη γειτονική χώρα, για κάποιους η γέφυρα με ένα αγαπημένο πρόσωπο. Ωστόσο, οι περισσότεροι αποφασίζουν να περάσουν το κατώφλι των ελληνικών σχολείων μετά την πρώτη επίσκεψη στην Ελλάδα. «Με μάγεψαν τα χρώματα της Αλοννήσου», εξομολογείται η 34χρονη Georgia από την Ιταλία. «Μου άρεσε που οι Ελληνες ήταν ανοικτοί και επικοινωνιακοί», προσθέτει η 40χρονη Veronique από τη Γαλλία. «Κατάλαβα ότι στην Ελλάδα μπορώ να δημιουργήσω φιλίες», καταλήγει ο 48χρονος Gerhard από την Αυστρία. Ο κατάλογος των μαθητών μεγαλώνει… Σύμφωνα με τους καθηγητές τους, με το που ξεκινούν να μιλούν ελληνικά, «χαλαρώνουν»: «Οι Δυτικοί γίνονται πιο ανοικτοί, οι Αραβες λιγότερο συντηρητικοί», επισημαίνει η κ. Κατερίνα Ζαχαριάδου από το Ντουμπάι. Η κουλτούρα ενός λαού ενυπάρχει στη γλώσσα….

Άρθρο στην Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

tim.gifΗ σαρωτική επέκταση του Διαδικτύου άλλαξε ριζικά τη ζωή μας. Αυτές τις αλλαγές προσπαθεί να κατανοήσει η νεοφανής επιστήμη του Ιστού. Το πρώτο συνέδριό της πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με επιφανείς επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Ο «πατέρας» του Ιστού, αλλιώς του www, σερ Τιμ Μπέρνερς-Λι (φωτ.) μιλάει στην «Κ» για την ανάγκη η τεχνολογία αυτή να παραμείνει καθαρή και αξιόπιστη.

— Ποιο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα του Παγκόσμιο Ιστού και ποια η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα;

— Μια τεράστια πρόκληση για το σύνολο της ανθρωπότητας και της διαδικτυακής τεχνολογίας, από τεχνική και κοινωνική σκοπιά, είναι να λειτουργήσει ως μέσο επικοινωνίας που θα επιτρέψει την κατανόηση μεταξύ των λαών, τη δημιουργία μιας κοινής γλώσσας, ώστε να μην υπάρχουν αντιπαραθέσεις και να αναπτυχθεί η εμπιστοσύνη, πάνω από τα όρια των διαφορετικών επιστημονικών πεδίων και πολιτισμών. Την ίδια ώρα όμως είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε τη γλώσσα μας, τη διαφορετικότητα των πολιτισμών μας σε επίπεδο τεχνών, μουσικής ή λογοτεχνίας, για παράδειγμα. Η διατήρηση του πλούτου κάθε ξεχωριστού πολιτισμού είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ανθρωπότητα. Ετσι, ο Ιστός δεν θα πρέπει να μας μετατρέψει σε μια «κουλτούρα Μακντόναλντς», όπου όλοι μιλούν μια κοινή αλλά περιορισμένη γλώσσα, αλλά ούτε και να εμποδίσει την επικοινωνία μεταξύ των πολιτισμών. Είναι θέμα ισορροπίας, και νομίζω ότι ένα από τα πιο συναρπαστικά στοιχεία του Ιστού, που αρχίζουμε τώρα να διαπιστώνουμε, είναι ότι αυτή η ισορροπία υπάρχει. Παρατηρούμε παγκόσμια φαινόμενα μαζί με τοπικά, βλέπουμε μικρές κοινότητες να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με πολύπλοκους αλλά και συναρπαστικούς τρόπους.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στην Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

junkie1.jpgΕθισμός στο Ίντερνετ, παχυσαρκία αλλά και νευρική ανορεξία είναι οι τρεις νόσοι που μαστίζουν την υγεία των εφήβων στην Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτες της Μονάδας Εφηβικής Υγείας ΜΕΥ) του νοσοκομείου «Π&Α Κυριακού». Η ΜΕΥ του νοσοκομείου έχει δεχθεί περισσότερες από 9.000 επισκέψεις και παρακολουθούνται πάνω από 1.700 έφηβοι.

Από το καλοκαίρι του 2007 έχει δεχθεί εφήβους με αίτημα την αντιμετώπιση της υπερβολικής χρήσης του Διαδικτύου.

Το φαινόμενο που έχει φέρει σε αμηχανία την επιστημονική κοινότητα παγκοσμίως αποκτά διαστάσεις και στην Ελλάδα.

Έρευνες της ΜΕΥ έχουν δείξει ότι οι κύριοι λόγοι, που οδηγούν τον έφηβο στην εξάρτηση είναι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια κυρίως και τα chat rooms. Από την άλλη, οι έφηβοι που χρησιμοποιούν το Ίντερνετ συνετά ( για πληροφορίες, υπηρεσίες, εκπαίδευση κτλ.) δεν εθίζονται εύκολα.

Η ενασχόληση με το Διαδίκτυο στο πλαίσιο του σχολείου αποδεικνύεται επίσης προστατευτικός παράγοντας. Η απουσία μαθήματος πληροφορικής και ασφάλειας στο Διαδίκτυο στα δημόσια δημοτικά σχολεία σίγουρα είναι έλλειμμα στην εκπαίδευση της χώρα μας.

Δυστυχώς το ρόλο της εκπαίδευσης των μαθητών στο Διαδίκτυο αναλαμβάνουν τα μεγαλύτερα παιδιά ή οι συμμαθητές τους κυρίως στα Ιnternet-café με ολέθρια αποτελέσματα.

Έρευνες της ΜΕΥ έχουν δείξει ότι το 19,47% των εφήβων χρηστών του Διαδικτύου αναφέρουν ότι έχουν πρόσβαση σε πορνογραφικές σελίδες!

Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν ότι τα παιδιά που επισκέπτονται τις πορνογραφικές σελίδες έχουν προβλήματα διαγωγής και κοινωνικότητας.

Ακόμη, βρέθηκε ότι 6,4% των εφήβων χρηστών χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για τυχερά παιχνίδια. Οι έφηβοι χρησιμοποιούν τις πιστωτικές κάρτες των γονιών τους, προπληρωμένες κάρτες ή παίζουν με αντικαταβολή.

Τα Νέα

Comments 0 σχόλια »

Σε λίγες ημέρες θα αρχίσει η κουβέντα για την τιμή τους στο τσιγγέλι…

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων