Αρχείο για Μάρτιος 12th, 2009

blogs600.jpgΗ κινητοποίηση χιλιάδων χρηστών του Διαδικτύου ανάγκασε τελικά τις κινεζικές αρχές να παραδεχτούν ότι ο θάνατος ενός 24χρονου κρατουμένου στις φυλακές της επαρχίας Γιουνάν δεν προήλθε από «ατύχημα», αλλά ήταν αποτέλεσμα του άγριου ξυλοδαρμού του από τους συγκρατουμένους του.

Ολα ξεκίνησαν στις 12 Φεβρουαρίου, όταν η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο Λι Κιαομίνγκ, ο οποίος είχε προφυλακιστεί κατηγορούμενος για την κοπή δέντρων χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια, υπέκυψε στα τραύματά του έπειτα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο της Κουνμίνγκ. Η λιτή ανακοίνωση ανέφερε ότι ο νεαρός είχε τραυματιστεί έπειτα από συμπλοκή «για ασήμαντη αφορμή».

Η απίθανη αυτή δικαιολογία δενέπεισε τους χιλιάδες μπλόγκερ που ξεκίνησαν εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να αποκαλυφθούν τα πραγματικά γεγονότα. Για να αποφύγουν περαιτέρω όξυνση της κατάστασης, οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να συγκροτηθεί μια επιτροπή από αντιπροσώπους οργανώσεων και από μέλη της κοινότητας του Διαδικτύου. Ωστόσο το «πόρισμα» της επιτροπής είχε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Η «ανεξάρτητη επιτροπή» θεωρήθηκε μια καλά στημένη παγίδα από τις υπηρεσίες πληροφόρησης της Κίνας προκειμένου να καλυφθεί η υπόθεση. Οι υποψίες αποδείχτηκαν τελικώς βάσιμες αφού, όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, οι δύο επικεφαλής της επιτροπής εργάζονταν για λογαριασμό μέσων ενημέρωσης προσκείμενων στην κυβέρνηση.

Πηγή: Το Βήμα

Comments 0 σχόλια »

lost.jpgΤο Lost αναδείχτηκε ως η πιο δημοφιλής σειρά στο Ίντερνετ, σύμφωνα με διαδικτυακή μέτρηση τηλεθέασης, την πρώτη τέτοιου είδους, που πραγματοποίησε η εταιρία Nielsen.Σύμφωνα με τις μετρήσεις για το Δεκέμβριο, περίπου 1,4 εκατ. μοναδικοί χρήστες από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν μέσω διαδικτύου το Lost, η εκπομπή Saturday Night Live προσέλκυσε 1,1 εκατ. χρήστες, ενώ το Grey’s Anatomy ήρθε τρίτο στις τηλεοπτικές προτιμήσεις του διαδικτυακού κοινού, με 879.000 μοναδικούς χρήστες.

Τη δεκάδα των δημοφιλέστερων προγραμμάτων συμπληρώνουν τα: Desperate Housewives με 723.000 μοναδικούς χρήστες, Heroes με 685.000, Ugly Betty με 631.000, Samantha who? με 560.000, Scrubs με 519.000, Survivor με 496.000 και True Beauty με 462.000 μοναδικούς χρήστες.

Aπό την αναφορά της Nielsen προκύπτει επίσης ότι για το μήνα Δεκέμβριο 125 εκατ. χρήστες από όλο τον κόσμο παρακολούθησαν τηλεοπτικά προγράμματα μέσω 9,6 εκατ. streams.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Comments 0 σχόλια »

womeninternet.jpgΤο Διαδίκτυο παύει σταδιακά να είναι «προνομιακός χώρος» μόνο των Ελλήνων, καθώς η άνοδος της χρήσης του από τις Ελληνίδες -ειδικά τις νεότερες- μέσα στο 2008 ήταν σημαντική.

Αυτό επισημαίνεται στην έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας ενόψει της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας» στις 8 Μαρτίου.

Πάντως, παραμένει η ανάγκη βελτίωσης της σχέσης γυναικών -Διαδικτύου στις Ελληνίδες των μεγαλύτερων ηλικιών και σε όσες διαμένουν σε αγροτικές περιοχές.

Οι Ελληνίδες εξάλλου εμφανίζουν τον υψηλότερο μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης στη χρήση του Διαδικτύου, σε σχέση με το γυναικείο πληθυσμό των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρόλα αυτά συνεχίζουν να υπολείπονται αρκετά του μέσου όρου της ΕΕ των «27».

Η αναζήτηση πληροφοριών για υπηρεσίες και προϊόντα, καθώς και η αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραμένουν οι κύριοι λόγοι χρήσης Διαδικτύου και για τα δύο φύλα. Όπως έχει καταγραφεί και σε προηγούμενες μετρήσεις του Παρατηρητηρίου για την ΚτΠ, οι υπηρεσίες σχετικά με ταξίδια και διαμονή, την αναζήτηση εργασίας ή την αποστολή βιογραφικού σημειώματος για κάποια εργασία, εξακολουθούν να αξιοποιούνται κυρίως από το γυναικείο πληθυσμό.

Επίσης, οι γυναίκες εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά σε σύγκριση με τους άνδρες στη χρήση του Διαδικτύου για αναζήτηση πληροφοριών υγείας και εκπαίδευσης όπως πληροφορίες για κάποια επίσημη βαθμίδα εκπαίδευσης (σχολείο, πανεπιστήμιο κλπ.), για επιμόρφωση και κατάρτιση, για προσφερόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σε σύγκριση με το γυναικείο πληθυσμό των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκύπτει ότι το 45% των Ελληνίδων χρησιμοποιούν Η/Υ, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ27 είναι 63%. Το ποσοστό των Ελληνίδων χρηστών του Διαδικτύου εξακολουθεί και το 2008 να βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ-27, καθώς η τριμηνιαία χρήση του Διαδικτύου από το γυναικείο πληθυσμό στην Ελλάδα εκτιμάται στο 32%, όταν ο μέσος όρος της ΕΕ27 είναι 59%.

Ωστόσο, ο μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής (CAGR) της χρήσης του Διαδικτύου για την τετραετία 2005-2008 από τις Ελληνίδες εκτιμάται στο 29,4% και είναι ο πιο υψηλός που σημειώνεται μεταξύ των χωρών της ΕΕ, ενώ για το μέσο όρο της ΕΕ-27 υπολογίζεται στο 11,7%. Ο υψηλός μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης για τις Ελληνίδες αναδεικνύει την τάση σύγκλισης με το γυναικείο πληθυσμό των ευρωπαϊκών χωρών που ήδη εμφανίζουν πολύ υψηλή διείσδυση στη χρήση του Διαδικτύου και ως εκ τούτου παρουσιάζουν χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Comments 0 σχόλια »


Οι ψυχολόγοι έχουν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το μυαλό μας έχει, ή μαθαίνει, πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες στην επεξεργασία των προσώπων και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά τους.

Τώρα, αυτές οι διαδικασίες μπορούν να δουλέψουν καλύτερα στα όρθια πρόσωπα. Έτσι όταν ένα πρόσωπο είναι αντεστραμμένο, μερικές από τις διαδικασίες δεν «δουλεύουν» σωστά,

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ : [link]

Comments 0 σχόλια »

dev.jpgΠοικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γαλλία η «προσφορά» – έναντι- πληρωμής- έτοιμων λύσεων στα μαθηματικά από ένα γαλλικό διαδικτυακό τόπο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, στο www.faismesdevoirs.com τα παιδιά μπορούν με 5 ευρώ να αγοράσουν τις απαντήσεις σε απλά μαθηματικά προβλήματα, ενώ με 80 ευρώ μπορούν να αποκτήσουν μια πλήρη παρουσίαση μαθηματικής εργασίας για το τέλος του έτους, με τα αναγκαία συνοδευτικά σλάιντς και τη σχετική ομιλία ενώπιον του καθηγητή και των συμμαθητών.

Ο εμπνευστής του site δήλωσε ότι ήταν τέτοιο το ενδιαφέρον των μαθητών, που το site αναγκάστηκε να διακόψει λίγη ώρα μόλις ξεκίνησε τη λειτουργία του.

Όπως ήταν φυσικό, καθηγητές στη Γαλλία αντέδρασαν έντονα, χαρακτηρίζοντας «σοκαριστικό» και «ανόητο» το φαινόμενο, και «αντίθετο με το σκοπό της εκπαίδευσης».

Ο δημιουργός του site υπερασπίστηκε την ιδέα του, λέγοντας ότι οι μαθητές μπορούν να επωφεληθούν, αν αγοράζουν λυμένα προβλήματα, γιατί οι λύσεις συνοδεύονται από εξηγήσεις για τον τρόπο επίλυσης. «Δεν τους δίνουμε μόνο το ψάρι, τους διδάσκουμε πώς να ψαρεύουν», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων