Αρχείο για 16 Μαρτίου, 2009

churchsign2.jpg

Το πολύ σοβαρό πρόβλημα της αναστολής λειτουργίας της υπηρεσίας υποστήριξης χρηστών πανελλήνιου σχολικού δικτύου της Περιφέρειας Κρήτης λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, επισημαίνουν οι αρμόδιοι της υπηρεσίας.Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των υπολογιστών των σχολείων καθώς και όλων των υπηρεσιών της εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα, που χρειάζονται τεχνική υποστήριξη.

Οι εκπαιδευτικοί ζουν με την αγωνιά μη συμβεί κάτι που δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν από μόνοι τους γιατί αλλιώς θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τη λειτουργία των εργαστηρίων Πληροφορικής, την ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ των σχολείων και των υπηρεσιών εκπαίδευσης και κυρίως δεν θα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά τα μηχανογραφικά των υποψηφίων.

Οπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι αρμόδιοι της υπηρεσίας υποστήριξης, η χρηματοδότηση έχει σταματήσει από 1/1/2008 και έχουν ενημερώσει έγκαιρα και εγγράφως το Υπουργείο και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Comments 0 σχόλια »

book-prize-sm.jpg– Βραβείο ποίησης στην Δήμητρα Χριστοδούλου για το έργο της «Λιμός».

– Βραβείο διηγήματος στην Ευγενία Φακίνου για τις «Φιλοδοξίες κήπου».

– Bραβείο μυθιστορήματος στο Γιώργο Λεονάρδο για το έργο του «Ο τελευταίος Παλαιολόγος».

– Bραβείο δοκιμίου-κριτικής στο Βαγγέλη Αθανασόπουλο για «Το ποιητικό τοπίο του 19ου και 20ου αιώνα».

– Bραβείο χρονικού μαρτυρίας στο Βασίλη Τζανακάρη για τη «Δακρυσμένη Μικρασία 1919-1922: Τα χρόνια που συντάραξαν την Ελλάδα».

– Bραβείο μετάφρασης για έργο ελληνικής λογοτεχνίας σε ξένη γλώσσα στο Ντέϊβιντ Κόνολι για τη μετάφραση της ποιητικής ανθολόγησης από το ποιητικό έργο του Ν. Εγγονόπουλου με τίτλο «Ωραίος σαν Έλληνας».

– Βραβείο μετάφρασης για έργο ξένης λογοτεχνίας στην ελληνική γλώσσα στη Μαρία Παπαδήμα για «Το βιβλίο της ανησυχίας» του Μπερνάρντο Σοάρες (Φερνάντο Πεσσόα).

– Βραβείο παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου στην Λίτσα Ψαράφτη για το βιβλίο της «Η σπηλιά της γοργόνας» και στο Βασίλη Παπαθεοδώρου για το βιβλίο του «Χνώτα στο τζάμι».

– Βραβείο εικονογράφησης παιδικού βιβλίου στη Μαρία Μπαχά για το βιβλίο του Χρήστου Μπουλώτη «Όταν η πασχαλίτσα συνάντησε Ελέφαντα» και στη Ζωή Κιτοπούλου για το βιβλίο της Αυγής Παπάκου «Μια φορά και εναν καιρό».

– Βραβείο βιβλίου γνώσεων για παιδιά στη Σοφία Γιαλουράκη για «Τα πορτραίτα του Φαγιόν και η μυστηριώδης μις Τζούλια» και στην Νένα Κοκινάκη για το βιβλίο «Πηνελόπη Δέλτα – η ζωή της σαν παραμύθι».

Comments 0 σχόλια »

value_my_web.jpgΗ Google.com αξίζει $29,474,299,422. Το δικό σας blog ή site πόσο αξίζει; Αξιολόγηση του blog σας με μια δωρεάν online υπηρεσία εύκολα.Βρείτε την αξία του blog σας με την βοήθεια μιας νέας δωρεάν online υπηρεσίας. Το Value my web σας επιτρέπει, εισάγοντας την διεύθυνση του ιστολογίου ή ιστοσελίδας σας στο αντίστοιχο κουτάκι, να αποκτήσετε μια ιδέα για το πόσο αξίζει η δημιουργία σας αυτήν ακριβώς την στιγμή.

Τι προσφέρει η  Valuemyweb; αφού κάνετε την αίτηση σας, μαζεύει στοιχεία που είναι διαθέσιμα στο ίντερνετ για το blog σας. Η πρωτοτυπία της, αυτό δηλαδή που την ξεχωρίζει από παρόμοιες υπηρεσίες οφείλεται στο ότι επεξεργάζεται πάρα πολλά δεδομένα, ουσιαστικά προσπαθεί να μαζέψει αριθμούς για την συνολική παρουσία σας στο web όπως ισχύει την στιγμή που υποβάλλατε αίτημα αξιολόγησης.

Η Valuemyweb αξιολογεί

* Την αξία των οργανικών λέξεων κλειδιών σας(Value of organic keywords — SEO)
* Την αξία του PageRank και της κίνησης στην ιστοσελίδα σας(traffic)
* Την αξία παρουσίας σας στα λεγόμενα Κοινωνικά Μέσα(Social Media)

και στη συνέχεια παραλαμβάνετε μία έκθεση στο email που δηλώσατε.

Value my web

Comments 0 σχόλια »

goneis.jpgΜαθαίνουν τις βασικές λειτουργίες των ηλεκτρονικών υπολογιστών, επεξεργάζονται φωτογραφίες, «σερφάρουν» στο Ιντερνετ, δημιουργούν ακόμα και προφίλ στο facebook. Μέσω του προγράμματος goneis.gr, που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά από το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με 824 φορείς εκπαίδευσης -ΑΕΙ, ΤΕΙ, ιδιωτικές σχολές, φροντιστήρια- σε όλη την Ελλάδα, οι γονείς μαθητών του Γυμνασίου έχουν τη δυνατότητα να «γνωρίσουν» τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τον κόσμο του Διαδικτύου.

Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 27.500 γονείς μαθητών Γυμνασίου έχουν εγγραφεί σε εκπαιδευτικά πακέτα του προγράμματος goneis.gr και ήδη 20.200 έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση. Καθημερινά, οι αιτήσεις συμμετοχής πλησιάζουν τις 500. «Σκοπός του προγράμματος είναι να βάλουμε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και κυρίως το Ιντερνετ σε κάθε σπίτι. Ερευνες των τελευταίων ετών δείχνουν ότι υπάρχει ψηφιακό χάσμα ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά. Μια τεράστια απόσταση που πρέπει να καλυφθεί», αναφέρει στον ΕΤ ο πρόεδρος του ΕΔΕΤ κ. Παν. Τσανάκας. Η εγγραφή των γονέων στο πρόγραμμα γίνεται μέσω Διαδικτύου. Οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα www.goneis.gr και λαμβάνουν με sms στο κινητό τους τηλέφωνο ένα 16ψήφιο κωδικό. Στη συνέχεια, επιλέγουν το εκπαιδευτικό πακέτο που επιθυμούν και παραδίδουν στο φορέα εκπαίδευσης που «τρέχει» το συγκεκριμένο πρόγραμμα βεβαίωση φοίτησης του παιδιού τους σ’ ένα από τα Γυμνάσια της χώρας.

Η διαδικασία εκπαίδευσης των γονέων περιλαμβάνει δύο φάσεις. Στην πρώτη, ένας εκπαιδευτής επισκέπτεται τους δικαιούχους στο σπίτι τους για μαθήματα συνολικής διάρκειας πέντε ωρών. Οι εκπαιδευτές είναι καθηγητές, απόφοιτοι ή τελειόφοιτοι σχολών Πληροφορικής. Στη δεύτερη, η εκπαίδευση πραγματοποιείται μέσω πακέτων αυτόνομης μάθησης από απόσταση (e-learning), συνολικής διάρκειας 40 ωρών. Οσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν και σε εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού γνώσεων Πληροφορικής και χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών (ECDL). Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία του ΕΔΕΤ, περισσότεροι από 3.200 γονείς έχουν ήδη αποκτήσει πιστοποιητικό βασικών δεξιοτήτων Πληροφορικής και 1.000 έχουν επιδοτηθεί για την απόκτηση νέας ευρυζωνικής σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

Ελεύθερος Τύπος

Comments 0 σχόλια »

carte_rsf.gifΤην παρακολούθηση και τον έλεγχο του Διαδικτύου «ακόμη και σε δημοκρατικά πολιτεύματα» καταγγέλλει με έκθεσή της η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF).

Σε έκθεσή της για τους «Εχθρούς του Ιnternet», η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου, με αφορμή την Ημέρα κατά της Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο, η μη κυβερνητική οργάνωση, με έδρα το Παρίσι, κατονομάζει τις χώρες που εφαρμόζουν πρακτικές εχθρικές ως προς την ελευθερία του λόγου για τους χρήστες.

Στην έκθεση των RSF εξετάζονται φαινόμενα καταστολής και λογοκρισίας σε 22 χώρες. Οι 12 εξ αυτών είναι «οι μεγαλύτεροι εχθροί του Διαδικτύου». Εχουν επιβάλει αυστηρά μέτρα και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν επιτρέπουν καθόλου την πρόσβαση στον πληθυσμό τους ή την επιτρέπουν με πολύ μεγάλους περιορισμούς. Η Αίγυπτος, το Βιετνάμ, η Βόρεια Κορέα, το Ιράν, η Κίνα, η Κούβα, η Μιανμάρ, το Ουζμπεκιστάν, η Σαουδική Αραβία, η Συρία, το Τουρκμενιστάν και η Τυνησία είναι «χώρες οι οποίες έχουν μετατρέψει», κατά την οργάνωση, «το Ιnternet σε Ιntranet (σ.σ.: δηλαδή τοπικό, εσωτερικό δίκτυο) προκειμένου να αποτρέψουν τους χρήστες τους από την πρόσβαση σε “ανεπιθύμητες” πληροφορίες».

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα συνιστούν αυξημένη προσοχή λόγω εξελίξεων που μπορεί να θέσουν εν αμφιβόλω την ελεύθερη έκφραση στο Διαδίκτυο σε άλλες δέκα χώρες, στις οποίες συγκαταλέγονται η Αυστραλία και η Νότια Κορέα. Στο στόχαστρο της οργάνωσης μπήκε νομοσχέδιο το οποίο ρυθμίζει το καθεστώς οικιακών συνδέσεων στην Αυστραλία, όπως και η σύλληψη μπλόγκερ στη Νότια Κορέα για τις «επιπτώσεις που είχε στις συναλλαγές της αγοράς» άρθρο το οποίο δημοσίευσε.

Σε ανοικτή επιστολή την οποία συνυπογράφουν οι RSF με το αμερικανικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας καλούνται τρεις εταιρείες-κολοσσοί, η Μicrosoft, η Google και η Υahoo!, να προσφέρουν συμβολικά σε όλους τους χρήστες του πλανήτη μία ημέρα ελεύθερη από λογοκρισία τόσο για τις «μηχανές αναζήτησης» όσο και για το περιεχόμενο των ιστοτόπων (blogs). Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η συνεργασία των εταιρειών με τις κρατικές αρχές επιτρέπει σε κυβερνήσεις να περιορίσουν τα πολιτικά δικαιώματα. Ειδική αναφορά γίνεται στη συνεργασία των τριών εταιρειών με τις κινεζικές αρχές όσον αφορά τη λογοκρισία υλικού που θεωρούν «επικίνδυνο», όπως η αναζήτηση των λέξεων «ανθρώπινα δικαιώματα»,«Δαλάι Λάμα»,«δημοκρατία» κτλ., αλλά και ο έλεγχος ιστοσελίδων οργανώσεων όπως οιΔημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα και ηΔιεθνής Αμνηστία.

Το Βήμα

Comments 0 σχόλια »

img_8822.JPGΒρισκόμαστε αναμφίβολα στα πρόθυρα μεγάλων αλλαγών όσον αφορά τον τρόπο που διαβάζουμε, που αντιλαμβανόμαστε τη γραπτή αφήγηση και που προσδιορίζουμε το ίδιο το βιβλίο. ΗΠΑ και Ιαπωνία έχουν κάνει μεγάλα βήματα μπροστά – εμείς στην Ευρώπη είμαστε πιο συντηρητικοί βιβλιόφιλοι και δεν αποχωριζόμαστε εύκολα το χαρτί. Αυτό τον μήνα η Amazon βγάζει στην αγορά το Kindle 2 (μια εξελιγμένη εκδοχή φορητού ebook) το οποίο ίσως να κάνει τους βιβλιοφάγους σαν κι εμένα να αφήσουν κάτω τις βαριές τσάντες με τα βιβλία και να βαδίσουν ανάλαφρα στο μέλλον με ολόκληρη βιβλιοθήκη μέσα σε μια ασύρματη συσκευή μεγέθους γκοφρέτας.

Απευθείας στο κινητό

Στο μεταξύ, στην Ιαπωνία, τα μυθιστορήματα κινητού τηλεφώνου –τα mbooks ή «κεϊτάι σοσέτσου»– κάνουν θραύση. Μερικά είναι κανονικά μυθιστορήματα που «ανεβάζονται» σε κινητά, αλλά τα πιο αξιοπερίεργα είναι τα μυθιστορήματα –ως επί το πλείστον σχολικές νουβέλες– που γράφονται απευθείας στο κινητό από γοργοδάκτυλους νεαρούς και νεαρές και διαβάζονται από εκατομμύρια Γιαπωνέζους έφηβους. Γράφονται συνήθως σε μίνι-κεφάλαια, σε νεανική αργκό και διανθίζονται με εικόνες. Θα δούμε άραγε κάτι ανάλογο λίαν προσεχώς στις μικρές μας οθόνες;

Αν διαθέτετε ένα Apple iPhone, ήδη έχετε πρόσβαση, μέσω του δωρεάν προγράμματος Stanza, σε online βιβλιοπωλεία καθώς και σε 50.000 εκδόσεις που είναι ελεύθερες από κοπιράιτ. Η Κέιτ Πούλιντζερ, μια καταξιωμένη πεζογράφος σχεδιάζει να κυκλοφορήσει mbooks στη Βρετανία. Είναι λέκτορας νέων μέσων επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Μόντφορτ και ασχολείται από το 2001 με την ανάπτυξη νέων μορφών αφήγησης online. Θεωρεί το Ιντερνετ ιδεώδες για τη δημιουργικότητα γιατί «είναι απρόσωπο και παράξενα οικείο ταυτόχρονα». Ξέρει όμως ότι δεν συμμερίζονται όλοι τις απόψεις της. «Ο κύριος φόβος είναι ότι το βιβλίο θα εξαφανιστεί. Πιστεύω όμως ότι το βιβλίο θα υπάρχει πάντα για εκείνους που το αγαπούν».

Ο κόσμος φοβάται ότι θα χαθεί η εμπειρία της «μοναχικής καταβύθισης» στο διάβασμα, αλλά η Πούλιντζερ επιμένει: «Οι ιδέες μας για το τι είναι το διάβασμα θα αλλάξουν αναγκαστικά για να συμβαδίσουν με όσα συμβαίνουν στην ψηφιακή κουλτούρα». Εχει συνεργαστεί σε έργα που δίνουν μια γεύση για τις μελλοντικές δυνατότητες. Το «The Breathing Wall» είναι ένα αφήγημα που χρησιμοποιεί πρωτοποριακό λογισμικό. Φοράς ακουστικά και ένα μικρόφωνο που συλλαμβάνει τον ρυθμό της αναπνοής σου. «Οσο περισσότερο χαλαρώνεις, τόσο βαθύτερα μπαίνεις μέσα στην ιστορία. Είναι μια εξερεύνηση της “ψυχο-βιολογικής” σχέσης ανάμεσα στον συγγραφέα και τον αναγνώστη». Παραδέχεται ωστόσο ότι «για το 50% των ανθρώπων δεν λειτουργεί καθόλου – τους πιάνει εκνευρισμός».

Αυτόν τον μήνα το if:book (η ιστοσελίδα του Ινστιτούτου για το Μέλλον του Βιβλίου, με έδρα τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο) εγκαινιάζει ένα πρότζεκτ με στόχο τα παιδιά της μέσης εκπαίδευσης, με 50 έργα multimedia. Ο τίτλος του προγράμματος τα λέει όλα: «Το Μουσείο της Ιστορίας και η Ιστορία του Μέλλοντος του Βιβλίου».

www.futureofthebook.org/blog/

Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

hand_writing.jpg Αποκαλύπτουν αποκλειστικές ειδήσεις, σχολιάζουν την επικαιρότητα, επικρίνουν τους μεγάλους αυτού του κόσμου. Ορισμένοι τους αποκαλούν «πολίτες δημοσιογράφους». Αλλοι τους αποδίδουν τον λιγότερο κολακευτικό χαρακτηρισμό «δημοσιογράφοι με πιτζάμες». Κανείς
όμως δεν μπορεί να τους αγνοήσει. Οι μπλόγκερ και οι άλλοι συντάκτες του Διαδικτύου έχουν αποκτήσει μια θέση στον ήλιο του συστήματος της ενημέρωσης. Οι επιχειρήσεις γρήγορα κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να τους προσπεράσουν. «Είμαστε υποχρεωμένοι να τους λάβουμε υπόψη,κατ΄ αρχήν μόνο και μόνο για να αποφύγουμε μια αρνητική δημοσιότητα
στο Διαδίκτυο» υπογραμμίζει η Αν Σαπιρό-Νιέλ, πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών των Δημοσίων Σχέσεων. «Η δυσκολία έγκειται στο ότι οι κανόνες δεν είναι οι ίδιοι όπως με τους δημοσιογράφους.Για παράδειγμα,δεν εξασφαλίζουμε δικαίωμα επανόρθωσης σε περίπτωση που γίνει κάποιο λάθος». «Οι απόψεις είναι εξαιρετικά μοιρασμένες
και οι πρακτικές πολύ διαφορετικές»
παραδέχεται η Σοφί Κορνέ του πρακτορείου C΄est dit, c΄est ecrit. «Πρέπει να στέλνουμε προϊόντα,βιβλία,στους μπλόγκερ,να τους καλούμε σε δημοσιογραφικά ταξίδια,όταν ξέρουμε ότι θα πρέπει να τα πληρώσουμε όλα εμείς επειδή οι ίδιοι δεν αποζημιώνονται για τα έξοδά τους από τον εργοδότη τους;».Σε ορισμένους τομείς οι μπλόγκερ παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην επιρροή του κοινού. Σε αυτούς περιλαμβάνονται τα βίντεο γκέιμ, η πληροφορική και το high-tech, αλλά επίσης η διατροφή, η μαγειρική, η διακόσμηση, η μουσική, η ψυχαγωγία με την ευρεία έννοια. Οι επιχειρήσεις καταφεύγουν σε εξειδικευμένα πρακτορεία που παρακολουθούν τα μπλογκ. «Οι μπλόγκερ δυσχεραίνουν το έργο των δημοσίων σχέσεων με τον Τύπο» εξηγεί ο Λυντοβίκ Μπαζάρ, διευθυντής ενός τέτοιου πρακτορείου, του Ηuman to Ηuman. «Η πρακτική που ακολουθούν είναι θεμελιωδώς διαφορετική από αυτή των δημοσιογράφων. Δεν σέβονται τους τρεις θεμέλιους λίθους του δημοσιογραφικού επαγγέλματος,δηλαδή την αποστασιοποίηση,την αντικειμενικότητα και την επαλήθευση των πηγών.Βρίσκονται μέσα σε απόλυτη υποκειμενικότητα σε σχέση με το αντικείμενό τους.Βιώνουν τη δραστηριότητά τους σαν ένα πάθος.Αφηγούνται τον εαυτό τους. O ταν ένας μπλόγκερ φθάνει σε μια συνέντευξη Τύπου,το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να φωτογραφηθεί ή να ζητήσει να τον φωτογραφίσουν…».

Ακόμη και οι υψηλοί θεσμοί έχουν αναγκαστεί να συμβιβαστούν με αυτούς τους νέους σχολιαστές της δημόσιας ζωής. Στη συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Νικολά Σαρκοζί τον Ιούλιο του 2008, η γαλλική προεδρία είχε προσφέρει διαπίστευση σε περίπου δέκα μπλόγκερ. «Το βασικό κριτήριο παραμένει η επαγγελματική δημοσιογραφική ταυτότητα» διευκρινίζει ο Φρανκ Λουβριέ, υπεύθυνος επικοινωνίας του Μεγάρου των Ηλυσίων. «Είμαι όμως υπέρ τού να ανοίξουμε τις πόρτες μας στους μπλόγκερ με τη μεγαλύτερη επιρροή.Σε αυτούς που έχουν μια νομιμότητα στο επάγγελμά τους και τα μπλογκ τους έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα» . Η γαλλική προεδρία έχει οργανώσει μια μονάδα παρακολούθησης των μπλογκ. Το Γραφείο Τύπου του γάλλου πρωθυπουργού, ωστόσο, περιορίζεται στο κριτήριο της επαγγελματικής δημοσιογραφικής ταυτότητας. «Για λόγους ασφαλείας» διευκρινίζει η υπεύθυνη, Μιριάμ Λεβί. Η άλλη δημοσιογραφία
Από την πλευρά του το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα διαπίστευσε μπλόγκερ στο συνέδριό του στη Ρεμς πέρυσι τον Νοέμβριο. Το γεγονός ότι η επαγγελματική δημοσιογραφία και τα μπλογκ αποτελούν σε μεγάλο βαθμό συγκοινωνούντα δοχεία ανατρέπει τις συνήθειες. «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που μπορεί να συγκριθεί με την εποχή της ελεύθερης ραδιοφωνίας» λέει ο Μπενουά Ραφαέλ, αρχισυντάκτης του δικτυακού τόπου LaΡost. «Τα μπλογκ επιτρέπουν την ανάδειξη νέων ταλέντων τα οποία στη συνέχεια μπορεί να εξελιχθούν σε εξαιρετικούς δημοσιογράφους» .

Ο Ερίκ Μαρκί, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Χορήγησης Επαγγελματικής Δημοσιογραφικής Ταυτότητας, είναι λιγότερο επιεικής. «Το να λέει κανείς συνεχώς ότι ο καθένας μπορεί να γίνει δημοσιογράφος υποτιμά αυτό το επάγγελμα και αποκρύπτει το γεγονός ότι η καλή ενημέρωση έχει κόστος.Στο κάτω κάτω δεν μιλάει κανείς για “πολίτες χειρουργούς”.O όρος “πολίτης” δεν χρησιμεύει παρά στο να κρύψει μια υποτίμηση της ενημέρωσης και μια αποσταθεροποίηση του επαγγέλματος.Εχουμε ήδη κατεβεί πολύ χαμηλά στα κριτήρια χορήγησης της δημοσιογραφικής ταυτότητας».

Συμπληρωματικός ρόλος
Ωστόσο οι περισσότεροι μπλόγκερ δεν θεωρούν εαυτούς δημοσιογράφους. Συχνά μάλιστα υιοθετούν- ρητά ή μη- κριτική στάση απέναντι στον Τύπο. «Ο ψηφιακός δημόσιος χώρος επιτελεί συμπληρωματικό ρόλο, είναι λοιπόν αρκετά λογικό να λειτουργεί αντιδραστικά ή διορθωτικά» εξηγεί ο Νικολά Βανμπρεμέερς ή Versac, συγγραφέας ενός πολιτικού μπλογκ από το 2003 ως το 2008. «Εγώ ο ίδιος δεν έχω επαγγελματική σχέση με την ενημέρωση.Εχω τη δική μου ιεράρχηση».

Αν περιοριστούμε στα στατιστικά στοιχεία, οι αριθμοί είναι με το μέρος των μπλογκ. Σύμφωνα με την Επιτροπή Χορήγησης Δημοσιογραφικών Ταυτοτήτων, στη Γαλλία έχουν χορηγηθεί 37.000 δημοσιογραφικές ταυτότητες, ενώ σύμφωνα με το Wikio τα μπλογκ ανέρχονται σε 60.000-70.000.

Το Βήμα – Le Monde

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων