Αρχείο για Νοέμβριος 29th, 2008

trip.jpgΣωτηρία… στους μαθητές εν μέσω οικονομικής κρίσης επιζητούν οι ξενοδόχοι της Ρόδου. Ειδικότερα επιδιώκουν να επιμηκυνθούν κατά δύο ημέρες οι πενθήμερες εκδρομές των μαθητών της Γ΄ λυκείου και να γίνουν επταήμερες ώστε να τονωθεί ο τουρισμός της περιοχής λόγω της οικονομικής ύφεσης και των προβλημάτων που δημιουργεί στην τουριστική κίνηση των νησιών. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χ. Κόκκινος έστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Παιδείας κ. Ευρ. Στυλιανίδη στην οποία τονίζει την ανάγκη αλλαγής της νομοθετικής ρύθμισης που αφορά τη διοργάνωση μαθητικών εκδρομών ζητώντας να διευρυνθεί ο σχετικός χρόνος κατά δύο ημέρες.

Είναι αλήθεια ότι με τέτοια μέτρα μπορεί να καταπολεμηθεί και άλλο ένα πρόβλημα, αυτό της υπογεννητικότητας της Ελλάδας.

Πόση αναρρωτική θα παίρνουν μετά οι έρμοι οι διδάσκοντες;

Comments 0 σχόλια »

afaia.jpgΣτην ανάδειξη της εξέλιξης της αρχαιολογικής φωτογραφίας στοχεύει η έκθεση «Η δημιουργική φωτογραφία στην αρχαιολογία» που εγκαινιάζεται στις 3 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη. Πρόκειται για 76 φωτογραφίες, όλες από την Ελλάδα, έντεκα φωτογράφων, Ελλήνων και ξένων, με τις παλαιότερες να χρονολογούνται στο 1853 και τις νεότερες στον 21ο αιώνα.
Oλες οι φωτογραφίες του 19ου αιώνα έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό τη δημιουργία τους από ανθρώπους που αναζήτησαν στη φωτογραφία την αντικειμενικότητα της απεικόνισης και την αναμφισβήτητη απόδειξη της παρουσίας τους στον συγκεκριμένο τόπο. Ηταν ο Σκωτσέζος Τζέιμς Ρόμπερτσον , ο Δημήτριος Κωνσταντίνου, ο Αμερικανός Γουίλιαμ Τζέιμς Στίλμαν, ο Πέτρος Μωραΐτης, ο Κωνσταντίνος Αθανασίου , ο Αυστριακός Αντον Σιλμπερχούμπερ … Ως μόνο καλλιτεχνικό εφόδιο στη φωτογράφιση μνημείων και αρχαιολογικών χώρων είχαν τη ζωγραφική αισθητική- παρά τα προβλήματα που παρουσίαζε αυτή όταν μεταφερόταν στη φωτογραφία.

Ελληνικές αρχαιότητες μέσα από τον φακό 11 φωτογράφων από τον 19ο αιώνα ως σήμερα στο Μουσείο Μπενάκη

Comments 0 σχόλια »

homework_by_silverdust19.jpgΤον τελευταίο καιρό ακούω όλο και περισσότερες γκρίνιες για το διάβασμα των παιδιών στο σπίτι. Εκτός από τις αθώες μαμάδες που έχουν μπλεχτεί με τα δεκαδικά αναπτύγματα και τα ακρωτήρια της Πελοπονήσου ακόμα και οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τους γόνους μας. Σε όλες τις φαμίλιες τα ίδια, γκρίνια, μίρλα, τσίτα κι ένα νευρικό σύστημα εκτοξευμένο στη στρατόσφαιρα. Οπως φαίνεται τα τέκνα μας δεν συμμερίζονται τις ανησυχίες μας για την πρόοδό τους και προτιμούν να μας αναθέτουν εν λευκώ τις εργασίες π.χ. της τεχνολογίας.

Διαβάζω ότι υπάρχει, ωστόσο, ένα σχολείο στη Βρετανία, το οποίο αποφάσισε να αντιμετωπίσει ριζικά το θέμα, καταργώντας τη μελέτη στο σπίτι. Το νέο σχολείο, το οποίο θα αριθμεί μελλοντικά 3.570 μαθητές και ονομάζεται Nottingham East Academy, με απόφαση του διευθυντή καταργεί τη μελέτη στο σπίτι, προσθέτοντας μία ακόμη ώρα διδασκαλίας στο ημερήσιο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της βρετανικής κυβέρνησης, οι ώρες μελέτης στις μεγαλύτερες τάξεις του γυμνασίου δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τις δυόμισι ώρες την ημέρα, όριο το οποίο δεν τηρείται σήμερα σχεδόν από κανέναν μαθητή ιδιωτικού ή δημόσιου σχολείου στη Βρετανία.

Ο Μπάρι Ντέι, ωστόσο, διευθυντής του νέου σχολείου, θεωρεί ότι οι ώρες αυτές είναι πραγματικά χαμένες ώρες, που θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο αποδοτικές για τους μαθητές οι οποίοι συχνά αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της άρνησής τους να μελετήσουν στο σπίτι.

Μία επιπλέον ώρα διδασκαλίας αρκεί, σύμφωνα με τον κ. Ντέι, να αντικαταστήσει τη μελέτη στο σπίτι, επιτρέποντας έτσι πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο στους μαθητές. «Πολλά σχολεία θεωρούν ότι η μελέτη στο σπίτι αναπτύσσει την ικανότητα του μαθητή να συγκεντρώνεται μόνος του και χωρίς βοήθεια. Εγώ θεωρώ ότι το μόνο που επιτυγχάνει είναι να αυξάνει τους οικογενειακούς καβγάδες, ενώ ο μαθητής μπορεί κάλλιστα να αναπτύξει την ικανότητα συγκέντρωσης και μελέτης και εντός της σχολικής αίθουσας», υπογραμμίζει ο κ. Ντέι.

Εσείς τι πιστεύετε;

Comments 1 σχόλιο »

age-of-brain.jpgΕπειδή η σελίδα είναι στα ιαπωνικά ακολουθήστε τις οδηγίες:

1. Πατήστε το Start

2. Μετά την αντίστροφη μέτρηση, εμφανίζονται κάποιοι αριθμοί στιγμιαία στην οθόνη σας. Θα πρέπει να τους θυμάστε και να τους τοποθετήσετε στη σειρά, επιλέγοντας πρώτα το μικρότερο και στη συνέχεια το μεγαλύτερο.

3. Στο τέλος το αποτέλεσμα που εμφανίζεται είναι η ηλικία του εγκεφάλου σας.

Άντε καλή τύχη: http://flashfabrica.com/f_learning/brain/brain.html

Αν τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά μπορείτε να τα διασταυρώσετε και σε αυτή τη σελίδα: www.mybraintrainer.com

Comments 0 σχόλια »

myebook.jpgΣτη διεύθυνση myebook μπορείτε να γίνετε οι εκδότες του εαυτού σας. Αν το καταπιεσμένο ταλέντο σας έχει αναχαιτιστεί από τους εκδοτικούς οίκους, θα διαπιστώσετε ότι στο διαδίκτυο όλα γίνονται πιο εύκολα. Μετά την απαραίτητη δημιουργία λογαριασμού μπορείτε είτε να διαλέξετε ένα έτοιμο πρότυπο, είτε να ξεκινήσετε με tabula rasa. Ακόμα κι αν θέλετε απλά να μοιραστείτε τις φωτογραφίες του γάμου σας ή να δημιουργήσετε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο για το νεογέννητό σας, θα δείτε από τα δημοσιευμένα παραδείγματα, ότι η εφαρμογή σας βοηθάει να μοιραστείτε τη χαρά σας.

Μπορείτε να ενημερώνετε την έκδοσή σας με νέες προσθήκες  και μόλις θεωρήσετε ότι ολοκληρώσατε το πόνημά σας είτε να το ενσωματώσετε στην ιστοσελίδα σας ή το blog σας, είτε να το στείλετε ως έχει στους φίλους και γνωστούς.

Comments 0 σχόλια »

Οι προσπάθειες φίμωσης των χρηστών του Ιντερνετ καθώς και παραβίασης του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων αυξάνονται σε όλο τον κόσμο και όπως λένε οι ειδικοί η κατάσταση θα επιδεινωθεί καθώς διαρκώς αυξάνονται οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν συστηματικά το διαδίκτυο.

Οι αμερικανικοί εταιρικοί κολοσσοί του διαδικτύου, Google, Microsoft και Yahoo ανακοίνωσαν από κοινού ένα νέο «κώδικα συμπεριφοράς» που στοχεύει στη διασφάλιση της ελευθερίας έκφρασης των χρηστών του διαδικτύου όταν αυτοί αποτελούν στόχο ανελεύθερων καθεστώτων όπως είναι παραδείγματος χάρη της Κίνας, κάποιων κρατών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, όπως και αλλού. Η «Πρωτοβουλία για το Παγκόσμιο Δίκτυο» στην οποία συμμετέχουν ιντερνετικές εταιρείες, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακαδημαϊκοί και επενδυτές πρόκειται να διασφαλίσει ότι οι εταιρείες τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών στο διαδίκτυο περιφρουρούν κατά τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την ελευθερία έκφρασης και το δικαίωμα απορρήτου των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του διαδικτύου.

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων