Αρχείο για 5 Νοεμβρίου, 2008

pi.jpgΜου σηκώνεται το φρύδι ολοένα και πιο συχνά τελευταία. Μαθαίνω ότι το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την αγορά επιπρόσθετου εκπαιδευτικού λογισμικού. Ομως είναι κοινό μυστικό ότι τα ήδη υπάρχοντα λογισμικά που προέκυψαν από προηγούμενες δράσεις δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στη σχολική πράξη.  Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου πρόκειται να δημιουργηθεί ακόμα ένα μητρώο Επιμορφωτών-ΤΠΕ, να μοιραστούν τα νέα λογισμικά σε όλα τα σχολεία της επικράτειας και να πραγματοποιηθεί επιμόρφωση εκπαιδευτικών στην παιδαγωγική αξιοποίησή τους. Όλα αυτά θα πρέπει να υλοποιηθούν μέσα σε τρεις μήνες! Αξίζει να σημειωθεί ότι τα λογισμικά που ήδη έχουν επιλεγεί (Επιστολή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης / 29-8-2008) από αυτόν τον διαγωνισμό, εκτός του ότι ορισμένα είναι της περασμένης δεκαετίας, δε δημιουργήθηκαν με σκοπό να εξυπηρετήσουν τη διδασκαλία στο σχολείο.

Comments 2 σχόλια »

anger_by_gothou.jpgΣτα fora της επιμόρφωσης είχαμε κάτι αψιμαχίες με ένα συνάδελφο. Πληροφορηθήκαμε οι επιμορφωτές ότι δεν πρόκειται να πληρωθούμε ούτε σε τρία τέρμινα για την επιμόρφωση β΄επιπέδου. Ο συνάδελφος είχε κάνει ένα κάλεσμα πριν λίγο καιρό για συλλογικές δράσεις και ενοχλήθηκε όταν το forum ζωντάνεψε για το χρηματικό θέμα. Έγραψε μάλιστα:
“Νωρίς το θυμηθήκατε. Όταν κάποιοι φωνάζαμε για στοιχειώδεις συλλογικές δράσεις κάποιοι ειρωνεύονταν. Τώρα όμως που πρόκειται για την τσέπη μας…”

Λοιπόν κάτι που με ενοχλεί τα μάλα είναι η ισοπέδωση. Πιστεύει άραγε κανείς ότι πληρώνεται αυτό που κάνουν μερικοί συνάδελφοι- μετρημένοι στα δάχτυλα – φτιάχνοντας ιστοσελίδες, blogs, σενάρια, διαθέτοντας τη δουλειά τους χωρίς ανταλλάγματα στο διαδίκτυο; 

Δεν είναι η τσέπη φίλε μου. Η κοροιδία είναι που μας ενοχλεί και η ανικανότητα.

Comments 1 σχόλιο »

voting.jpgΓια τις ανάγκες της υπηρεσίας… Σήμερα κλείσαμε τα σχολεία για να ψηφίσουμε. Όπως μου είπαν στο σχολείο μου για να έχουμε τον άνθρωπό μας στο ΠΥΣΔΕ. Όταν απόρησα για την αναγκαιότητα της αργίας με κοίταξαν περίεργα. Κάποιου του χαρίζανε γάιδαρο… Βλέπω όμως ότι και η sine -επιμορφωμένη πλέον- έχει ανάλογες απορίες. Προσωπικά αρνήθηκα να πάρω την υποχρεωτική άδεια και πήγα σχολείο. Ήρθαν δύο παιδιά. Πήγα και στην ψηφοφορία. Εδώ οι άλλοι εκλέγαν πλανητάρχη και αργία δεν είχαν. Σε ένα διάλειμμα πετάγονταν και ψήφιζαν.

Φαίνεται τις ουρές της Αμερικής εζήλωσαν και οι δικοί μας. Στις εννέα η ώρα που άνοιγαν οι κάλπες είχε μία αξιοσέβαστη ουρά που φιδογύριζε. Κάποιοι θα κάθονταν τουλάχιστον τρία τέταρτα της ώρας για να πάρουν το χαρτί της άδειας. Κάποιοι προσπαθούσαν να επηρεάσουν τους αναποφάσιστους ακόμα και στην ουρά. Κάποιοι – αρκετοί- έβριζαν. Βιάζονταν να ξεμπερδεύουν με το τυπικό, έχουμε και δουλειές…

Comments 0 σχόλια »

 wordseye.jpg

Κάτι σαν το λυχνάρι του Αλαντίν. Μετά την απαραίτητη δημιουργία λογαριασμού (δωρεάν) περιγράφετε μία σκηνή χρησιμοποιώντας τα Αγγλικά σας.  Μόλις πατήσετε το submit το πρόγραμμα μετατρέπει το κείμενο σας σε ένα τρισδιάστατο σκηνικό!

www.wordseye.com

Comments 0 σχόλια »

stop_electing_idiots_sign_by_noveoko.jpgΝικητής στην προεκλογική περίοδο Ηνωμένες Πολιτείες αναδείχθηκε το Ίντερνετ. Αναλυτές σημειώνουν ότι η φετινή προεκλογική αναμέτρηση μεταξύ των δύο υποψηφίων θα μείνει στην ιστορία, κυρίως γιατί άλλαξε τους κανόνες. Άλλαξε οριστικά τον τρόπο με τον οποίο οι υποψήφιοι κερδίζουν ψηφοφόρους, προσελκύουν χρηματοδότες, οργανώνουν τους υποστηρικτές τους, διαχειρίζονται τη σχέση τους με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, επηρεάζουν την κοινή γνώμη, αντεπεξέρχονται σε πολιτικές επιθέσεις.

Η προεκλογική εκστρατεία στις Ηνωμένες Πολιτείες διεξήχθη για πρώτη φορά κυρίως στις λεωφόρους του κυβερνοχώρου και ο πολιτικός διάλογος μεταξύ υποψηφίων και υποστηρικτών των δύο υποψηφίων διεξήχθη επίσης μέσω των blogs, ενός μέσου επικοινωνίας που δεν υπήρχε πριν από τέσσερα χρόνια.

Άρθρο της Λαμπρινής Σταμάτη στα ΝΕΑ

Comments 0 σχόλια »

elgin.jpgΛεηλατημένοι εθνικοί θησαυροί από την καταστροφή των θερινών αυτοκρατορικών ανακτόρων, κατά τον δεύτερο πόλεμο του οπίου -με ευθύνη και του Βρετανού απεσταλμένου λόρδου Ελγιν- είναι, κατά τους Κινέζους, τα ορειχάλκινα γλυπτά, τα οποία περιλαμβάνονται στη συλλογή τέχνης του Υβ Σεν Λοράν και θα δημοπρατηθούν από τον οίκο Κρίστις. Ο διεθνούς φήμης οίκος δημοπρασιών διατείνεται ότι διαθέτει νόμιμους τίτλους κυριότητας.

Κινεζική οργή για τα λεηλατημένα του Ελγιν_άρθρο στην Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων