Αρχείο για 18 Νοεμβρίου, 2008

pi.jpg Τα νέα έρχονται από εξωτερική συνεργάτρια της στήλης, σεμιναριαζόμενη καθ΄έξιν, που επιμένει μετά τη δοκιμασία της πιστοποίησης Β επιπέδου σε νέα επιμόρφωση για τα λογισμικά του γυμνασίου.

Η νέα επιμόρφωση για την οποία μιλάμε είναι το έργο «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για τη Βέλτιστη Αξιοποίηση
των ΤΠΕ και των Εκπαιδευτικών Λογισμικών»
που προκήρυξε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Πρόκειται για ταχύρρυθμο σεμινάριο 7 ημερών, του οποίου οι δύο τελευταίες ημέρες είναι αφιερωμένες σε συγγραφή σεναρίων ενώ θα υπάρξει πιστοποίηση με αυτοματοποιημένο σύστημα.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο του προγράμματος.

Comments 1 σχόλιο »

Κατευθείαν από εργαστήρια του MIT Media Lab μας έρχεται το g-speak. Αν θυμάστε το περιβάλλον διεπαφής του Minority report, τότε θα δείτε ότι δεν χρειάζεται να ζηλεύετε πια τον Τομ Κρούζ. Ένας νέος τρόπος διάδρασης με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή στις οθόνες σας.

Περισσότερα στο http://oblong.com

Comments 0 σχόλια »

tv_by_ruvsk.jpgΟι άνθρωποι που είναι δυστυχισμένοι, βλέπουν κατά μέσο όρο 30% περισσότερη τηλεόραση σε σχέση με τους ευτυχισμένους, σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου του Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Η έρευνα, που βασίζεται σε στατιστικές από περίπου 30.000 αμερικανούς ενήλικους πολίτες κατά την περίοδο 1975-2006, δείχνει ότι οι πιο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι βλέπουν 19 ώρες τηλεόραση την εβδομάδα έναντι 25 ωρών που βλέπουν όσοι νιώθουν λίγο-πολύ δυστυχισμένοι.

Το συμπέρασμα αυτό μάλιστα ισχύει ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου, ύψους εισοδήματος, ηλικίας ή οικογενειακής κατάστασης.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η σχέση τηλεόρασης – ψυχολογικής κατάστασης είναι σαφής, όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν η δυστυχία οδηγεί σε περισσότερη παρακολούθηση τηλεόρασης ή αν, αντίστροφα, οι περισσότερες ώρες τηλεόρασης κάνουν κάποιον πιο δυστυχισμένο.

Για να διευκρινισθεί αυτό, όπως είπαν, χρειάζονται περαιτέρω έρευνες.

Κι αυτοί που κατσικώνονται στο διαδίκτυο; τι λέτε είναι σε καλύτερη ή χειρότερη μοίρα;

Comments 0 σχόλια »

bebo.jpgΜας ακούει κανείς εκεί έξω; Υπάρχει εξωγήινη ζωή με νοημοσύνη για να σκοτώσει τη διαπλανητική μας μοναξιά; Απαντήσεις σε μερικές από τις πλέον συγκλονιστικές απορίες της ανθρωπότητας ελπίζουν να λάβουν εκατομμύρια χρήστες της κοινωνικής ιστοσελίδας Bebo, οι οποίοι συμμετείχαν σε εκστρατεία για την προσέγγιση των μυστηρίων του Διαστήματος.

Στο “στόχαστρο” τέθηκε ένας πλανήτης που απέχει 20 έτη φωτός από τη Γη και ενδεχομένως κρύβει στο έδαφός του εξωγήινα νοήμονα πλάσματα, καθώς κρίθηκε ικανός να υποστηρίξει ζωή. Περίπου 501 φωτογραφίες, σχέδια και γραπτά σήματα μεταδόθηκαν με το εν λόγω ουκρανικό ραδιοτηλεσκόπιο, που χρησιμοποιείται συνήθως για τον εντοπισμό αστεροειδών. Οι ενδιαφερόμενοι, όμως, πρέπει να έχουν μεγάλη υπομονή και καλή υγεία.

Οποιαδήποτε απάντηση στα μηνύματα -προϊόντα ενός διαγωνισμού στην ιστοσελίδα Bebo- θα μπορούσε να καθυστερήσει ακόμη και για 40 χρόνια. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, με τίτλο “Μήνυμα από τη Γη”, προσκλήθηκαν 12 εκατομμύρια χρήστες του Bebo απ’ όλον τον κόσμο να προτείνουν επιστολές που θα ήθελαν να φθάσουν σε χέρια εξωγήινων. Τα θέματα που προτάθηκαν ποικίλλουν και σχετίζονται με το περιβάλλον, την πολιτική ή την παγκόσμια ειρήνη, τις οικογενειακές σχέσεις και το πρώτο φιλί του αποστολέα… Συνέχεια »

Comments 0 σχόλια »

To μέλλον της αναζήτησης βιβλίων στο Google αλλάζει. Επειτα από τριετή διαμάχη, μια ιστορικής σημασίας συμφωνία υπεγράφη ανάμεσα στην εταιρία Google και τους Αμερικανούς συγγραφείς και εκδότες, η οποία σύντομα θα αλλάξει το τοπίο στο χώρο της ψηφιοποίησης των έργων λόγου και θα δώσει τη δυνατότητα online πρόσβασης σε εκατομμύρια βιβλία. Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες. Μέσα σε ένα πολύ ορατό χρονικό διάστημα ο απλός χρήστης θα μπορεί να ανοίγει το laptop και να διαβάζει είτε ένα βιβλίο για την ιστορία του? τσαγιού είτε ένα χειρόγραφο για τη ζωή του Ερασμου! Και ένα από τα ερωτήματα είναι κατά πόσο θα μπορεί να διαβάσει και ένα βιβλίο για τη ζωή του Πλάτωνα στα ελληνικά.

Άρθρο της Ελπίδας Πασαμιχάλη στον Ελεύθερο Τύπο

http://books.google.com/googlebooks/library.html

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων