Αρχείο για Νοέμβριος 6th, 2008

bn_facebook-logo.jpgΝα σκεφτόμαστε σαν σοφοί αλλά να επικοινωνούμε στη γλώσσα των απλών ανθρώπων μάς προέτρεπε ο William Butler Yeats, ο Ιρλανδός ποιητής και δραματουργός, κάπου στον προηγούμενο αιώνα, χωρίς να γνωρίζει και ο ίδιος φυσικά ότι μια εκατονταετία αργότερα τα λόγια του θα αποδεικνύονταν απίστευτα επίκαιρα.Στην εποχή του παγκόσμιου ιστού και της κοινωνικής δικτύωσης, οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί -τουτέστιν να σκεφτόμαστε σαν σοφοί- και να μη δίνουμε τα προσωπικά μας στοιχεία με άνεση και χωρίς ιδιαίτερη σκέψη. Από την άλλη πλευρά όμως, δεν μπορούμε να αποφύγουμε και τα διάφορα sites τύπου Facebook και Bebo γιατί απλούστατα εκεί συχνάζουν οι πάντες. Συνεπώς, εάν θέλουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα των ανθρώπων της εποχής μας, πρέπει να περάσουμε μια βόλτα και να… καταθέσουμε το προφίλ μας σε κάποια από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης που συνωστίζονται στις λεωφόρους του Web. Πάντοτε με τη δέουσα προσοχή και φειδώ (και ολίγη αιδώς δεν θα έβλαπτε φυσικά).

Εάν επισκεφτούμε το Facebook, θα βρούμε άλλους 410.000 συμπολίτες μας διάφορων ηλικιών (όταν πέρυσι υπολογίζονταν σε 120.000), οι οποίοι σχεδόν εγκατέλειψαν το e-mail ως τρόπο επικοινωνίας και επικέντρωσαν την προσοχή τους στα sites κοινωνικής δικτύωσης. Γιατί οι ιστοσελίδες αυτές έχουν αρχίσει να παίρνουν τα ηνία στο χώρο της επικοινωνίας γενικότερα. «Πιστεύαμε κάποτε ότι η επανάσταση όσον αφορά στην επικοινωνία μας θα περιοριζόταν στο e-mail. Συνέχεια »

Comments 0 σχόλια »

oikotopos.jpg

Ο Οικοτόπος είναι ένα εξαιρετικό project που έχει δημιουργηθεί από πολίτες, στο οποίο καταγράφουν σε χάρτη τα σημεία οικολογικής καταστροφής (ή απλώς προβλημάτων) ανά την Ελλάδα.

Οι υπεύθυνοι του έργου σημειώνουν επάνω στο χάρτη τα σημεία ενδιαφέροντος μέσα από τις ειδήσεις που δημοσιεύονται σε Μέσα Ενημέρωσης, σε blogs, και άλλες πληροφορίες. Όμως ο χάρτης γεμίζει με πληροφορίες και από άλλους πολίτες. Μπορεί ο καθένας να ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το φυσικό περιβάλλον του χώρου του, συμπληρώνοντας απλώς μερικά πεδία με πληροφορίες.

Comments 0 σχόλια »

italy-reform.jpgΜήπως τότε να ασχοληθεί λίγο και με εμάς; Στις μαχητικές διαδηλώσεις των μαθητών και των δασκάλων που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην Ιταλία για τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις- υπήρχαν μερικά πανό διαφορετικά από τα άλλα. Το ένα έγραφε: «Φόρτσα Ομπάμα», μια κάπως ιερόσυλη παραλλαγή του τίτλου που έφερε παλιότερα ο δεξιός κυβερνητικός συνασπισμός. Το άλλο ήταν πιο συναισθηματικό: «Ομπάμα, μας κάνεις να ονειρευόμαστε».

Protests over Italy school reform – Τα νέα από το BBC

Comments 0 σχόλια »

Βλέποντας τόσους αφροαμερικανούς να δακρύζουν στο άκουσμα της νίκης του Ομπάμα και ακούγοντας τον κινητήριο λόγο του δεν μπόρεσα παρά να θυμηθώ το λόγο του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ:¨Έχω ένα όνειρο». Ημερομηνία 28 Αυγούστου 1963.

Πολλά χαμόγελα χθες, πολλές ελπίδες. Ελπίζουμε να μη διαψευστούν.

Αν έχετε το κουράγιο ο πλήρης λόγος του Ομπάμα από τη σελίδα του BBC.

Δείτε το πάθος και το όραμα που προβάλλει ο Ομπάμα και συγκρίνετέ το με το τι νιώθουν οι περισσότεροι Ελληνες πολίτες απέναντι στους πολιτικούς μας. Προσωπικώς δεν βλέπω ρεύμα για κανέναν στις επόμενες εκλογές, αλλά και κανένα όραμα ή δυνατότητα έμπνευσης από οιονδήποτε ενεργό πολιτικό. Και μια χώρα με ένα κλειστό πολιτικό σύστημα, που δεν ονειρεύεται και δεν πιστεύει σε τίποτα είναι ?από πολιτική σκοπιά? «κλινικώς νεκρή».

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων