Αρχείο για Νοέμβριος 4th, 2008

 

Διαβάζω ότι οι Στέρεο Νόβα, ο Κωνσταντίνος Βήτα και ο Μιχάλης Δέλτα μετά από δέκα χρόνια ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους. Οι παλιές αγάπες τελικά δεν ξεχνιούνται ποτέ. Από τα μουντά «Προάστια» μέχρι το συγκινητικό «Εξώστη» και από το λεωφορείο της «Νέας Ζωής 705» μέχρι το «Μέτρημα από το μηδέν ως το άπειρο» στις «3.000 Μέρες», οι Στέρεο Νόβα εξέφρασαν τη γενιά των ?90s που άρχιζε πρώτη να νιώθει τα χαστούκια της επονομαζόμενης «νέας τάξης πραγμάτων».  Πάνω από τα επαναλαμβανόμενα ρυθμικά μοτίβα, οι στίχοι του Κωνσταντίνου Βήτα ήταν συγκαλυμμένα πολιτικά μανιφέστα για τη δύναμη της εξουσίας, τις ανισότητες και τους «απόβλητους». «Στα σκουπίδια βρίσκουν τα σκυλιά φαγητό, τις περιοχές αυτές τις προστατεύει ο Θεός. Οπως τους άνεργους, τους άστεγους και αυτούς που ζουν στο μέλλον, σ’αυτούς που αγαπούν και πιστεύουν φιλιά στέλνω», απήγγειλε στα «Ηλίθια Αστεία».

Comments 0 σχόλια »

blog-trends-topic.jpgBγήκε στον διαδικτυακό «αέρα» μια νέα προσπάθεια μέτρησης και ταξινόμησης των ελληνικών blogs. Το Top Greek Blogs χρησιμοποιεί (αρχικά) τις μετρήσεις της Alexa για να βγει ένα συμπέρασμα για την ελληνική μπλογκόσφαιρα.Η λογική όμως της Alexa είναι λίγο πολύ σαν της AGB με αρκετά κενά και πολλά μη έγκυρα αποτελέσματα.

Μόνο τάσεις μπορούμε άρα να εξάγουμε. Αυτό που παρατηρείται λοιπόν είναι ότι κυριαρχούν τα ειδησεογραφικά-πολιτικού-σχολιασμού της επικαιρότητας blog.

Στις θέσεις  3 και 4 συναντάμε δύο blogs που έχουν ως θεματολογία τους τις νέες τεχνολογίες και τα gadgets.

Αξιοσημείωτη η ύπαρξη αρκετών προσωπικών blogs από συγγραφείς που δεν διστάζουν οι περισσότεροι να εκτεθούν επώνυμα.
Συναντάμε επίσης δύο blogs με οικολογικά θέματα ενώ εντύπωση προκαλεί η παρουσία δύο ιστολογίων με θέμα τους την εξωτερική πολιτική, τις διεθνείς σχέσεις, την άμυνα και την διπλωματία.

Comments 0 σχόλια »

girl_geek_dinner.gifΤα Girl Geek Dinners ξεκίνησαν το 2005, στο Λονδίνο, όταν μία geek, η Sarah Blow ανακάλυψε ότι ήταν η μοναδική γυναίκα σε μία εκδήλωση τεχνολογίας.

Και έτσι, αποφάσισε να κάνει κάτι για να αλλάξει τα δεδομένα. Ήρθε σε επαφή με γνωστούς bloggers, που τη βοήθησαν να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει άλλες γυναίκες σε θέματα τεχνολογίας και Internet στα πλαίσια ενός «ανεπίσημου» γεύματος. Το πρώτο GGD έγινε στο Λονδίνο, μετά σε άλλες περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας, μετά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και σιγά-σιγά σε όλο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, τα GGD μετρούν λίγους μήνες ζωής, αλλά έχουν αγκαλιαστεί θερμά από το κοινό.

Στα GGD οι παρευρισκόμενοι μπορούν να μάθουν, να επικοινωνήσουν, να διαφωνήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες.

Ως επί το πλείστον οι παρευρισκόμενοι είναι γυναίκες, καθώς η είσοδος επιτρέπεται στους άνδρες, μόνο εάν συνοδεύονται από γυναίκα.

Περισσότερα www.ggd.gr

Comments 0 σχόλια »

bn_facebook-logo.jpg «Η καινοτομία του facebook είναι ότι συνέδεσε το ονοματεπώνυμο με την επικοινωνία. Δεν χρειάζεται να ξέρεις το email του Μητσοτάκη, του Ανδρουλάκη ή του τάδε πολιτικού. Μπαίνεις στo facebook και αναζητείς το όνομα, τσουπ το βρήκες, στέλνεις μήνυμα. Όχι απρόσωπο e-mail, αλλά προσωπικό μηνυματάκι με τη φωτογραφία σου, σαν να τον έχεις δίπλα σου και να του μιλάς. Το facebook είναι το πρώτο κοινωνικό δίκτυο: είναι τρόπος να βρεις δουλειά, να βρεις το ταίρι σου, τους παλιούς σου συμμαθητές, φίλους από το πανεπιστήμιο και να διοργανώσεις συναντήσεις παλιών συμμαθητών», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Ν. Βασιλάκος, πρόεδρος των Ελλήνων χρηστών του Ίντερνετ.

Ειδικά για τους επωνύμους, το facebook προσφέρει μια καλή και ανέξοδη ευκαιρία: δεν χρειάζεται να στέλνουν δελτία Τύπου με το τι κάνουν. Μπορούν να ενημερώνουν τη σελίδα τους στο facebook και από ΄κεί όλοι οι χρήστες μαθαίνουν πού είναι και τι κάνουν.

Τώρα ποιος καίγεται για το τι κάνουν -ειδικά αυτές τις ημέρες- οι πολιτικοί μας;

Ρεπορτάζ της Μαρίας Λίλα στα ΝΕΑ

H terra στο φατσοβιβλίο

Comments 0 σχόλια »

opencoffee-logo.jpg Σήμερα Τρίτη 4 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το 16ο Open Coffee Athens, στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Μεταξύ των ομιλητών, θα είναι ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου, που θα παρουσιάσει την Τηλεόραση χωρίς Σύνορα, ο Παναγιώτης Βρυώνης καθώς και φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας, που θα παρουσιάσουν την υπηρεσία Φοίνικας σχετικά με τη διαχείριση απορριμμάτων. Όπως πάντα, η προσέλευση ξεκινά στις 18:00 και οι ομιλίες-παρουσιάσεις στις 19:00. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στο Open Coffee.

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων