Αρχείο για 16 Νοεμβρίου, 2008

star_trek.jpgΑν παρακολουθούσατε το «Star Trek», τoν Μακ Γκάιβερ, ή τα «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» τότε έχουμε καλά νέα. Πολλές κινηματογραφικές ταινίες τής Metro-Goldwyn-Mayer ξανάρχονται στη μικρή οθόνη – όχι της τηλεόρασης αυτή τη φορά, αλλά του υπολογιστή – ύστερα από συμφωνία του YouTube με μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα και τα στούντιο του Χόλιγουντ. Αρχικά θα είναι διαθέσιμα μόνο για το αμερικανικό κοινό αλλά, όπως εκτιμούν πολλοί, σύντομα η προβολή τους θα είναι δυνατή και στην Ευρώπη καθώς οι παραγωγοί τους ξεπερνούν τους αρχικούς δισταγμούς για τη διανομή τους μέσω του Διαδικτύου. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η ανακοίνωση του YouTube ότι κατά την προβολή τους θα συνοδεύονται από διαφημίσεις, υιοθετώντας το τηλεοπτικό μοντέλο αποκόμισης εσόδων, αλλά και η διαπίστωση των μεγάλων δικτύων των ΗΠΑ ότι ο χρόνος που αφιερώνουν οι θεατές στο YouTube σε μεγάλο βαθμό αφαιρείται από τον χρόνο που αφιέρωναν για την παρακολούθηση τηλεοπτικού προγράμματος. Αντίστοιχο ιντερνετικό «κανάλι» έχουν δημιουργήσει η News Corp. του Ρούπερτ Μέρντοκ και η NBC-Universal.

Αντε και στα X-files…

Comments 0 σχόλια »

blue-monster.jpg
Η Microsoft διοργανώνει το «πρώτο ζωντανό συνέδριο στο Διαδίκτυο, για το Διαδίκτυο» κατευθείαν στην οθόνη του υπολογιστή σας, με την επωνυμία VORT-ΕΧ 08. Αρκεί να εγγραφεί κανείς στη διαδικτυακή διεύθυνση www.vort-ex.com για να συμμετάσχει την Τρίτη και την Τετάρτη, μεταξύ των ωρών 15.00-19.00, σε μια παγκόσμια συζήτηση για τις προοπτικές μετεξέλιξης αυτού του μοναδικού φαινομένου πανανθρώπινης επικοινωνίας. Βεβαίως, το γεγονός ότι διοργανώτρια είναι η συγκεκριμένη εταιρεία προδιαθέτει ότι οι εισηγήσεις των ομιλητών θα προβάλουν τη δική της οπτική, αλλά σίγουρα τα chatrooms των συμμετεχόντων θα «πάρουν φωτιά».

Το πλήρες πρόγραμμα των ομιλιών βρίσκεται στη διεύθυνση www.microsoft.com/vort-ex/agenda.aspx/. Από τις 20 Νοεμβρίου, το υλικό του συνεδρίου θα παραμείνει online, για να το παρακολουθήσει ή κατεβάσει κανείς κατά βούληση. Στις 18 Νοεμβρίου, εν τω μεταξύ, στο Bar Nixon του Κεραμεικού θα διεξαχθεί μια βραδιά «μη ψηφιακής» συζήτησης για το Web 2.0, κρίνοντας τα όσα θα έχουν διαμειφθεί στο διαδικτυακό συνέδριο.

Comments 0 σχόλια »

Αν ξαφνικά δείτε να περνάει από δίπλα σας κάποιος ντυμένος με κίτρινα ρούχα και περίεργα γυαλιά και λίγο μετά δείτε κάποιους ντυμένους με άσπρα σεντόνια να τρέχουν κοιτώντας τα κινητά τους τηλέφωνα, μην τρομάξετε. Απλώς ορισμένοι αποφάσισαν να μεταφέρουν το PacMan από τον ηλεκτρονικό κόσμο στον πραγματικό… Τα παιχνίδια πόλης κυριεύουν τους δρόμους.

Οπως φαίνεται πολλοί άνθρωποι που αγαπούν τα παιχνίδια εγκαταλείπουν τα σαλόνια και τις κονσόλες (Playstation, Xbox, κτλ.) και βγαίνουν στους δρόμους των μεγαλουπόλεων, συμμετέχοντας σε διάφορα παιχνίδια στα οποία παίρνουν μέρος εκατοντάδες ή και χιλιάδες άλλοι κάτοικοι των πόλεων. Χιλιάδες άνθρωποι στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, στην Κίνα και στην Ιαπωνία παίζουν ομαδικά παιχνίδια μέσα στις πόλεις χρησιμοποιώντας τα νέα τηλεπικοινωνιακά συστήματα. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι συμμετέχουν σε παιχνίδια ­ όπως το παιχνίδι του θησαυρού κ.ά. ­, στα οποία χρησιμοποιούνται συστήματα δορυφορικού εντοπισμού (GPS), ψηφιακές κάμερες και κινητά τηλέφωνα, όπου οδηγίες και πληροφορίες για την εξέλιξη των παιχνιδιών δίνονται κυρίως μέσω γραπτών μηνυμάτων.

Άρθρο στο Βήμα της Κυριακής

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων