Αρχείο για 26 Νοεμβρίου, 2008

girl_geek_dinner.gif Μπορεί να μετρά λίγους μόνους ζωής, αλλά έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητό από το γυναικείο και όχι μόνο, κοινό. Ο λόγος για το Girl Geek Dinners, ή αλλιώς GGD, που την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου θα διοργανωθεί για τέταρτη φορά στην Αθήνα.Το 4ο Girl Geek Dinners υποδέχεται τη Μαριάντζελα Λέστου η οποία θα μας μιλήσει για το πώς χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, μετέτρεψε τις νεανικές της φιλοδοξίες και προβληματισμούς στο look4studies.com, ένα site, που έγινε πολύ γρήγορα σημείο αναφοράς για όλους τους νέους ανθρώπους, που αναζητούν πληροφορίες για τις σπουδές τους.

Εκτός όμως από ομιλίες, το GGD περιλαμβάνει κλήρωση δώρων, “networking”, φαγητό και ποτό.

Οι συμμετέχοντες είναι κατά βάση γυναίκες αλλά και άντρες, που καλό θα είναι να συνοδεύονται από κάποια γυναίκα γιατί στόχος του GGD είναι το networking γυναικών, η ενημέρωσή τους για τις νέες τεχνολογίες, τις καινοτομίες, το Internet και η διάδοση νέων, φρέσκων ιδεών.

http://ggd.gr/

Comments 0 σχόλια »

google-searchwiki-is-here-will-you-use-search-wiki.jpgΜε την ελπίδα να δώσει στην μηχανή αναζήτησής της μια πιο προσωπική χροιά, η εταιρεία επιτρέπει στους χρήστες να ανακατατάσσει τα αποτελέσματα ώστε οι αγαπημένες ιστοσελίδες του κάθε χρήστη να εμφανίζονται στην κορυφή ενώ οι μη επιθυμητοί προορισμοί απορρίπτονται για τις επόμενες φορές που γίνεται η ίδια αναζήτηση.

Αφού έχεις κάνει καταχώρηση εγγραφής στην Google, όταν κάνει μια αναζήτηση θα λάβεις τα αποτελέσματα με μια σειρά από πλήκτρα κάτω από τους συνδέσμους. Επιλέγοντας το βέλος που δείχνει προς τα πάνω, μεταφέρεις ένα αποτέλεσμα ψηλότερα στην σελίδα αποτελεσμάτων. Πατώντας πάνω στο «X», θα διαγράψεις τον σύνδεσμο ώστε την επόμενη φορά να μην εμφανιστεί στην ίδια αναζήτηση.

Οι χρήστες επίσης θα έχουν την δυνατότητα να ανοίξουν ένα παράθυρο για να παραθέτουν σημειώσεις για διάφορα sites και οι οποίες θα μπορούν να αναγνωστούν κάποια άλλη φορά. Τα σχόλια επίσης θα μοιράζονται με άλλους που έχουν εγγραφεί και επιλέγουν το σύνδεσμο : «Δες όλες τις σημειώσεις για το συγκεκριμένο SearchWiki».

Comments 0 σχόλια »

e-cart.jpgΤα ΝΕΑ δημοσίευσαν ένα δεκάλογο για τις αγορές μέσω e-shopping. Μια που έρχονται γιορτές αρκετοί bloggers  μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους για τις αγορές μέσω διαδικτύου.

Αν αγοράσετε κάτι εκτός Ε.Ε. να έχετε υπόψη σας ότι θα μπλέξετε με εκτελωνισμούς. Έχετε δηλαδή καλές πιθανότητες να έχουν εγκαταλείψει τη γη οι καλικάντζαροι και δώρο να μην έχετε πιάσει στα χέρια σας. Το όριο  για να περάσει κάτι “ελεύθερα” απ’ το τελωνείο είναι 30?.

Προτιμήστε  υπηρεσίες ταχυδρομείου [ USPS for US ] και όχι κούριερ καθώς εκεί και να μπουν δασμοί στο δέμα σας, θα γίνουν μέσω της υπηρεσίας των ΕΛΤΑ που δασμολογούν σωστά και δεν θα κληθείτε στο τελωνείο να χάσετε τη μέρα σας με την πάντα επινοητική ελληνική γραφειοκρατία.

Comments 0 σχόλια »

alaskan.jpgΣίγουρα θα έχετε πετύχει στην τηλεόραση μία ολιγόλεπτη περιήγηση με κάμερες από όλα τα μέρη του κόσμου. Αυτό το διάλειμμα από τον καταιγισμό των κακών ειδήσεων το βρίσκω πολύ χαλαρωτικό. Για αυτό και ενθουσιάστηκα όταν είδα ότι υπάρχει αντίστοιχη εφαρμογή στο ipod για να συνδέεσαι με webcams. Για τους πολίτες του διαδικτύου τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Μία επίσκεψη στο www.earthcam.com θα σας χαρίσει στιγμές χαλάρωσης. Δείτε το τοπ-10. Οι σκύλοι έχουν πάρει κεφάλι…

Comments 0 σχόλια »

ritsos.jpgΕίχαν ακουστεί πολλά και ενδιαφέροντα για να ξεχαστούν. Οι πολύπλευρες πτυχές της ποιητικής του Γιάννη Ρίτσου αλλά και η θέαση του κόσμου, σύγχρονου και αρχαίου, μέσα από το έργο του, που είχαν αναδειχτεί στο συνέδριο που είχε οργανώσει το Μουσείο Μπενάκη τον Σεπτέμβριο του 2005 με θέμα “Ο ποιητής και ο πολίτης Γιάννης Ρίτσος”, θα ήταν πραγματικά κρίμα να αποκλειστούν όχι μόνο από τον μελετητή αλλά από τον έμπειρο αναγνώστη του.

Η έκδοση των Πρακτικών του Συνεδρίου αυτού (Κέδρος) σε έναν καλαίσθητο τόμο, την επιμέλεια του οποίου υπογράφουν η Αικατερίνη Μακρυνικόλα και ο Στρατής Μπουρνάζος, έρχεται να προστεθεί στα αποτυπώματα της πρόσληψης του έργου του υπό το φως των νέων προβληματισμών έτσι όπως κατατέθηκαν στο συνέδριο από τους Έλληνες και ξένους μελετητές του έργου του ποιητή.

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων