Αρχείο για Νοέμβριος 17th, 2008

tubechop.jpgΜια που ασχολούμαστε με τα βίντεο, άλλη μία ενδιαφέρουσα εφαρμογή είναι αυτή του TubeChop. Η συγκεκριμένη εφαρμογή σας επιτρέπει να ανεβάσετε στο blog σας ένα video το οποίο θα ξεκινάει από το σημείο που εσείς επιλέγετε.

Comments 0 σχόλια »

Οι ερευνητές του τμήματος τεχνητής νοημοσύνης του Πανεπιστημίου Stanford κατασκεύσαν μία εφαρμογή που μας επιτρέπει να επέμβουμε σε videos προσθέτοντας δικές μας εικόνες και videos. Από δω και πέρα δεν υπάρχει όριο στη φαντασία των δημιουργών (και των διαφημιστών) Αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι πως δε πρόκειται για απλό copy paste μέσα στο video αλλά στην ουσία για την δημιουργία από την αρχή του video με την εικόνα σας (ή το video σας) να βρίσκεται εκεί σαν να γυρίστηκε έτσι.

http://zunavideo.stanford.edu

Comments 0 σχόλια »

Κι άλλη πρόταση για τα Χριστούγεννα. Το φοράτε, περπατάτε και «πετάτε»! Αυτό ισχυρίζεται η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας για τη νέα της δημιουργία με την ονομασία Walker, η οποία υπόσχεται κυριολεκτικά να μας λύσει τα… πόδια.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή συσκευή η οποία αποτελείται από ένα κάθισμα και δύο ρομποτικούς βραχίονες που καταλήγουν σε ένα ζευγάρι υπερσύγχρονα παπούτσια. Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει είναι να «καθήσει» στο κάθισμα, το οποίο παραπέμπει σε σέλα ποδηλάτου, και να φορέσει τα ειδικά παπούτσια.

Ο επεξεργαστής και ο κινητήρας που διαθέτουν τα ρομποτικά πόδια λειτουργούν με τη βοήθεια ενός υπερευαίσθητου συστήματος αισθητήρων. Εκείνο υπολογίζει το βάρος του χρήστη και την ταχύτητα στην οποία επιθυμεί να περπατήσει, με αποτέλεσμα να ρυθμίζει κάθε φορά την υποστήριξη που προσφέρει στις ανάγκες των κινήσεων.

Οπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του, το Walker λειτουργεί υποστηρίζοντας το βάρος του σώματος και μειώνοντας έτσι την ένταση που δέχονται τα γόνατα. Αποτελεί ιδανικό «εργαλείο» για όσους τείνουν να καμπουριάζουν ή λόγω επαγγέλματος στέκονται όρθιοι αρκετές ώρες. Ακόμη η Honda δεν έχει καταλήξει εάν και κατά πόσον η εμπορευματοποίηση του συγκεκριμένου προϊόντος βρίσκεται στα άμεσα σχέδιά της, ενώ και η πιθανή τιμή του παραμένει ακόμη άγνωστη.

Comments 0 σχόλια »

karagatsis-1.jpgΑν και το 2008 χαρακτηρίστηκε Ετος Καραγάτση, δεν μπορούμε να πούμε ότι ήταν πλούσιο σε συνέδρια, αφιερώματα ή μελέτες για το έργο του. Η συγκομιδή του έτους είναι μάλλον δυσανάλογη προς την απήχηση του έργου του. Παρ’ όλα αυτά ο Καραγάτσης διαθέτει το μοναδικό ίσως προνόμιο στην ελληνική πεζογραφία να διαβάζεται και ως λαϊκός και ως μοντέρνος, να λειτουργεί και ως διαχρονικός και ως σύγχρονος συγγραφέας. Και τούτο επιβεβαιώνεται και από την απήχησή του σε ποικίλα στρώματα και κατηγορίες αναγνωστών. Ορισμένοι μάλιστα παρομοιάζουν τη «λαϊκότητα» των μυθιστορημάτων του Καραγάτση με τις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, ενώ θεωρούν ότι η μεταφορά των μυθιστορημάτων του, και ιδιαίτερα του 10, στη μικρή οθόνη ταιριάζει στη σημερινή τηλεοπτική κουλτούρα και ενισχύει την απήχησή του σε λαϊκό επίπεδο. Αν παλαιότερα ο σεξουαλισμός του προκαλούσε και μαγνήτιζε συνάμα, σήμερα η πεζογραφία του εξακολουθεί να δεσπόζει επειδή ακριβώς φαίνεται να συνδυάζει την πλοκή με την αυτοαναφορικότητα, το ρεαλιστικό με το φανταστικό, το ιστορικό με το περιπαικτικό και εν τέλει το λαϊκό με το μοντέρνο στοιχείο.

Επιφυλλίδα του Δ. Τζιόβα στο Βήμα της Κυριακής

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων