Αρχείο για 26 Ιουνίου, 2009

1027327_b.jpgΜηνύματα λάθους και λευκές οθόνες ήταν το μόνο που κατάφεραν να δουν την Πέμπτη και την Παρασκευή εκατομμύρια άνθρωποι που προσπαθούσαν να μάθουν περισσότερα για το θάνατο του Μάικλ Τζάκσον.Ακόμα και ο κολοσσός της διαδικτυακής αναζήτησης Google «γονάτισε» από τον όγκο των αιτημάτων και μάλιστα ανησύχησε ότι δεχόταν επίθεση από κακόβουλο λογισμικό. Το μήνυμα σφάλματος που είδαν εκατομμύρια χρήστες έγραφε: «Λυπούμαστε, αλλά δεν μπορούμε να επεξεργαστούμε το αίτημά σας αυτή τη στιγμή. Κάποιος ιός υπολογιστών ή κάποια εφαρμογή spyware μάς στέλνει αυτόματα μυνήματα, και φαίνεται ότι ο υπολογιστής ή το δίκτυό σας έχει μολυνθεί».

in.gr

κι έτσι η Φάρα Φόσετ πέρασε στα ψιλά…

Comments 0 σχόλια »

anger1.jpgΤα μηνύματα φθάνουν από παντού και παρουσιάζουν εντυπωσιακές ομοιότητες. Στους συλλόγους καθηγητών για τα ετήσια αποτελέσματα σφάζονται παλικάρια. Συνάδελφοι γλιτώνουν το εγκεφαλικό παρά τρίχα. Βαριές κουβέντες εκτοξεύονται. Τα υπογλώσσια μοιράζονται ως καραμέλες. Φιλίες διαγράφονται. Πίκρα και ματαίωση. Ευτυχώς που απόμειναν δυο μέρες για να τελειώνει η θλιβερή αυτή χρονιά.

Μερικοί υποστηρίζουν ότι αυτά τα περιστατικά δείχνουν τη χρεωκοπία του συστήματος.

Άλλοι πάλι ότι απλά στις δύο περιπτώσεις που συναντιόμαστε για να συνεργαστούμε  στην κατανομή του προγράμματος και στις παιδαγωγικές δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης.  Άλλοι συμπεριφέρονται ως απόφοιτοι του Ήτον κι άλλοι ονειρεύονται το Σάμερχιλ.

Αφιερωμένο εξαιρετικά στο σύλλογό μου: Friend is a four lettered word

Απόψε δεν έχουμε φίλους…

Comments 0 σχόλια »

games.JPG

Κι ένα παιχνιδάκι για σήμερα

Little Wheel

Comments 0 σχόλια »

132993-blogs.jpgΌταν μία τάση υφίσταται επί μακρόν παύει να θεωρείται σημείο των καιρών και γίνεται ιστορική κατεύθυνση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οποιαδήποτε κίνηση που αντιβαίνει στο ευρύτερο ρεύμα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα- ενίοτε αποτελεί και είδηση. Στον χώρο του Τύπου, η σημαντικότερη τάση της τελευταίας δεκαπενταετίας δεν είναι η μειούμενη αναγνωσιμότητα, η συρρίκνωση του μεριδίου στη διαφημιστική δαπάνη, η άνοδος των ειδικών εντύπων ή η έλευση των δωρεάν εφημερίδων. Είναι ξεκάθαρα η στροφή του ενδιαφέροντος (και των επενδύσεων) της αγοράς του Τύπου από τις έντυπες στις ηλεκτρονικές εκδόσεις- αρχικά πολύ διστακτικά, έπειτα κάπως συστηματικότερα, για να φθάσουμε σήμερα στην κατάσταση όπου το Διαδίκτυο κρίνεται ως πρώτη προτεραιότητα. Έτσι, ένα «ανάποδο» πείραμα- κατά το οποίο ύλη που βρίσκεται στο Ίντερνετ θα μεταμορφωνόταν σε έντυπο προϊόν- θα φάνταζε από ανορθόδοξο έως οπισθοδρομικό. Κι όμως, κάτι τέτοιο συμβαίνει στις ΗΠΑ – και μάλιστα με υλικό που θεωρείται κατ΄ εξοχήν «διαδικτυακό», αφού το νέο Μέσο τού έδωσε τη δυνατότητα να αναπτυχθεί: τα ιστολόγια απλών χρηστών.

Ο λόγος για το Ρrinted Βlog (Έντυπο Ιστολόγιο), μία εταιρεία που λανσάρει- αρχικά στο Σικάγο και στο Σαν Φρανσίσκο- μία εβδομαδιαία δωρεάν εφημερίδα, της οποίας το βασικό περιεχόμενο είναι αναδημοσιεύσεις επιλεγμένων ιστολογίων που αφορούν την πόλη, φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί και αποσταλεί από χρήστες, λοιπά σχόλια αναγνωστών- και εν καιρώ, ελπίζει ο επικεφαλής του εγχειρήματος κ. Τζόσουα Καρπ, πολλές τοπικές διαφημίσεις. Σίγουρα δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για έλλειψη ενθουσιασμού ή αισιοδοξίας, αφού το σχέδιο είναι εντυπωσιακά μεγαλόπνοο: όχι μόνο η συχνότητα έκδοσης θα γυρίσει στο μέλλον σε ημερήσια (ίσως και δύο φορές καθημερινώς) αλλά η ύλη θα γίνει ακόμα πιο στοχευμένη γεωγραφικώς, με τον κ. Καρπ να στοχεύει σε πενήντα εκδόσεις «γειτονιάς» ανά πόλη- που προφανώς θα είναι αρκετά περισσότερες των δύο αρχικών. Επίσης ευρηματική είναι και η λύση της εκτύπωσης: για να αποφευχθεί το κόστος των μεγάλων πιεστηρίων, τα αντίτυπα θα παράγονται ψηφιακά στα γραφεία των ειδικών διανομέων της.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου του Κωνσταντίνου Καμάρα στα Νέα

Comments 0 σχόλια »

paperxsΔωρεάν ετήσια συνδρομή στην εφημερίδα της προτίμησής τους προσφέρει η γαλλική κυβέρνηση στους νέους μεταξύ 18 και 24 ετών, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την κυκλοφορία των εφημερίδων, γράφει η εφημερίδα «Le Figaro». «Τα συνδικάτα αναμένουν περίπου 200.000 συνδρομές, με δυνατότητες να προσελκύσουν ένα κοινό μέχρι και 750.000 νεαρών ατόμων» δήλωσε η γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού Κριστίν Αλμπανέλ. Η κίνηση αναμένεται να στοιχίσει στην κυβέρνηση περίπου 5 εκατ. ευρώ.

Το Βήμα

Comments 0 σχόλια »

H προσήλωση του Βενιζέλου στη Σμύρνη υπήρξε εξαρχής άστοχη, τόσο από στρατιωτική όσο και από οικονομική άποψη. Η στρατιωτική άποψη έχει συζητηθεί περισσότερο, επειδή συνδέεται άμεσα με την επέλευση της Μικρασιατικής Καταστροφής, που δικαίωσε με τον πιο τραγικό τρόπο τις αρνητικές εκτιμήσεις. Οπως είχε έγκαιρα διαγνώσει ο Ιωάννης Μεταξάς, η γεωγραφική διαμόρφωση της Δυτικής Μικράς Ασίας καθιστούσε προβληματική τη χάραξη «φυσικών» συνόρων που θα εξασφάλιζαν αποτελεσματική άμυνα. Κατά συνέπεια, για την Ελλάδα ήταν μακροπρόθεσμα δυσβάστακτο ή και εντελώς ανέφικτο να διατηρήσει τη Σμύρνη και τα παράλια της Μικράς Ασίας πολεμώντας διαρκώς με την Τουρκία, που δεν επρόκειτο ποτέ να συμφιλιωθεί με την απώλειά τους.

Αντίθετα, η οικονομική άποψη δεν έχει συζητηθεί σχεδόν καθόλου, επειδή ακριβώς συνδέεται με την προοπτική που ματαίωσε η Καταστροφή, δηλ. με την προοπτική οριστικής ενσωμάτωσης της Σμύρνης στο ελληνικό κράτος. Οπως είναι γνωστό, η οικονομική ακμή της Σμύρνης και κατ’ επέκταση η οικονομική και πνευματική άνθηση του Ελληνισμού εκεί, πήγασε από τη σημασία που απέκτησε η πόλη ως το κύριο λιμάνι («πνεύμονας») για το εξωτερικό εμπόριο της Μικράς Ασίας. Αν όμως νέα κρατικά σύνορα είχαν αποκόψει τη Σμύρνη από την ευρύτερη μικρασιατική ενδοχώρα της, η πόλη θα είχε αναπόφευκτα μαραζώσει ως οικονομικό κέντρο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου του Γιώργου Θ. Μαυρογορδάτου στην Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

vidavo.jpgΦανταστείτε ένα laptop αρκετά φθηνό και μικρό σε σχήμα, ώστε να μπορεί να το αποκτήσει κάθε νοικοκυριό, ακόμη και τα οικονομικά ασθενέστερα. Ένα laptop που θα διαθέτει ειδικούς «αισθητήρες», ικανούς να μετρήσουν βιολογικά σήματα ατόμων -ασθενών και μη- ή να καταγράψουν περιβαλλοντικές παραμέτρους, όπως η υγρασία και η σκόνη…Ο μοναδικός αυτός υπολογιστής, που στην ουσία επιχειρεί να μεταφέρει στον κλάδο της υγείας το γνωστό εγχείρημα «One Laptop Per Child», θα έχει (όταν γίνει πραγματικότητα) την «υπογραφή» της βορειοελλαδικής εταιρίας τηλεματικών εφαρμογών υγείας Vidavo AE και του Media Lab από το περίφημο τεχνολογικό ινστιτούτο ΜΙΤ της Μασαχουσέτης.

Το δε «πρωτότυπό» του εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο σε περίπου δυόμισι χρόνια, ώστε στη συνέχεια να διερευνηθούν οι δυνατότητες κυκλοφορίας του στην αγορά.

Με κονδύλια και από το κοινοτικό πρόγραμμα «Marie Curie», οι δύο φορείς ξεκίνησαν ερευνητική συνεργασία στον τομέα της λεγόμενης «προσωποποιημένης» υγείας, το πρώτο έργο της οποίας αφορά το συγκεκριμένο laptop και τιτλοφορείται «CLAP».

Ήδη, ομάδα ερευνητών της Vidavo AE έχει αναχωρήσει για το ΜΙΤ, όπου θα μείνει 18 μήνες, ώστε όταν γυρίσει στη Θεσσαλονίκη να συνεχίσει το έργο της. ..σε πάτρια εδάφη με τα «φώτα» της τεχνογνωσίας του MIT.

«Το πρόγραμμα Marie Curie διαρκεί 30 μήνες και εμείς ξεκινήσαμε τον Μάιο. Το πρότυπο του laptop θα πρέπει να είναι έτοιμο στο τέλος αυτής της περιόδου», εξήγησε η γενική διευθύντρια της Vidavo AE, Μαρκέλα Ψυμάρνου.

Το πρόγραμμα One Laptop per Child (OLPC), που έδωσε την έμπνευση για το συγκεκριμένο έργο, αποτελεί μια πρωτοβουλία του ΜΙΤ Media Lab για τη διάδοση της τεχνολογίας σε αναπτυσσόμενες χώρες και έχει στόχο την προσφορά φορητών υπολογιστών σε παιδιά, ώστε αυτά να μπορέσουν να εκφραστούν και να πειραματιστούν με τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.vidavo.gr

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων