Αυτήν την ώρα που διαβάζετε, ίσως και να είμαι ήδη στη συναυλία της Monika. Σήμερα η Μόνικα,από τα πλέον πολυσυζητημένα πρόσωπα της μουσικής,δίνει την πρώτη της μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία.
Αν δεν είστε εκεί, μπορείτε να πάρετε ένα φοντανάκι της μουσικής της στη σελίδα της στο MySpace
Το 35% των ελληνικών εδαφών αντιμετωπίζει υψηλό κίνδυνο ερημοποίησης, ενώ περίπου 9 εκατομμύρια στρέμματα, έκταση 4 φορές σαν το νομό Αττικής ή περίπου το 8% της γεωργικής γης και το 15% των παραθαλάσσιων πεδινών περιοχών, αναμένεται να βγει εκτός εκμετάλλευσης ως αποτέλεσμα της υπερεκμετάλλευσης των αγροτικών εκτάσεων, της υπερκατανάλωσης νερού αλλά και των κλιματικών αλλαγών και των ακραίων καιρικών φαινομένων. Στις περιοχές «υψηλού κινδύνου» συγκαταλέγονται τμήμα της Θεσσαλίας, η Ανατολική Στερεά Ελλάδα, η Ανατολική Πελοπόννησος, η Νοτιοανατολική Κρήτη αλλά και τα νησιά του Αιγαίου που απειλούνται από την αιολική διάβρωση των εδαφών, δηλαδή από τους ισχυρούς ανέμους.
Στις Μεσογειακές χώρες το πρόβλημα είναι εντονότερο στην Ισπανία με ποσοστό μεγαλύτερο του 40% των εδαφών της, ενώ με μικρή διαφορά ακολουθεί η Ιταλία και η Πορτογαλία.
Την πρώτη διεθνή έρευνα όσον αφορά συγκρίσιμα δεδομένα πάνω σε θέματα εκπαιδευτικής φύσης δημοσίευσε o OECD (ΟΟΣΑ). Η έρευνα καλύπτει μια ποικιλία θεμάτων, από προβλήματα μέσα στην τάξη μέχρι προοπτικές μετεκπαίδευσης.Απώτερος στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας διεθνώς, ως αποτέλεσμα συγκρίσεων ανάμεσα στα εκπαιδευτικά συστήματα διαφορετικών χωρών.
Η έρευνα παρουσιάστηκε από τον Άαρτ ντε Γκέους, αναπληρωτή γενικό γραμματέα του OECD, μαζί με την Οντίλ Κουϊντίν, υπεύθυνη της Κομισιόν για θέματα εκπαίδευσης, κουλτούρας και νεολαίας και τον Μάικλ Ντέηβιντσον, του τμήματος Εκπαίδευσης του OECD, στις Βρυξέλλες και από τον Άνχελ Γκούρια, γενικό γραμματέα τoυ OECD, στο Μεξικό.
Σχεδόν τα δύο τρίτα των μικρών παιδιών θέλουν από τους γονείς τους να περνούν περισσότερο χρόνο διαβάζοντας τους παραμύθια πριν κοιμηθούν, ενώ τα περισσότερα προτιμούν την εξιστόρηση της μαμάς από του μπαμπά.
Η νέα έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά ηλικίας 3 έως 4 ετών είναι τα περισσότερο «διψασμένα» για παραμύθια, ενώ περισσότερα από τα μισά παιδιά ηλικίας 3-8 ετών χαρακτήρισαν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα ως την πιο αγαπημένη ασχολία με τους γονείς τους.
«Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν την κυρίαρχη θέση του παραμυθιού ως διαδικασία εκμάθησης και συναισθηματικής σύνδεσης με τους γονείς» ανέφερε ο παιδοψυχολόγος Ρίτσαρντ Γούλφσον, επικεφαλής της μελέτης. Το διάβασμα παραμυθιού πριν τον ύπνο βρέθηκε στην πρώτη θέση προτιμήσεων των μικρών παιδιών, πάνω από την παρακολούθηση τηλεόρασης ή τα βιντεοπαιχνίδια, ενώ 82% των παιδιών δήλωσε ότι το διάβασμα ενός παραμυθιού τα βοηθά να κοιμηθούν καλύτερα.
Σε ότι αφορά τον αγαπημένο… «παραμυθά», οι μητέρες βρίσκονται στην πρώτη θέση, αφού χρησιμοποιούν διαφορετικές φωνές όταν αναφέρονται σε διαφορετικούς χαρακτήρες, ή κάνουν δικούς τους ήχους για να προσθέσουν αληθοφάνεια στην ιστορία. «Αν και είναι δύσκολο για τους γονείς να διαθέσουν χρόνο στα παιδιά τους για το διάβασμα ενός παραμυθιού πριν τον ύπνο, ωστόσο αυτές οι στιγμές βοηθούν στην ισχυροποίηση των δεσμών και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών», σχολίασε ο Γούλφσον.
Το Flickr πλέον όλοι το γνωρίζουμε. Αλλά πως πάμε από αναζήτηση; Τα πράγματα δυσκολεύουν αν θέλετε να αποθηκεύσετε μία φωτογραφία. Η απάντηση στο πρόβλημα ακούει στη διεύθυνση: FlickrStorm .
Η εν λόγω εφαρμογή μας δίνει τη δυνατότητα αναζήτησης βάσει άδειας πνευματικών δικαιωμάτων, διευκολύνοντας το “φιλτράρισμα” των αποτελεσμάτων.
Τα αποτελέσματα της αναζήτησης παρουσιάζονται ως μικρογραφία της κάθε φωτογραφίας. Πατώντας επάνω σε κάποια που μας ενδιαφέρει βλέπουμε μεγαλύτερο μέγεθος, και μερικές χρήσιμες πληροφορίες και δεσμούς: άνοιγμα στο Flickr, προσθήκη στο Tray, direct download αλλά και στα δεξιά τον δημιουργό, το εικονίδιο της άδειας χρήσης και σύνδεσμο για επικοινωνία μαζί του!
Το Tray λειτουργεί σαν “καλάθι” με τις επιλογές των φωτογραφιών που κάνουμε.
Τέλος, υπάρχει και ιστορικό για να μην χαθούμε και να ξέρουμε ποιες φωτογραφίες ανοίξαμε…
Ένας αρχαίος έλληνας φιλόσοφος έγραψε τον 1ο αιώνα μ.Χ., μία επιστολή προς Θοδωράκη τον νεοέλληνα. Όταν το μαθαίνει ο Θοδωράκης, ταξιδεύει στην Ιταλία, εκεί που βρέθηκε στις ανασκαφές μαζί με 2.000 άλλα αρχαία ελληνικά κείμενα, για να την παραλάβει. Όταν φθάνει, έκπληκτος διαπιστώνει ότι για την επιστολή του ενδιαφέρονται κι άλλοι που αναζητούν ιστορικές αλήθειες. Κάποιοι άλλοι, όμως, προσπαθούν να την εξαφανίσουν γιατί φοβούνται μην αποκαλύπτει θρησκευτικά απόρρητα. Για την επιστολή του επίσης ενδιαφέρεται κι ο Δημητράκης, που έχει ψυχολογικά προβλήματα. Αυτός ψάχνει το παρελθόν του για να βρει τι ήταν, πριν μεταμορφωθεί σε πρόβατο.
Σε συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2005, ο Θόδωρος Μαραγκός δηλώνει: «Ο Νεοέλληνας έχει χάσει την επαφή με τον πολιτισμό του και δυσκολεύεται να επανασυνδεθεί, καθώς υπάρχουν πολλά εμπόδια». Όσο για τον τίτλο της ταινίας του, εξήγησε: «Ο τίτλος στην αρχή θα ήταν «Το μαύρο πρόβατο», αλλά επειδή το μαύρο πρόβατο… απέκτησε δικιά του φωνή βάλαμε τελικά αυτόν. Είναι η φωνή του υποταγμένου Έλληνα, που έχει χάσει τη δική του και συμπεριφέρεται σαν πρόβατο απέναντι στις δυσκολίες της ζωής. Είναι οι Νεοέλληνες, που στην πορεία όμως πιστεύω ότι θα βρουν αυτά που είχαν στερηθεί τόσα χρόνια». Σε σχέση με το θέμα της ταινίας του, είπε: «Ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι στην Ιταλία για να βρούμε τις ρίζες μας, να αποκτήσουμε γνώσεις που μας έλειπαν. Θέλαμε να μάθουμε και να δείξουμε κάποια πράγματα. Οι Ιταλοί πάντως γνωρίζουν πολλά για τον πολιτισμό μας και τον θεωρούν πολύ σπουδαίο».
Ο Θόδωρος Μαραγκός γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Ξεκίνησε την καλλιτεχνική του δραστηριότητα με κινούμενα σχέδια και ασχολήθηκε με όλα τα είδη κινηματογράφου. Έχει βραβευθεί ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος, διευθυντής φωτογραφίας και animator. Οι ταινίες του, εκτός από τα βραβεία, έχουν κάνει ρεκόρ εισιτηρίων και συνδυάζουν την καλλιτεχνική με την εμπορική ποιότητα όπως συνέβη με τα Μάθε, παιδί μου, γράμματα (1981), Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι (1980).
Στην τελευταία beta [ 4.1 ] έκδοση του Skype προστέθηκαν πολλά νέα χαρακτηριστικά με σημαντικότερο όλων το Screen Sharing ώστε να δείχνουμε στον συνομιλητή μας ακριβώς τι βλέπουμε στην οθόνη μας.
Μας δίνεται η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε Full Screen sharing ή συγκεκριμένου κομματιού της οθόνης που λειτουργεί “on-the-fly” άψογα ενημερώνοντας την εικόνα που βλέπει ο …απέναντι. Λόγω επαγγελματικής διαστροφής δεν μπόρεσα παρά να σκεφτώ πως ανοίγονται νέοι δρόμοι συνεργασίας εξ αποστάσεως!
Πέραν του Screen sharing όμως, στην νέα έκδοση έρχονται: Υπενθυμίσεις γενεθλίων, δυνατότητα αποστολής “contact card” σε άλλο Skype user, Contacts import από διάφορα άλλα networks [ π.χ. Gmail, Windows Live ] και διάφορα bug fixes που βελτιώνουν εκτός των αυτονόητων [ ήχο & βίντεο ] και την γενικότερη απόδοση της εφαρμογής.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή