Αρχείο για 5 Ιουνίου, 2009

Bing η νέα μηχανή αναζήτησης της Microsoft είναι λέει και μηχανή αποφάσεων;

ΟΚ έχω τις εξής απορίες: ποιος είναι αυτός που ροχαλίζει δίπλα μου; γιατί δε μοιάζει καθόλου με εκείνον το νεαρό που γνώρισα στα  Κουφονήσια.

www.youtube.com/user/bing

Comments 0 σχόλια »

Όπως μπορείτε να δείτε από την αφίσα του ντοκιμαντέρ του PBS, οι κουτόφραγκοι είχαν εντάξει το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στο αναλυτικό τους από τις αρχές του 20ου αιώνα. Αυτό που διαπιστώνουμε όμως στην Ελλάδα είναι ότι το σεξ δε θεωρείται φυσιολογικό πράμα, είναι του διαβόλου πράμα, άρα υπόθεση της εκκλησίας.

http://boundsparrow.deviantart.com/art/Sex-Ed-13036249

sex_ed_by_boundsparrow2.jpg

Comments 0 σχόλια »

sex-ed.jpgΌπως όλοι το περιμέναμε: “Παγώνει η εισαγωγή του μαθήματος της Σεξουαλικής Αγωγής στα δημοτικά σχολεία, μετά τις σφοδρότατες αντιδράσεις εκκλησιαστικών κύκλων που θεωρούν ότι το εγχείρημα “υπαγορεύεται εκ του πονηρού”. Χθες, ο υπουργός Παιδείας, Α. Σπηλιωτόπουλος, παρέπεμψε στο Συμβούλιο Μπαμπινιώτη το θέμα, υποχωρώντας στις πιέσεις ιερωμένων που με επιστολή τους στην Ιερά Σύνοδο, ανακοινώνουν νέο … ιερό πόλεμο στην εκπαίδευση, αυτή τη φορά με αιχμή τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση”.

Εδώ δε διδάσκουμε τη θεωρία της εξέλιξης, θα μπούμε και στα επίμαχα θέματα;

Αυτό το Παιδείας και Θρησκευμάτων… μάλλον θέλει να λύσει το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, οπότε άφετε τα παιδία…

 

Comments 0 σχόλια »

home11.jpgΤο ντοκιμαντέρ ΗΟΜΕ του αεροφωτογράφου Ιαν Αρτις Μπερτράν, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο πλανήτης από την ανθρώπινη δραστηριότητα θα προβάλλεται δωρεάν από κανάλι του YouTube μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Η δωρεάν προβολή όπως αναφέρει το Youtube γίνεται για την κινητοποίηση του κοινού. «Όλοι πρέπει να πάρουμε μέρος σε αυτή την προσπάθεια και το HOME λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει στο κανάλι του το Youtube.

Η ταινία θα βγει ταυτόχρονα στις κινηματογραφικές αίθουσες, στο Διαδίκτυο, στις τηλεοράσεις και σε DVD σε πάνω από 60 χώρες, στις 5 Ιουνίου, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

www.youtube.com/homeproject

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

home11.jpgΓη. Το κοινό σπίτι 6,7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.Στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η τηλεόραση του ΣΚΑΪ παρουσιάζει στις 22:00 μια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή που αναδεικνύει την απαράμιλλη ομορφιά του πλανήτη Γη, ίσως του μοναδικού πλανήτη του σύμπαντος που φιλοξενεί ζωή.

Ο λόγος για την ταινία HOME, ένα μαγευτικό ταξίδι που θα προβληθεί ταυτόχρονα σε πάνω από 50 χώρες.

To ΗΟΜΕ όμως δεν είναι απλώς μια ταινία, είναι μια μεγάλη παγκόσμια εκδήλωση για τον πλανήτη μας.

Κάθε πλάνο του φιλμ δείχνει την Γη έτσι όπως δεν την έχουμε δει ποτέ ως τώρα. Κάθε εικόνα δείχνει την εύθραυστη ομορφιά της Γης που καθημερινά καταστρέφουμε, αλλά κυρίως, παρουσιάζει όλα αυτά τα θαύματα που μπορούμε ακόμα να περισώσουμε.

Στόχος του φιλμ είναι να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και να ευαισθητοποιήσει όλους για την ατομική και συλλογική ευθύνη τους προς τον πλανήτη.

Τα πλάνα είναι αποκλειστικά εναέρια, κι αυτό γιατί η εικόνα που έχει ο θεατής είναι πιο άμεση και αυτόματα προκαλεί έντονα συναισθήματα. Στόχος του HΟΜΕ είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και νοιώθουμε για την Γη και να ευαισθητοποιηθούμε στην προσπάθεια διάσωσής της.

Για την ταινία του, ο Yann Arthus – Bertrand επισκέφτηκε 54 χώρες, τα γυρίσματα κράτησαν 217 ημέρες και το υλικό που συγκεντρώθηκε ήταν 488 ώρες.

ΣΚΑΪ

Comments 0 σχόλια »

cycl1.jpgΤο Ίδρυμα Mείζονος Eλληνισμού (ΙΜΕ) ανακοίνωσε ότι σχεδίασε το www.egeonet.gr, την «Πολιτιστική Πύλη του Αρχιπελάγους του Αιγαίου», έναν δικτυακό κόμβο που παρουσιάζει την ιστορία, τον πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον των νησιών του Αιγαίου, από την Προϊστορία μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, στόχος του κόμβου είναι να φέρει σε επαφή το ελληνικό αλλά και το διεθνές κοινό με την ιστορική, πολιτισμική και περιβαλλοντική φυσιογνωμία του Αιγαίου και συγχρόνως να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους πρόκειται να επισκεφθούν τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά το καλοκαίρι.

Ο κόμβος περιλαμβάνει λήμματα που παρουσιάζουν, με απλό και κατανοητό τρόπο, τόσο την ιστορία και τον πολιτισμό των μεμονωμένων νησιών, όσο και ευρύτερα ζητήματα ιστορικού και πολιτισμικού χαρακτήρα, όπως η ναυτιλία, η πειρατεία, η αρχαιολογία του Αιγαίου, ο λαϊκός πολιτισμός και η δημογραφία. Επίσης, παρουσιάζονται λήμματα που αφορούν τόσο τη σημερινή κοινωνία και οικονομία των νησιών, όσο και το φυσικό περιβάλλον, την αρχιτεκτονική, το οικοσύστημα και τη γεωλογία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μέσα από το www.egeonet.gr ο επισκέπτης μπορεί να πληροφορηθεί για τα φεστιβάλ, τις αθλητικές ομάδες, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τα πανηγύρια και τις γιορτές που διοργανώνονται, τις εφημερίδες, τους τηλεοπτικούς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τους παραδοσιακούς οικισμούς ή τα φυσικά μνημεία. Ο κόμβος λειτουργεί επίσης ως πύλη (portal) του Διαδικτύου που συλλέγει, ταξινομεί και περιγράφει διαδικτυακούς τόπους (websites) οι οποίοι ασχολούνται με την ιστορική και πολιτισμική φυσιογνωμία του Αιγαίου, καθώς και με το φυσικό περιβάλλον και το οικοσύστημά του.

Ο κόμβος www.egeonet.gr αναπτύχθηκε από το επιστημονικό δυναμικό του ΙΜΕ και από εξωτερικούς συνεργάτες και παρουσιάζεται σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά. Υλοποιήθηκε από το ΙΜΕ με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ’ ΚΠΣ.

Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

Nouvel Observateur

Στο οικείο πεδίο της τάξης και της ασφάλειας, στο οποίο επένδυσε για την πολιτική του αναρρίχηση ήδη από την εποχή που ήταν υπουργός Εσωτερικών, επέστρεψε ο Νικολά Σαρκοζί. Ενώ απομένουν λίγα εικοσιτετράωρα για να ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος της Γαλλίας κάλεσε τους δημοσιογράφους στο Ελιζέ για να ανακοινώσει αυστηρότατα μέτρα στο όνομα της σχολικής ασφάλειας.

Στο πακέτο των μέτρων περιλαμβάνονται η δυνατότητα που παρέχεται στους εκπαιδευτικούς να ερευνούν τις τσάντες των μαθητών τους εάν υποπτεύονται ότι μεταφέρουν όπλα και η συγκρότηση ειδικών δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες θα μπορούν να παρεμβαίνουν στα σχολεία όταν διασαλεύεται η τάξη.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχθούμε την ύπαρξη όπλων στις σχολικές αυλές», δήλωσε ο Σαρκοζί, στον απόηχο πρόσφατου επεισοδίου κατά το οποίο 13χρονος μαθητής τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι γυναίκα εκπαιδευτικό σε λύκειο της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Το ζήτημα μεγεθύνθηκε δεόντως από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά ο Γάλλος πρόεδρος προτίμησε να αναφερθεί στο πολύ περισσότερο αιματηρό περιστατικό που συνέβη πρόσφατα, όχι στη χώρα του, αλλά στη Γερμανία, όταν 17χρονος σκότωσε 15 ανθρώπους στο παλιό του σχολείο.

Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

Μία από τις πιο αυθεντικές φωνές στο ελληνικό Ιnternet. Μουσικός με ένα μοναδικό και καταδικό του στυλ, που δεν μοιάζει με κανενός άλλου, με στίχους μοντέρνας ποίησης.
Ο Άγγελος κυρίου χαρίζει τα «άλμπουμ» του στο προσωπικό του blog (angeloskyriou.blogspot.com) και έχει αποκτήσει ένα φανατικό κοινό που τον θεωρεί «είδος από μόνο του». Και πραγματικά είναι. Για πρώτη φορά συστήνεται με το δικό του ξεχωριστό και ιδιότυπο τρόπο και μιλάει για τη μουσική του στη Lifo

http://www.myspace.com/angeloskyriou

Comments 0 σχόλια »

Ποιος δε θυμάται τους τίτλους αρχής των ταινιών του James Bond ή του Fight Club  ή του Gattaca; Αν εκτιμάτε αυτά τα μικρά διαμάντια αισθητικής και design που έχουν ως σκοπό να μας εισάγουν στην ατμόσφαιρα της ταινίας τότε μόλις βρήκατε το ιδανικό site.

www.artofthetitle.com

Comments 0 σχόλια »

designing-google-logo.jpgΟι ιθύνοντες της Google πιστεύουν ότι πλησιάζουμε σε μια εποχή που το λογισμικό που θα παρέχεται στο web θα είναι εξίσου ισχυρό, ή ισχυρότερο, από τα προγράμματα που τρέχουν σε ένα υπολογιστή.

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Έρικ Σμιντ, διεθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σε ομιλία του μπροστά σε 4.000 προγραμματιστές, στο πλαίσιο του συνεδρίου που διοργάνωσε η Google. «Η αληθινή δύναμη του Ίντερνετ αρχίζει μόλις να φαίνεται», τόνισε ο Σμιντ. «Εργαζόμαστε εδώ και είκοσι χρόνια για την κατασκευή ενός νέου μοντέλου προγραμματισμού και επιτέλους το ολοκληρώσαμε», πρόσθεσε. «Είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι η επιστήμη των υπολογιστών βρίσκεται στο επίκεντρο».

Η Google είναι μία από τις εταιρείες που έχει άτυπα δεσμευτεί στην ανάπτυξη του cloud computing, κι έτσι εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία του συνεδρίου για να παρουσιάσει μια σειρά από νέα εργαλεία και πρωτοβουλίες που στοχεύουν να διευκολύνουν τη χρήση των υπαρχόντων προγραμμάτων στον Ιστό, και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων.

Μιλώντας στο συνέδριο, ο αντιπρόεδρος Βικ Γκουντότρα, εξήγησε τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, ειδικά σε ότι αφορά το HTML5, που μπορεί να προσφέρει «νέες εφαρμογές, πέρα από το Web 2.0». Ο Γκουντότρα παρουσίασε μια σειρά από εργαλεία που η εταιρεία ελπίζει ότι θα κάνουν την κατασκευή ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών ευκολότερη και γρηγορότερη.

www.kathimerini.gr

Comments 0 σχόλια »

twitter-98.jpgΗ δημοφιλής υπηρεσία Twitter.com θα βρεθεί και στην μικρή οθόνη με τηλεοπτικό σόου. Το Twitter.com και οι εταιρείες παραγωγής Reveille και Brillstein Entertainment βρίσκονται στις τελικές συζητήσεις για να μπορέσουν να παρουσιάσουν σύντομα στο τηλεοπτικό κοινό ένα σόου το οποίο θα «βοηθάει απλούς ανθρώπους να βρεθούν στα ίχνη των αγαπημένων τους διασημοτήτων κατά τη διάρκεια ενός επαναστατικά ανταγωνιστικού είδους παιχνιδιού». Το περιοδικό «Variety» αναφέρει ότι το παιχνίδι βασίζεται σε ιδέα της Amy Ephron, αδελφής της διάσημης σεναριογράφου Nora Ephron. Πρόκειται για ένα πολύ ελκυστικό είδος παιχνιδιού για τα τηλεοπτικά δίκτυα, καθώς όπως φαίνεται το κόστος του θα είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Κλικ στο Twitter.com και… δολάριo;

Περισσότερα στο Βήμα

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων