Αρχείο για 3 Φεβρουαρίου, 2009

ekk_logo_el.jpgΌλα τα στοιχεία για 284 ελληνικές ταινίες και την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου από το 1950 μέχρι το 2000 βρίσκονται πλέον στο Διαδίκτυο.

Πρόκειται ουσιαστικά για έναν τρίγλωσσο κόμβο που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να μπορεί να αναζητήσει τη βιογραφία και τη φιλμογραφία του δημιουργού, να δει και να μεγεθύνει την αφίσα της ταινίας, να βρει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, να διαβάσει ένα κείμενο κριτικής για κάθε ταινία γραμμένη από τον κριτικό Γιάννη Μπακογιαννόπουλο, να παρακολουθήσει τρεις, συνήθως, σκηνές του φιλμ συνολικής διάρκειας 15΄, να διατρέξει συνοπτικά τη διαδρομή του ελληνικού σινεμά μέσα στον χρόνο, μέσα από τα κείμενα μιας σύντομης ιστορικής ανάλυσης εμπλουτισμένης με 250 αποσπάσματα από τις ταινίες που μνημονεύονται.

Το Ψηφιακό Αρχείο Ελληνικού Κινηματογράφου περιλαμβάνει συνολικά 404 ώρες και 19΄ κινηματογραφικού υλικού από 284 ταινίες. Από τις οποίες οι 198 μυθοπλασίας, 43 μυθοπλασίας μικρού μήκους, 33 ντοκιμαντέρ, μεγάλου και μικρού μήκους, 4 πειραματικές μεγάλου μήκους και 8 κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους. Οι 226 δε είναι έγχρωμες και οι 58 ασπρόμαυρες.

Τα Νέα

Comments 0 σχόλια »

facebook_statistics.jpgΑναρωτηθήκατε ποτέ αν υπάρχει τρόπος μέτρησης δημοτικότητας των fan pages στο Facebook; Φυσικά, υπάρχει το  Facebook Pages Tracker, μία σελίδα που κρατάει στατιστικά από 611.213 σελίδες στο γνωστό δικατυκό τόπο κοινωνικής δικτύωσης. Από αυτόν τον τεράστιο αριθμό fan pages, μόλις 57.000 έχουν πάνω από 1000 fans, και ιδού το  top 5: 1. Barack Obama (4,544,050 fans)
2. Coca-Cola (2,286,085 fans)
3. Homer J Simpson (2,230,644 (fans)
4. Nutella (2,109,429 fans)
5. Pizza (2,050,050 fans)

Και ναι λοιπόν, το fan page του νέου πλανητάρχη είναι πρώτο στη προτίμηση των χρηστών του facebook και με μεγάλη μάλιστα διαφορά (2.000.000 fans σχεδόν) από το δεύτερο που είναι της Coca-Cola.

Comments 0 σχόλια »

thision.jpg

Είναι αλήθεια ότι το να ζεις στην Αθήνα και να χρησιμοποιείς δημόσια μέσα μεταφοράς είναι ιδιαίτερα απαιτητικό για τα νεύρα σου. Τώρα ειδικά που οι διαδηλώσεις δε σταματούν ούτε τα Σαββατοκύριακα. Αλήθεια δεν θα ήταν  πολύ βολικό να μπορείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις για τα μέσα μαζικής μεταφοράς απευθείας στο twitter account σας; Τώρα μπορείτε, αρκεί να επιλέξετε να ?ακολουθήσετε? το athenstransport το οποίο όπως φαίνεται είναι μια πρώτη προσπάθεια ενημέρωσης για την κατάσταση σε διάφορα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πρωτεύουσα. Το athenstransport δημοσιεύει ενημερώσεις για το Μετρό, τον ΗΣΑΠ και τα τρόλεϋ με χρήσιμες πληροφορίες για στάσεις εργασίας, έργα και ανακοινώσεις νέων σταθμών (αναφέρομαι στο μετρό).

Image [via]

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

 save_the_words.jpg

Υπάρχουν λέξεις που καθημερινά χάνονται από το λεξιλόγιο μας είτε γιατί κάποιες καινούριες παίρνουν τη θέση τους ή γιατί η αυτή η λέξη παύει να είναι χρήσιμη. Ποιος μας λέει ότι σε λίγα χρόνια δεν θα χαθεί η λέξη ?αξιοκρατία?? Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε ένας δικτυακός τόπος που προσπαθεί να σώσει κάποιες Αγγλικές λέξεις που τείνουν να ξεχαστούν. Ονομάζεται Save the words και προσπαθεί να κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα, να σώσει τις λέξεις!

Τα καταφέρνει με έναν πολύ χαρούμενο τρόπο καθώς έχει πολλά χρώματα και η κάθε λέξη φωνάζει Pick me (διάλεξε εμένα..). Πατώντας σε κάποια λέξη ανοίγει ένα παράθυρο που έχει την εξήγηση της λέξης αυτή και μια φόρμα για να την υιοθετήσεις! Ο όρος είναι να την χρησιμοποιείς και να την διαδίδεις όσο μπορείς, για να μη χαθεί ποτέ!

Νομίζω ότι χρειαζόμαστε επειγόντως μία ανάλογη εφαρμογή στα ελληνικά…

Comments 0 σχόλια »

kids_alcohol.jpgΤην απόλυτη αποχή των παιδιών κάτω των 15 ετών από το αλκοόλ συνιστά η βρετανική κυβέρνηση, έπειτα από ενδελεχή μελέτη σχετικής ιατρικής έρευνας.Η κυβερνητική παρέμβαση κρίθηκε απαραίτητη, έπειτα από τη διαπίστωση ότι περισσότερα από 300 χιλιάδες παιδιά στη Βρετανία, ηλικίας από 11 έως 15 ετών, βρίσκονται σε εβδομαδιαία βάση σε κατάσταση μέθης.

Η έρευνα έδειξε ότι, ενώ τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ανηλίκων που καταναλώνουν αλκοόλ έχει μειωθεί, την ίδια στιγμή τα παιδιά που συνεχίζουν να πίνουν, δείχνουν να έχουν χάσει το μέτρο? πίνοντας μέχρι τελικής πτώσης.

Για να δούμε πότε θα ευαισθητοποιηθούμε και σε αυτόν τον τομέα… Τυπικά ισχύουν κάποιες διατάξεις αλλά ποιος ελέγχει τα κέντρα διασκέδασης ως προς τι σερβίρουν σε ανήλικους;

Ελεύθερος Τύπος

Comments 0 σχόλια »

lonely_kid.jpgΗ ζωή των παιδιών στη Μεγάλη Βρετανία είναι πολύ δυσκολότερη σήμερα από ότι ήταν πριν από μερικά χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της οργάνωσης Children?s Society. Παρότι το επίπεδο της παιδείας έχει αυξηθεί, έχουν άριστη νοσοκομειακή περίθαλψη και σίγουρα πολύ περισσότερα υλικά αγαθά, οι νέοι του σήμερα είναι δυστυχισμένοι. Οι αυξημένες απαιτήσεις των γονιών τους σε συνδυασμό με το άγχος της καθημερινότητας, δεν τους επιτρέπει να βιώσουν την ανεμελιά των χρόνων αυτών. Σημαντικός παράγοντας είναι ακόμα το γεγονός ότι νέοι νιώθουν ότι στερούνται των γονιών τους και ότι είναι συνέχεια μόνοι τους.

Αν γινόταν μία αντίστοιχη έρευνα στην Ελλάδα, δεν θα είχαμε τεράστιες διαφοροποιήσεις…

Πηγή: Children?s Society E-tipos

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων