Αρχείο για Φεβρουάριος 6th, 2009

Στην αρχή της εβδομάδας ο Bill Gates, ιδρυτής-πρώην πρόεδρος της Microsoft και πλέον φιλάνθρωπος, μίλησε  στο TED για το πως σκοπεύει να αλλάξει τον κόσμο. Στα highlights της ομιλίας είναι το σημείο όπου ο Gates εξαπέλυσε ένα σμήνος κουνουπιών στο ακροατήριο λέγοντας:» Δεν πρέπει αυτό να το βιώνουν μόνο οι φτωχοί «

Comments 0 σχόλια »

Μας το έστειλε η συνεργάτης της στήλης Ελένη Τ.

Comments 0 σχόλια »

nasa.jpgΑίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι η ΝΑSΑ και η Google θα στηρίξουν υλικοτεχνικά την ίδρυση ενός νέου πανεπιστημίου αποκλειστικό αντικείμενο του οποίου θα είναι η εκπαίδευση επιστημόνων οι οποίοι θα μπορούν να εργαστούν και να προσφέρουν σε μια κοινωνία όπου οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα είναι πιο έξυπνοι από τους ανθρώπους.

Οι εγκαταστάσεις του Singularity University (Πανεπιστήμιο Μοναδικότητας) δημιουργούνται στην καρδιά της παγκόσμιας τεχνολογίας και ειδικότερα σε χώρο που παραχώρησε η ΝΑSΑ στη Σίλικον Βάλεϊ όπου διατηρεί μεγάλο ακαδημαϊκό και ερευνητικό κέντρο. Επικεφαλής του νέου ακαδημαϊκού ιδρύματος είναι ο διάσημος επιστήμονας, συγγραφέας και μελλοντολόγος Ρέι Κουρζβάιλ. Μάλιστα το πανεπιστήμιο πήρε το όνομά του από το μπεστ σέλερ βιβλίο του «Τhe Singularity is Νear» στο οποίο αναφέρει ότι σύντομα οι μηχανές θα γίνουν πιο έξυπνες από τους ανθρώπους, διαθέτοντας δυνατότητες αυτοβελτίωσης και παρασύροντάς μας σε έναν νέο πολιτισμό, τον πολιτισμό του μετα-ανθρώπου όπου άνθρωποι και μηχανές θα λύσουν όλα τα υπάρχοντα προβλήματα της ανθρωπότητας και του πλανήτη.

Ο Κουρζβάιλ αναφέρει αυτό το γεγονός ως μοναδικότητα και το αποκαλεί «Singularity». Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό το πανεπιστήμιο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το προσεχές καλοκαίρι και οι φοιτητές σε πρώτη φάση θα παρακολουθούν μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης, νανοτεχνολογίας και βιοτεχνολογίας.

Πηγή: Το Βήμα

Comments 0 σχόλια »

funeral.jpgΣυγκεκριμένα, η εταιρεία με έδρα το Οχάιο, μεταδίδει μέσω του Διαδικτύου κηδείες για το στρατιωτικό προσωπικό ή άλλους που δε μπορούν να παραβρεθούν σε κάποια κηδεία.

Είναι ένας τρόπος για τους τεθλιμμένους να λαμβάνουν μέρος στο γεγονός, χωρίς να ταξιδέψουν στο μέρος, όπου γίνεται η κηδεία, αν δεν προλαβαίνουν. «Η μέθοδος αυτή απλώς επιτρέπει στους ανθρώπους να μοιράζονται τη θλίψη και τον πόνο με όλους», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας, Μάικλ Σέντινγκερ.

Η εταιρεία προσφέρει αυτήν την υπηρεσία δωρεάν, αλλά ίσως χρεώσει ένα ποσό για να καλύψει τα έξοδά της, σύμφωνα με τον κ. Σέντινγκερ. Παραδείγματος χάριν, ένας Ιρακινός στρατιώτης επέλεξε αυτόν τρόπο για να ζήσει την κηδεία της γιαγιάς του στη Νότια Καρολίνα.

Οι αναμεταδόσεις κηδειών στο Διαδίκτυο αυξάνονται όλο και περισσότερο. Ωστόσο, συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία δεν υπάρχουν, παρόλο που ορισμένες εταιρείες προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία εδώ και χρόνια, όπως ανέφερε η Τζέσικα Κοθ, εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Υπεύθυνων Κηδειών.

Εταιρείες που ασχολούνται με τις αναμεταδόσεις προσφέρουν εξοπλισμό για όσους θέλουν να δουν κάποια κηδεία από το σπίτι: τρίποδο, κάμερα με μικρόφωνο, καλώδια είτε προς ενοικίαση είτε για αγορά. Μερικές τελετές μπορούν να αναμεταδοθούν και σε iPod.

Το Κέντρο κηδειών Jenkins- Soffe στο Σαλτ Λέικ Σίτι προσφέρει διαδικτυακή αναμετάδοση κηδειών εδώ και 10 χρόνια. Το πακέτο εξοπλισμού κηδειών του κέντρου, που περιλαμβάνει webcasting, βίντεο και καταγραφή ήχου, κοστίζει επισήμως περίπου 300 δολάρια περισσότερο από ό,τι άλλα πακέτα.

Οι εταιρείες αναμένουν οι αναμεταδόσεις κηδειών μέσω Διαδικτύου να γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς τα επόμενα χρόνια.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AP

Comments 0 σχόλια »

myspace_logo_5.jpgΗ διαδικτυακή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης MySpace.com ανακοίνωσε ότι διέγραψε 90.000 χρήστες της, οι οποίοι έχουν καταδικασθεί στο παρελθόν για εγκλήματα σεξουαλικού χαρακτήρα, μετά από σχετική συμφωνία που συνήψε το 2008 με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην καλύτερη προστασία των ανηλίκων στο Διαδίκτυο.

Ο αριθμός, τον οποίο το MySpace παρείχε στον υπουργό Δικαιοσύνης της πολιτείας Κονέκτικατ, Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ, ήταν υπερδιπλάσιος αυτού που προέβλεπε η ίδια η υπηρεσία όταν άρχισε την εκστρατεία για την καταπολέμηση των online απειλών για τα ανήλικα παιδιά.

«Αυτή η σοκαριστική αποκάλυψη -που προέκυψε από την κλήτευσή μας- αποτελεί καίρια απόδειξη ότι οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης στο Διαδίκτυο βρίθουν ανθρώπων που έχουν εγκληματική σεξουαλική συμπεριφορά», ανέφερε ο Μπλούμενταλ σε ανακοινωθέν του.

Οι άνθρωποι αυτοί εντοπίστηκαν από τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα ψευδώνυμά τους στο Διαδίκτυο, δεδομένα που είναι υποχρεωμένοι να δίνουν στις αρχές. Ωστόσο ο Μπλούμενταλ προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρχουν ακόμη χιλιάδες καταδικασθέντες για εγκλήματα σεξουαλικού χαρακτήρα σε τέτοια δίκτυα, χρησιμοποιώντας άγνωστες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ψευδώνυμα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments 0 σχόλια »

982992_b.jpgΜε το απλό πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό σας τηλέφωνο, η φωτογραφία σας εμφανίζεται στους χάρτες της Google. Φίλοι, συγγενείς ή όποιος άλλος επιθυμείτε, βλέπει από το δικό του κινητό ή τον υπολογιστή του πού ακριβώς βρίσκεστε. Ενδεχομένως, οι γονείς θα εκτιμήσουν τη νέα υπηρεσία της Google. Δεν είναι όμως βέβαιο ότι θα συμβεί το ίδιο και με τους υπολοίπους.

Το γεγονός ότι με το Διαδίκτυο καταργήθηκαν τα γεωγραφικά σύνορα δεν σημαίνει ότι η Google δεν ενδιαφέρεται για τη γεωγραφία. Μετά τους χάρτες της Google map, η τελευταία πρόταση της πιο δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης του Ίντερνετ είναι το Google Latitude (γεωγραφικό πλάτος). Η νέα υπηρεσία άρχισε να λειτουργεί χθες σε 27 χώρες (δεν περιλαμβάνεται ακόμη η Ελλάδα) και επιτρέπει σε ομάδες εγγεγραμμένων χρηστών να ενημερώνονται μεταξύ τους για το μέρος που βρίσκονται ακριβώς. Ο Στιβ Λι, ένας από τους υπεύθυνους του νέου προγράμματος, διαβεβαιώνει τους χρήστες της υπηρεσίας ότι οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις κινήσεις τους θα παραμένει απόρρητη στους τρίτους και ότι μόνο το τελευταίο μέρος στο οποίο βρίσκονται θα αποθηκεύεται στους κεντρικούς υπολογιστές της εταιρείας.

Καθώς αρκετές φορές στο παρελθόν έχει εγερθεί το θέμα της παραβίασης της ιδιωτικότητας από τις υπηρεσίες της Google, η εταιρεία επιχειρεί να εξασφαλίσει ότι οι χρήστες είναι απολύτως προστατευμένοι. Ο χρήστης, για παράδειγμα, θα μπορεί να εξαφανίσει τη φωτογραφία του από τον χάρτη και πάλι με το πάτημα ενός κουμπιού. Επιπλέον θα μπορεί να παραπλανήσει όσους ενδιαφέρονται να μάθουν πού βρίσκεται και τι κάνει. Για παράδειγμα, μπορεί να βρίσκεται σε μία πλατεία στη Θεσσαλονίκη και στον χάρτη να εμφανίζεται η εικόνα του σε έναν δρόμο της Λάρισας. Εκείνοι, πάντως, που δεν σκοπεύουν να παίζουν αυτό το είδος του τεχνολογικού κρυφτού, θα μπορούν εκτός από το να εντοπίζουν το πρόσωπο που τους ενδιαφέρει, να μιλούν μαζί του στο Google Τalk, να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα ή SΜS και φυσικά να τηλεφωνήσουν. Πάντα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Άρθρο του Π. Δημητρολόπουλου στα ΝΕΑ

www.google.com/latitude/intro.html

Comments 0 σχόλια »

8-head-of-dionusos.jpgΗ έκθεση πολυμέσων Κλοπή της Ιστορίας για την παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων και τις επιπτώσεις της αρχαιοκαπηλίας στην κοινωνία και τον πολιτισμό παρουσιάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 10 Φεβρουαρίου. Την έκθεση διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού με την συνδρομή της Προέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινουβουλίου κ. Κατερίνα Μπατζελή.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Yehudi Menuhin, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο διάστημα 9-13 Φεβρουαρίου 2009. Είναι παραγωγή της Anemon Productions και έχει εμπλουτιστεί με φροντίδα του ΕΙΠ με αντίγραφα αρχαιοτήτων που επεστράφησαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Παρουσιάστηκε, ήδη, με επιτυχία στην Τεργέστη, τη Λισσαβόνα και το Δουβλίνο.

Μπορείτε να δείτε την online έκδοση της έκθεσης στην ιστοσελίδα του ΕΠΙ ακολουθώντας το δεσμό online έκθεση

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων