Αρχείο για 16 Φεβρουαρίου, 2009

ghealth.jpgΑδιαμφισβήτητα το Google είναι ο βασιλιάς της συλλογής πληροφοριών στο internet. Εκτός από τα emails, τα videos και τις φωτογραφίες των χρηστών, τώρα με την συνεργασία της IBM θα κρατά και το ιατρικό ιστορικό τους. Η υπηρεσία Google Health, φιλοξενεί λεπτομέρειες του ιατρικού ιστορικού των χρηστών και πλέον με την χρήση ειδικών συσκευών που θα μπορούν να στέλνουν τα δεδομένα στην σελίδα, θα ενημερώνονται αυτόματα στοιχεία όπως η πίεση του αίματος ή τα αποτελέσματα αιματολογικών εξετάσεων.

Η πρακτική σημασία του εγχειρήματος είναι μεγάλη. Για παράδειγμα θα μπορούμε να παρακολουθούμε τον διαβήτη ενός ηλικιωμένου ανθρώπου που ζει μόνος του, μέσω ίντερνετ ή να ενημερώνουμε άμεσα γιατρούς για μια αλλαγή στην κατάσταση του. Επιπλέον θα μπορούμε να διαγνώσουμε ένα πρόβλημα πολύ πριν χρειαστεί να μεταβούμε στο τμήμα με τα επείγοντα περιστατικά ενός νοσοκομείου, φυσικά με την βοήθεια ενός γιατρού. Γενικά είναι μια προσπάθεια που θα βοηθήσει στην πρόληψη των πιο απλών ή ακόμα και των πιο δύσκολων ασθενειών άλλα και στον τομέα της ιατρικής από απόσταση.

via

Comments 0 σχόλια »

co2.jpgΕγγράψτε το σχολείο σας στο CO2nnect (www.co2nnect.org ) από τις 15 Φεβρουαρίου του 2009 και εξής, και συμμετέχετε κι εσείς σας στην εκστρατεία για τα μεταφορικά μέσα και τις κλιματικές αλλαγές. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη και ανοιχτή σε όλα τα σχολεία και όλες τις χώρες. Η κύρια χρονική περίοδος για την εκστρατεία είναι από 16 έως 27 Μαρτίου 2009.Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του CO2nnect και αξιοποιείστε ιδέες και προτάσεις για εκπαιδευτικές δραστηριότητες που θα μπορούσατε να υλοποιήσετε στο σχολείο σας. Σας δίνεται επίσης η δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τη διεθνή βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί στον ιστότοπο του CO2 nnect και μέσω αυτής να ανταλλάξετε πληροφορίες και ιδέες με μαθητές και σχολεία από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Στον ιστότοπο σας προσφέρονται επίσης:

*Εργαλεία για να υπολογίσετε και να συγκρίνετε τις εκπομπές CO2 με τη χρήση διαφόρων μεταφορικών μέσων

*Φωτογραφικό υλικό, εργαλεία χαρτογράφησης και συνδέσμους σε σχετικές διαδικτυακές πηγές

*Φύλλα οδηγιών για δασκάλους – με ιδέες και προτάσεις για το τι μπορούν να κάνουν

*Τις δραστηριότητες, πώς να υπολογίσετε τις εκπομπές CO2, πώς να αναλύσετε και να αξιολογήσετε με τρόπο κριτικό τα αποτελέσματα, πώς να ξεκινήσετε ένα διάλογο με ανθρώπους της τοπικής σας κοινότητας, και πώς να σχεδιάσετε ένα σχολικό πρότζεκτ

Τα βασικά περιεχόμενα του ιστότοπου είναι μεταφρασμένα σε τουλάχιστον 10 γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής.

Τι είναι το CO2 nnect ?

Το CO2 nnect είναι ένα δίκτυο που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος /SUPPORT//-Σύμπραξη και Συμμετοχή για ένα Αειφόρο Αύριο/, το οποίο για το διάστημα 2007-2010 χρηματοδοτείται από το Comenius Lifelong Learning Programme της Ε.Ε. Σκοπός του SUPPORT είναι να
προωθήσει την εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε στο www.support-edu.org

Η διεύθυνση του CO2nnect στο διαδίκτυο είναι: www.co2nnect.org

Comments 0 σχόλια »

pipl_2.jpgΆνθρωπον ζητώ… Ίσως αυτή είναι η πιο δύσκολη αναζήτηση στο διαδίκτυο. Ξεπερνώντας τον παραδοσιακό τρόπο αναζήτησης μέσω Google που θα εμφανίσει ανάμικτα αποτελέσματα, ανακαλύψτε την online παρουσία ατόμων μέσω “επικεντρωμένης για ανθρώπους” έρευνας, με προβολή αποτελεσμάτων από τις περισσότερες υπηρεσίες που διαθέτουν στοιχεία χρηστών.

Κάνοντας κλικ στο “ανθρωποψαχτήρι” Pipl.com έχετε την δυνατότητα να εμφανίσετε profiles, ιστοσελίδες, emails, καταχωρήσεις blog, στοιχεία επικοινωνίας και φωτογραφίες των ανθρώπων που σας ενδιαφέρουν.

Η εξειδικευμένη έρευνα του Pipl.com παρέχει φίλτρα ονόματος, επώνυμου, πόλης και χώρας ενώ η ταξινομημένη εμφάνιση των αποτελεσμάτων κατηγοριοποιεί τα online στοιχεία ανά τύπο.

Comments 0 σχόλια »

dipity_teaser2.jpgΗ πολύπλευρη ενασχόληση με το διαδίκτυο και το πλήθος των δημοφιλών υπηρεσιών δημιούργησε την ανάγκη για μία νέα μορφή υπηρεσιών με τον όρο lifestream που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συγκέντρωση και καταγραφή της ψηφιακής σας ζωής.Υπάρχουν αρκετές υπηρεσίες lifestream που έχουν ένα κύριο χαρακτηριστικό. Καταγράφουν τις δραστηριότητες με απλή καταχώρηση κειμένου, η νεότερη μπαίνει μπροστά από την παλιότερη κ.ο.κ. Καμία εφαρμογή lifestream δεν λαμβάνει υπόψη το πέρασμα του χρόνου.

Καμία, εκτός του Dipity. Το Dipity καταγράφει τις ιντερνετικές σας δραστηριότητες σαν χρονικές στιγμές και τις προβάλλει πάνω σε ένα timeline παρέχοντας ένα νέο τρόπο οπτικοποίησης και συσχέτισης των Ιντερνετικών σας κινήσεων.

Το ξεκίνημα με το Dipity είναι πολύ εύκολο. Απλώς γεμίζετε την υπηρεσία με τα δεδομένα σας: εικόνες από το Flickr ή το Picasa, καταχωρήσεις blog, RSS feeds, μουσική από το Last.fm ή το Pandora, βίντεο ή microbloging feeds. Οποιαδήποτε δικιά σας ή άλλη, δημόσια καταχώρηση.

Καθώς τα δεδομένα σας θα κατακλύσουν το Dipity, εμφανίζεται η πραγματική υπεροχή της εφαρμογής, η οπτικοποίηση των στοιχείων αυτών. Κάθε καταχώρηση λαμβάνει την θέση της σε ένα γραφικό χρονοδιάγραμμα ενώ παρέχεται η δυνατότητα zoom και η διαφορετική προοπτική των χρονικών σας στιγμών.

Πηγή

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων