Αρχείο για Φεβρουάριος 5th, 2009

»Το πείραμα έκανε η «Ουάσιγκτον Ποστ». Ο βιολιστής ήταν ο Τζόσουα Μπελ, διεθνούς φήμης βιρτουόζος που τρεις μέρες νωρίτερα είχε γεμίσει τη μεγαλοπρεπή Αίθουσα Συμφωνικής Μουσικής της Βοστώνης. Το βιολί του, ένα πολύτιμο Στραντιβάριους. Στις 7.51 π.μ. της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου, την ώρα της πρωινής αιχμής, σ’ έναν σταθμό που εξυπηρετεί κυρίως εργαζόμενους σε κυβερνητικά γραφεία, ο Μπελ, ντυμένος με τζιν, μπλουζάκι και καπέλο του μπέιζ-μπολ, εκτέλεσε μέσα σε 43 λεπτά της ώρας έξι αριστουργήματα της κλασικής μουσικής – ξεκίνησε με το «Chaconne» από την παρτίτα Αρ.2 του Μπαχ. Μπροστά του είχε ανοιχτή τη θήκη του βιολιού, με μερικά δολάρια για «μαγιά».
Τρία λεπτά πέρασαν χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Εξήντα τρεις άνθρωποι είχαν ήδη περάσει όταν ένας μεσήλικας κοντοστάθηκε για κλάσμα του δευτερολέπτου και έστρεψε το κεφάλι προς τον μουσικό. Μισό λεπτό αργότερα, μία γυναίκα έριξε ένα δολάριο στη θήκη και απομακρύνθηκε. Χρειάστηκε να περάσουν έξι λεπτά για να σταματήσει κάποιος, να ακουμπήσει στον τοίχο και να ακούσει.
Στα τρία τέταρτα που έπαιξε ο Μπελ πέρασαν από μπροστά του 1.097 άνθρωποι. Επτά σταμάτησαν τουλάχιστον ένα λεπτό για να απολαύσουν τη μουσική. Είκοσι επτά έδωσαν χρήματα, οι περισσότεροι χωρίς να επιβραδύνουν- συγκεντρώθηκαν 32 δολάρια και κάτι ψιλά. Απομένουν 1.070 άνθρωποι που πέρασαν χωρίς να καταλάβουν τίποτε, πολλοί μόλις ένα μέτρο μακριά από τον βιρτουόζο, οι περισσότεροι χωρίς καν να γυρίσουν το κεφάλι. Και στις τρεις ομάδες υπήρχαν λευκοί, μαύροι και ασιάτες, νέοι και ηλικιωμένοι, άνδρες και γυναίκες. Μία μόνο δημογραφική ομάδα είχε απολύτως συνεπή συμπεριφορά. Κάθε φορά που περνούσε ένα παιδί, προσπαθούσε να σταματήσει για να δει και να ακούσει. Και κάθε φορά ένας γονιός το έσπρωχνε μακριά.
Όλα βιντεοσκοπήθηκαν με μια κρυφή κάμερα. Στην ταινία βλέπεις ανθρώπους να περνούν κατά κύματα, με χάρτινα ποτήρια καφέ στο χέρι και κινητά στο αφτί, σ’ έναν θλιβερό χορό αδιαφορίας, αδράνειας και βιασύνης. Ο βιολιστής μοιάζει αποκομμένος από το κοινό του, που δεν τον βλέπει και δεν τον ακούει – ένα φάντασμα. Όμως είναι ο μοναδικός που βρίσκεται πραγματικά εκεί – τα φαντάσματα είναι οι άλλοι. Αν δεν μπορούμε να βρούμε λίγο χρόνο στη ζωή μας για να ακούσουμε έναν από τους καλύτερους μουσικούς στον κόσμο να παίζει μερικά από τα καλύτερα μουσικά κομμάτια που έχουν γραφτεί ποτέ, σχολιάζει η «Ποστ», αν η πίεση της σύγχρονης ζωής μας κατακυριεύει σε σημείο να γινόμαστε κουφοί και τυφλοί σε κάτι τέτοιο, τότε τι άλλα πράγματα μπορεί να χάνουμε χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε?»

Το ερώτημα που προέκυψε: σε ένα ουδέτερο περιβάλλον και σε ακατάλληλη ώρα, μπορούμε να αντιληφθούμε την ομορφιά; Σταματούμε για να την απολαύσουμε; Αναγνωρίζουμε το ταλέντο όταν εκδηλώνεται σε ασυνήθιστα χωροχρονικά πλαίσια;

Πηγή: Τα Νέα

Comments 0 σχόλια »

word_doc_icon.jpgΘα σας έχει τύχει να λάβετε αρχείο docx. Σε κάθε νέα έκδοση του Microsoft Office που βγαίνει, οι προγραμματιστές θέλουν να διανθίσουν την τεχνολογική μας καθημερινότητα. Το ίδιο έχει συμβεί και με το Office 2007, το οποίο έχει μάλιστα αλλάξει και κατάληξη στα έγγραφά του, από το γνωστό .doc σε .docx. Τι θα κάνετε λοιπόν αν θέλετε να διαβάσετε  ένα έγγραφο του Word 2007 και δεν έχετε ούτε openoffice ή το χρόνο ή τα δικαιώματα να κάνετε μια τέτοια εγκατάσταση.Τη λύση έρχεται να τη δώσει ο Mozilla Firefox, με την επέκταση OpenXML Document Viewer. Με αυτή, σας δίνεται η δυνατότητα να ανοίξετε όποιο έγγραφο του Word 2007 αρκεί να το σύρετε μέσα σε ένα παράθυρο του Firefox. Αυτό που κάνει η επέκταση, είναι να μετατρέπει τα δεδομένα του αρχείου κειμένου σε HTML. Το όλο εγχείρημα είναι ανοικτού κώδικα και ακολουθεί την άδεια MS-PL license. Περισσότερες πληροφορίες μπορείρε να βρείτε στην σελίδα του της ομάδας ανάπτυξης του προγράμματος.

Για όποιον θέλει απλά να έχει συμβατότητα του office 2003 με το office 2007, μπορεί να δοκιμάσει το Πακέτο συμβατότητας με τις εκδόσεις αρχείων του Word, Excel και PowerPoint 2007 του Microsoft Office, το οποίο  μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Comments 0 σχόλια »

netbook2.jpgΑντίθετα από τα συμβατικά λάπτοπ, τα οποία κατασκευάζονται με μεγάλες οθόνες 17 ιντσών, τα νέτμπουκ είναι αρκετά ελαφρά για να τα κουβαλάς μαζί σου χωρίς να σε ενοχλεί το βάρος. Αποτελούν επίσης μια πιο πράσινη επιλογή από τα λάπτοπ, επειδή χρειάζονται λιγότερη ενέργεια, έχουν λιγότερα τοξικά εξαρτήματα και, καθώς είναι σχεδιασμένα για να είναι φορητά, έχουν μπαταρίες με μικρότερο βάρος και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Η μικρότερη κατανάλωση ενέργειας σημαίνει συχνά μειωμένη απόδοση- κάτι απαράδεκτο για ένα λάπτοπ. Ωστόσο για τα νέτμπουκ, τα οποία μειώνουν έτσι κι αλλιώς τις ενεργειακές ανάγκες τους χρησιμοποιώντας ελαφρά λειτουργικά συστήματα και προγράμματα, οι διαφορές απόδοσης δεν είναι σημαντικό πρόβλημα. Περιλαμβάνοντας εξαρτήματα όπως εξαιρετικά αποδοτικούς επεξεργαστές (η μεγάλη πλειονότητά τους χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Αtom της Ιntel), τα νέτμπουκ εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις μικρότερες μπαταρίες τους. Είναι σαφές ότι τα νέτμπουκ είναι λιγότερο ισχυρά από έναν προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή.Δεν έχουν μεγάλες επιδόσεις, αλλά οι περισσότεροι δεν τις χρειαζόμαστε. Δεν κάνουν για σοβαρά βιντεοπαιχνίδια, για να επεξεργάζεσαι βίντεο ή για να σπας μυστικούς κώδικες. Όμως είναι θαυμάσια για να σερφάρεις στο Διαδίκτυο, να γράψεις κείμενο, να ακούσεις μουσική, να στείλεις e-mail και να χρησιμοποιήσεις τις on-line εφαρμογές που αυξάνονται διαρκώς.

Ακριβώς δηλαδή αυτά που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Τα νέτμπουκ αναμένεται ότι θα γίνουν οι υπολογιστές επιλογής των καταναλωτών που αναζητούν ένα μηχάνημα για να είναι συνδεδεμένοι με το Ίντερνετ. Και χάρη στη χαμηλή τιμή τους, γίνονται επίσης οι πρώτοι υπολογιστές μιας ολόκληρης γενιάς παιδιών.

Τα Νέα

Comments 0 σχόλια »

valentine-worms.jpgΕλληνιστί φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας… Επειδή πλησιάζει η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου και μπορεί να αρχίσετε να ανησυχείτε για τους κρυφούς θαυμαστές σας, θυμηθείτε ότι την ίδια γιορτή προτιμούν και διάφοροι καταχθόνιοι τύποι για να διασπείρουν τους ιούς τους. Πολλοί θα θυμούνται την επιτυχία του ιού I love you…

Αν λοιπόν το email περιλαμβάνει και επισυναπτόμενα αρχεία exe ή σας καλεί να μεταφορτώσετε εκτελέσιμα αρχεία καλύτερα να χαλιναγωγήσετε την περιέργειά σας…

Διαβάστε τα σχετικά με το σκουλήκι Waledac.C από το PC-Magazine

Comments 0 σχόλια »

india-10-dollar-laptop.jpgΕίχαμε ακούσει για τον υπολογιστή των 100$ αλλά των 10$;

χθες η Ινδία παρουσίασε το Sakshat, το φθηνότερο laptop του κόσμου: θα κοστίζει από 8 ευρώ (γύρω στις 500 ρουπίες) και φιλοδοξεί να βελτιώσει τις δεξιότητες εκατομμυρίων μαθητών. «Αν οι γονείς θέλουν να κάνουν ένα δώρο στα παιδιά τους, μπορούν εύκολα να το αγοράσουν», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ρ. Π. Αγκραουάλ.

Τo Sakshat (η λέξη σημαίνει «μπροστά στα μάτια σου») παρουσιάστηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων Αρτζούν Σινγκ στον ναό Τιρουπάτι του Χιντεραμπάντ. Αναπτύχθηκε από αρκετούς οργανισμούς, όπως η Επιτροπή Πανεπιστημιακών Υποτροφιών, το Τεχνολογικό Ινστιτούτου του Μαντράς και το Ινδικό Ινστιτούτο Επιστημών της Μπανγκαλόρ. Είναι λίγο μικρότερο από τα συνηθισμένα laptops, δεν είναι ακόμη εντελώς έτοιμο και αναμένεται να διατεθεί στην αγορά σε περίπου έξι μήνες. Έχει μνήμη 2 GΒ και συνδέεται ασύρματα με το Ίντερνετ. Για να είναι χρήσιμο ιδιαίτερα στις αγροτικές περιοχές, κατασκευάστηκε ώστε να μην καταναλώνει πολλή ενέργεια. Το Sakshat δημιουργήθηκε για να γεφυρώσει το «ψηφιακό χάσμα» μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος ενός φιλόδοξου προγράμματος εκπαίδευσης μέσω του Ίντερνετ που θα συνδέσει 18.000 σχολεία και 400 πανεπιστήμια σ΄ όλη την Ινδία.

Πηγή: Τα Νέα

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων