chainemail.jpgΑν και κατά κανόνα πρόκειται για ακίνδυνα μηνύματα, υπάρχουν και περιπτώσεις που τα chain mails αποτελούν το μέσο για να διαδοθεί ένας ιός ή ένα trojan. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που ένα chain mail είναι ακίνδυνο, το γεγονός ότι η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας φτάνει στα χέρια άγνωστων σε εσάς ανθρώπων, μέσω της ομαδικής αποστολής, είναι από μόνο του αρνητικό και μπορεί να φορτώσει το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο με μεγάλο όγκο spam μηνυμάτων. Αντίστοιχα, μπορεί να προκαλέσει υπερφόρτωση σε κάποιο δίκτυο ή να καθυστερεί το mail server κάποιου παρόχου, λόγω της αυξημένης κίνησης.

Για να αντιληφθεί κανείς πόση έκταση μπορεί να πάρει ένα chain mail στο internet σε ελάχιστο χρόνο, αρκεί να αναφέρουμε τα αποτελέσματα ενός πειράματος που έτρεξε σε αμερικανικό πανεπιστήμιο. Μετά την αρχική αποστολή ενός «πειραματικού» chain mail σε 23 άτομα, μέσα σε μια μόνο ημέρα οι απαντήσεις που ελήφθησαν ήταν 220. Τη δεύτερη ημέρα, έφτασαν απαντήσεις από 47 πολιτείες των ΗΠΑ και 25 χώρες, ενώ 14 ημέρες αργότερα κάθε 27 δευτερόλεπτα ερχόταν και μια απάντηση.

Μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες, το chain mail είχε απαντηθεί 160.179 φορές από άγνωστους ανθρώπους σε 189 χώρες του κόσμου.

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων