Αρχείο για Δεκέμβριος 30th, 2009

thumbnail.jpgΟι φοιτητές που σκέπτονται μεγαλόφωνα όταν καλούνται να λύσουν μία μαθηματική άσκηση, τη λύνουν γρηγορότερα κι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να βρουν τη σωστή απάντηση. Αυτό υποστηρίζουν Ισπανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γρανάδας, που ανέλυσαν σε βάθος την εργασία τελειοφοίτων φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, οι οποίοι βιντεοσκοπήθηκαν ενόσω έλυναν ο καθένας μόνος του σε ξεχωριστή αίθουσα ένα πρόβλημα. Οπως επιβεβαιώνουν οι ειδικοί, «η αναπαράσταση του προβλήματος –είτε μέσω μεγαλόφωνης σκέψης είτε σχεδιασμού του στο χαρτί– διαδραματίζει καίριας σημασίας ρόλο στη μαθηματική σκέψη, ευνοεί την κατανόηση εννοιών και διεγείρει την ανάπτυξη ενός ευέλικτου και εύστροφου τρόπου σκέψης στην επίλυση προβλημάτων». Σύμφωνα με τους ίδιους, η ικανότητα αναπαράστασης των προβλημάτων «σχετίζεται στενά με την επιτυχή επίλυσή τους».

Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

 rupert_murdoch.jpgΟ Ρούπερτ Μέρντοκ το είπε και το έκανε. Αφού επιτέθηκε στο Google κατηγορώντας το ότι «λεηλατεί» το περιεχόμενο των εντύπων του, ο πρόεδρος της Νews Corporation πέρασε αμέσως στην αντεπίθεση. Μαζί με τέσσερις ακόμη κολοσσούς των αμερικανικών ΜΜΕ- Τime Ιnc., Conde Νast, Ηearst και Μeredith- θα λανσάρει ένα ψηφιακό πόρταλ το οποίο θα συγκεντρώνει τις εκδόσεις όλων των ομίλων για να «χτυπήσει» το Google Νews. Το περιεχόμενο θα προσφέρεται σε μορφή κατάλληλη ώστε να διαβάζεται από οποιοδήποτε μέσο (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά βιβλία και κάθε είδους ηλεκτρονικούς υπολογιστές), σε ένα είδος iΤunes για εφημερίδες και περιοδικά. Εκτός από τη διαφύλαξη των εκδόσεών τους, στόχος των αμερικανών εκδοτών είναι επίσης η καθιέρωση ενός νέου προτύπου ανάγνωσης που, σε αντίθεση με τα σημερινά, θα επιτρέπει την παρεμβολή διαφημίσεων.

Το Βήμα 

Comments 0 σχόλια »

vevo.jpgΠρωτοβουλία της Universal Μusic Group, το Vevo βγήκε στις ψηφιακές λεωφόρους την περασμένη εβδομάδα και αποτελεί την αντεπίθεση των μουσικών εταιρειών εναντίον του Google. Συγκεντρώνοντας τα βιντεοκλίπ της Universal και της Sony Μusic Εntertainment σε μια κοινή πλατφόρμα, ξεκινάει με τη σιγουριά των 400-450 εκατομμυρίων «προβολών» τον μήνα (έναντι 1 δισεκατομμυρίου βιντεοκλίπ που παρακολουθούνται κάθε μήνα στο ΥouΤube). Το Vevo βασίζεται στην τεχνολογία του ΥouΤube αλλά ακολουθεί τη δική του, ανεξάρτητη πορεία. Η ιδιοφυής κίνηση του Νταγκ Μόρις, διευθύνοντος συμβούλου της Universal και εμπνευστή του νέου σχήματος, έγκειται στο γεγονός ότι με τον τρόπο αυτόν οι μεγάλες μουσικές εταιρείες αποσπούν το δικαίωμα είσπραξης των διαφημιστικών εσόδων από το Google, υποχρεούμενες απλώς να καταβάλλουν στον ιδιοκτήτη του Υou Τube ένα μικρό ποσοστό.

Το Βήμα

Comments 0 σχόλια »

Μουσική αφιέρωση του Ν. Kambra

Comments 0 σχόλια »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων