Αρχείο για 7 Δεκεμβρίου, 2009

sexting.gifΑν νομίζετε ότι το δικό σας παιδί δεν επιδίδεται στο περίφημο sexting, μην παίρνετε όρκο και πάντως μην απατάσθε, προειδοποιούν οι ειδικοί, οι οποίοι διατείνονται ότι η ανταλλαγή γυμνών φωτογραφιών ανάμεσα στους νεαρούς τινέιτζερ, κορίτσια και αγόρια, είναι κοινός τόπος. Πάνω από το ένα τέταρτο του νεαρόκοσμου δηλώνει ότι έχει επιδοθεί σε κάποιου είδους sexting, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Associated Press – MTV. Τα περισσότερα παιδιά δεν συνειδητοποιούν τις συνέπειες, δεδομένου ότι αν το sexting «ξεφύγει», μπορεί να κατηγορηθούν ακόμη και για κακούργημα. Εκείνα απλώς στέλνουν μια γυμνή φωτογραφία τους, συνήθως στη φίλη ή στον φίλο τους, αλλά όταν η σχέση πάει στραβά ή όταν ο αποδέκτης έχει «άσχημες» διαθέσεις, αυτή η εντελώς προσωπική φωτογραφία τους μπορεί να γίνει διαδικτυακό θέαμα ή να κυκλοφορεί αενάως από κινητό σε κινητό. Αυτή η δημοφιλής, κατά τα άλλα, ενασχόληση με τη σύγχρονη τεχνολογία μετράει ήδη δύο νεαρά θύματα, μια 18χρονη στο Σινσινάτι πέρυσι και μια 13χρονη στη Φλόριντα, προ τριμήνου, που αυτοκτόνησαν όταν συνειδητοποίησαν ότι είχαν γίνει δημόσιο «θέαμα» και περίγελως των συνομηλίκων τους.

Καθημερινή

Comments 0 σχόλια »

clap2.jpgΕπιπλέον κίνητρα θα δίνονται στους εκπαιδευτικούς που θα επιλέγουν σχολεία σε απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες περιοχές, όμως δεν θα παίρνουν μόρια σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο έχουν αποσπαστεί σε άλλη περιοχή, τόνισε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, προαναγγέλλοντας σχετικό νομοσχέδιο που ήδη βρίσκεται σε διαβούλευση και αφορά τις προσλήψεις και τις υπηρεσιακές μεταβολές του εκπαιδευτικού συστήματος.

Για οποιοδήποτε λόγο; γιατί υπάρχει πάντα το παραθυράκι “για τις ανάγκες της υπηρεσίας” και αυτό ήταν το παραθυράκι που άνοιγε πάντα για τα εκάστοτε δικά μας  παιδιά… Η υπηρεσία δεσμεύεται ότι δεν θα μετακινεί κατά το δοκούν εκπαιδευτικούς.

Μήπως κρυβόμαστε πάλι πίσω από το δάχτυλό μας; Δεν συμφέρει άραγε τη διοίκηση το καθεστώς ομηρείας, για να ελέγχει τους εκπαιδευτικούς διοικητικά και πολιτικά; Δεν συμφέρουν οι αποσπάσεις τους αιρετούς με τα παραμάγαζα τους, τις παρατάξεις για τη συντήρηση της εκλογικής τους πελατείας; Το ενδιαφέρον βέβαια είναι ότι όλοι κόπτονται πως οι αποσπάσεις γίνονται για την εξυπηρέτηση των συναδέλφων.

Comments 1 σχόλιο »

google-street-view-gallery.jpgΤώρα με τη Google Street View Gallery μπορείτε πανεύκολα να πάτε μία βόλτα στον πλανήτη…

Comments 0 σχόλια »

laptopsilver.jpgΔιαβάζω στο BBC ότι όσοι προσεγγίζουν την ηλικία που θα πρέπει να βγουν στη σύνταξη ανακαλύπτουν ότι –ως δια μαγείας– η εργασία τους είναι πιo απολαυστική και τους γεμίζει με ικανοποίηση.

Ωραία εμείς που δεν τη βρίσκουμε πάντα απολαυστική μπορούμε να πάρουμε ένα sabbatical ενδιάμεσα; Ετσι όπως το βλέπω δεν θα προκάμουμε τη σύνταξη. 

Ας σοβαρευτούμε όμως… Τις προάλλες σε μία συζήτηση στο γραφείο των καθηγητών ακούστηκε το παράπονο πως εμείς της δευτεροβάθμιας μετά την αποφοίτηση από το Πανεπιστήμιο δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες ανανέωσής των μεθόδων μας. Αφήστε που οι περισσότεροι αναπαράγουμε όσα θυμόμαστε από τα μαθητικά μας χρόνια. Γιατί το Πανεπιστήμιο δεν μας τελειοποίησε τις γνώσεις που χρειαζόμαστε για να διδάξουμε σε μία τάξη… Άλλα πράγματα μας δίδαξε

Comments 0 σχόλια »

Από την τελευταία του συλλογή: Ενωση

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων