Αρχείο για 2 Δεκεμβρίου, 2009

10-11-09_307003_1.jpgΗ υπ. Παιδείας  στη διάρκεια συζήτησης με ομάδα μαθητών του 4ου Λυκείου Γαλατσίου,  στο αμφιθέατρο του υπουργείου,  είπε πως όλοι οι μαθητές γνωρίζουν να χρησιμοποιούν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή  και να διαχειρίζονται το Interment , αλλά στη χρήση του μέσα στη τάξη είμαστε στην 25η θέση από τις 27, στην Ευρώπη.

Σύντομα και στην 27η…

Η κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε πως από το Γενάρη θα λειτουργήσει το διαδίκτυο σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Είχα την εντύπωση ότι αυτό τουλάχιστον το είχαμε καταφέρει…

Αν πετύχουμε και τη σταθερότητα λειτουργίας του…

Comments 0 σχόλια »



Η time lapse photography  είναι μια κινηματογραφική τεχνική που στηρίζεται στη λήψη εκατοντάδων ή χιλιάδων σταθερών φωτογραφιών του ίδιου θέματος σε τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ.μία φωτογραφία το δευτερόλεπτο ή και μία φωτογραφία την ώρα, ανάλογα με το θέμα) και σε κάποιο βάθος χρόνου (που μπορεί να κυμαίνεται από κάποιες ώρες έως κάποιους… μήνες), οι οποίες εκ των υστέρων συντίθενται σε μια “ταινία”.

Νομίζω ότι μπορώ να σκεφτώ κάποιες εφαρμογές για τις τάξεις μας… Βέβαια οι μαθητές μας θα ανθίζουν αλλά οι καθηγητές τους μάλλον θα μαραίνονται συν τω χρόνω…

Comments 0 σχόλια »

n18_00000018.jpg

Αν σας συγκινεί η τέχνη της φωτογραφίας η εφημερίδα Boston αναδημοσιεύει μερικές βραβευμένες από το national geographic.
Περισσότερα εδώ.

Comments 0 σχόλια »

thunderbird.jpgΜερικοί υποστηρίζουν πως οι «κλασικές» υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (web-based όπως οι Gmail, Yahoo Mail, Hotmail αλλά και desktop-based όπως οι Outlook και Thunderbird) θα «είναι νεκρές σε δέκα χρόνια», καθώς όλο και περισσότεροι κυβερνοναύτες ανταλλάσσουν μηνύματα μέσω microblogging και social networking (Facebook, MySpace, LinkedIn κ.ά.) διαύλων, τάση η οποία πρόκειται να ενισχυθεί περαιτέρω στο μέλλον. Οι δυνατότητες της online επικοινωνίας μπορεί να έχουν διευρυνθεί με την έλευση νέων υπηρεσιών, ωστόσο δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο σημείο να μπορούμε να ζήσουμε χωρίς e-mail.Αφού λοιπόν δεν μπορούμε ακόμη να ξεφορτωθούμε τα e-mails, καλό θα ήταν τουλάχιστον να μπορούμε να τα διαχειριζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα, αποστολή στην οποία έρχεται να βάλει το χέρι της η δωρεάν desktop-based εφαρμογή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Thunderbird της Mozilla. Κινούμενος στα ψηφιακά χωράφια του Outlook Express της Microsoft, o Thunderbird, η νέα έκδοση 3 του οποίου έκανε το ντεμπούτο της στον ιστό πριν από μερικές ημέρες, έρχεται να καταστήσει πιο εύκολη την οργάνωση και διασφάλιση της online αλληλογραφίας καθώς και την προσαρμογή αυτής στα προσωπικά μέτρα κάθε κυβερνοναύτη.

Διαχείριση
Αφού κατέβει (από τον ιστότοπο www.mozilla-europe.org/el) και εγκατασταθεί σε έναν προσωπικό υπολογιστή, ο Thunderbird, ο οποίος, σημειωτέον, «ομιλεί» την ελληνική γλώσσα, αναλαμβάνει υπό την καθοδήγηση του χρήστη να διαχειρίζεται έναν ή περισσότερους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να ταξινομεί τα εισερχόμενα και εξερχόμενα μηνύματα σε φακέλους, να τους «κοτσάρει» ετικέτες (επιλεγμένες από τον χρήστη) καθώς και να «βουτά» σε ψηφιακά «γραμματοκιβώτια» προς αναζήτηση όρων τους οποίους μάλιστα εμφανίζει ως αποτελέσματα αυτόματα, ακριβώς τη στιγμή που οι αναζητήσεις πληκτρολογούνται στο search bar.

Σημειώνεται πως οι έχοντες λογαριασμούς Gmail μπορούν να τους διαχειρίζονται εύκολα από τον χώρο του Thunderbird, εισάγοντας απλώς όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, ενώ μέσω της εφαρμογής αλληλογραφίας της Mozilla είναι δυνατή και η πρόσβαση σε λογαριασμούς Yahoo!, Hotmail κ.ά. (οδηγίες στη διεύθυνση: http://webmail.mozdev.org) καθώς και η offline ανάγνωση e-mails.

Εμπλουτίζεται με πλήθος επιπλέον υπηρεσιών

Το πλέον δυνατό χαρτί του Thunderbird, όπως άλλωστε και του αδελφού του, φυλλομετρητή ιστού Firefox, αποτελούν τα εκατοντάδες χρηστικά «πρόσθετα» (add-ons), τα οποία εμπλουτίζουν σημαντικά, με πλήθος επιπλέον μικροδυνατοτήτων την εμπειρία διαχείρισης της αλληλογραφίας και προσφέρονται για κατέβασμα από τη διεύθυνση: https://addons.mozilla.org/el/thunderbird ενώ αξιόπιστα θεωρούνται και τα φίλτρα προστασίας που διαθέτει η εν λόγω εφαρμογή.

Εθνος

Comments 1 σχόλιο »

1282640_51.jpgΑφιέρωμα της Καθημερινής – Επιμέλεια: Στέφανος XελιδόνηςΤο πρωινό της 15ης Νοεμβρίου 1922 εκτελέστηκαν στο Γουδί τρεις πρώην πρωθυπουργοί, δύο πρώην υπουργοί και ένας στρατηγός. Δύο εβδομάδες νωρίτερα, στις 31 Οκτωβρίου, είχε συνέλθει το έκτακτο στρατοδικείο για τη «Δίκη των Εξι», όπως έμεινε στην Ιστορία. Η «Επανάσταση» που ακολούθησε την υποχώρηση στη Μικρά Ασία, με επικεφαλής τους συνταγματάρχες Νικόλαο Πλαστήρα και Στυλιανό Γονατά, δεν άργησε να συλλάβει την κυβέρνηση επί ημερών της οποίας διαδραματίστηκε η Μικρασιατική Καταστροφή. Οι Δημήτριος Γούναρης (αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός), Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης (πρωθυπουργός το 1922), Νικόλαος Στράτος (πρώην υπουργός και πρωθυπουργός), Γεώργιος Μπαλτατζής (υπουργός Εξωτερικών), Νικόλαος Θεοτόκης (υπουργός Στρατιωτικών), Γεώργιος Χατζανέστης (διοικητής της στρατιάς Μικράς Ασίας), Μιχαήλ Γούδας (πρώην υπουργός) και Ξενοφών Στρατηγός (πρώην υπουργός) καταδικάστηκαν ομόφωνα για εσχάτη προδοσία. Στους πρώτους έξι επιβλήθηκε η ποινή του θανάτου και στους δύο τελευταίους ισόβια κάθειρξη. Ακόμη και το 1922, που οι κινηματίες αποσκοπούσαν στην εκτόνωση της λαϊκής οργής, οι αντιδράσεις στην εκτέλεση των Εξι δεν έλειπαν. Πέρυσι, ο Μιχαήλ Πρωτοπαπαδάκης, εγγονός του Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, προσέφυγε στον Αρειο Πάγο ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του στρατοδικείου. Τελικά, ήταν ή δεν ήταν προδότες; Ο διάλογος συνεχίζεται.

ΣXETIKA ΘEMATA
Δεν παρέδωσαν ελληνικά εδάφη στον εχθρό
Εγκατέλειψαν τους Ελληνες της Μικράς Ασίας

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων