Αρχείο για 16 Δεκεμβρίου, 2009

Comments 0 σχόλια »

clap2.jpgΜάλλον λάθος επάγγελμα επιλέξαμε. Διαβάζω στον τύπο: Στα 69 εκατομμύρια ευρώ θα ανέλθει το κόστος για την εθελουσία έξοδο περίπου 300 εργαζομένων στον ΟΛΠ, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Γιώργος Ανωμερίτης. Πρόκειται για «χρυσή έξοδο», καθώς ο μέσος όρος των χρημάτων που θα βάλει στην τσέπη του κάθε εργαζόμενος που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό υπολογίζεται στα 230.000 ευρώ.
Ορίστε χωρίς σπουδές μαθαίνεις να χειρίζεσαι ένα γερανό και λύνεις το πρόβλημά σου… Τρέξτε να υπολογίσετε τη δόση του δανείου σας. Εδώ μιλάμε για χρυσούς συνταξιούχους… Και θα κάααθονται και θα τοκίζουν τα 230.000 ευρώ. Αυτά κι αν είναι γκόλντεν – μπόυζ….
Λέω ας μη συγχυστώ , σέρνονται και εγκεφαλικά οπότε γυρίζω σελίδα και το μάτι μου προσγειώνεται -αρκούντως γουρλωμένο- στο εξής: “Τα χρυσά μπόνους, όπως εκτιμούν τραπεζίτες, αφορούν κατά κύριο λόγο περίπου 30 μεγαλοστελέχη για κάθε μεγάλη τράπεζα και σε μέσα επίπεδα διαμορφώνονται στις 500.000 ευρώ πέραν των ετήσιων αποδοχών”. Α, μάλιστα! τόσα περίπου παίρνει ένας καθηγητής για 25 χρόνια υπηρεσίας… Και για τα μεγαλοστελέχη μας είναι το δωράκι ενός έτους.

ΟΚ λάθος δέσμη επέλεξα. Τότε όμως που διάλεγα -στην ιουράσια περίοδο- η 4η δέσμη των οικονομικών δεν είχε και πολύ πρεστίζ…
Τσαλακώνω την εφημερίδα γυρίζοντας νευρικά σελίδες. Μήπως πρόκειται για συνωμοσία; Μήπως δε θέλουν να φτάσω ως την πολυπόθητη σύνταξή του δημοσίου υπαλλήλου;
Σε άλλη πλέον σελίδα πέφτω πάνω στην τρίτη είδηση:

«Από έλεγχο που διενεργήσαμεν, αλλά και από διαμαρτυρίες δικηγόρων κ.τ.λ. διαπιστώσαμε ότι σε πολλές Εισαγγελίες, έχει καθιερωθεί να υπάρχει ένας εκ περιτροπής εισαγγελέας και ο άλλος ή οι άλλοι να ευρίσκονται στον τόπο της κατοικίας τους. Ετσι, οι μεν εισαγγελίες δυσλειτουργούν, οι δε εισαγγελείς, θεώμενοι σε καφετερίες ή σε σούπερ μάρκετ κατά τις ημέρες εργασίας, γίνονται αντικείμενο χλευαστικών σχολίων.

Ελαστικότητα και κατανόηση εκ μέρους μας μπορεί να υπάρξει, μόνο διά την ημέρα Παρασκευή, εφόσον οι ανάγκες της υπηρεσίας το επιτρέπουν».

Τελικά φαίνεται ότι λάθος σχολή διάλεξα. Γιατί όπως φαίνεται οι τότε τριτοδεσμίτες συμμαθητές μου  μια χαρά τα έχουν καταφέρει. Και καλούς μισθούς παίρνουν και δωρεάν λάπτοπ και τετραήμερη εργασία. Μπόνους και σε ημέρες. Free day η Παρασκευή.

Πάω τώρα να διορθώσω εκθέσεις και διαγωνίσματα.

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

wwwreuterscom.jpg

Δείτε το αφιέρωμα www.reuters.com

Comments 0 σχόλια »

social-media-count_full.jpg

Πηγή: Online Education

Comments 0 σχόλια »

13162763.jpgΈρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και του Πανεπιστημίου του Τορόντο που έγινε από την Αμερικανίδα ψυχολόγο Γκέιλ Χέιμαν και που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Μoral Εducation» δείχνει ότι ακόμη και οι γονείς που δεν θέλουν να λένε ψέματα, καταφεύγουν σε αυτά για να ελέγχουν τη συμπεριφορά των παιδιών. Η Γκέιλ Χέιμαν εξέτασε 130 σπουδαστές αλλά και τους γονείς τους και διαπίστωσε ότι περισσότερο από 80% των γονέων είχαν χρησιμοποιήσει ψέματα κάποια στιγμή, ακόμη και εκείνοι που επέμειναν στα παιδιά τους ότι δεν ήταν ποτέ εξοικειωμένοι με τα ψέματα. Η έρευνα έδειξε ότι όταν τα παιδιά αντιληφθούν τα ψέματα, χάνουν την εμπιστοσύνη τους προς τους γονείς τους.

Η Αμερικανίδα ψυχολόγος Γκέιλ Χέιμαν υποστηρίζει ότι τα αντιφατικά μηνύματα που μπορεί να πάρει ένα παιδί όταν διαπιστώσει ότι οι γονείς του λένε ψέματα μπορεί να πλήξουν σοβαρά τη σχέση μεταξύ τους, θέτοντας μάλιστα το ερώτημα: «Εάν πείτε στα παιδιά ότι το “ψέμα είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε», τι θα σκεφτούν όταν ανακαλύπτουν ότι εσείς οι ίδιοι τους έχετε πει ψέματα;».

Όσο όμως και αν γνωρίζουν οι γονείς ότι αυτή η μέθοδος δεν είναι η καλύτερη, προκειμένου να εξασφαλίσουν σε γρήγορα χρόνο τα επιθυμητά αποτελέσματα καταφεύγουν σε απειλές που κρύβουν ψέματα.

TA NEA

Comments 0 σχόλια »

Comments 0 σχόλια »

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων